Karabük Postası tarafından
27 Aralık, 2023 14:34 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

1944 Çerkeş depreminin ardından inşa edilen camii kendine hayran bırakıyor

Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde 1944 Çerkeş Depreminden hemen sonra inşa edilen Demirci Şeyh Timuri Camii yıllardır tarihe tanıklık ediyor. Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde 1944 Çerkeş depremi sonrası inşa edilen Demirci Şeyh Timuri Camii 79 senedir tarihe tanıklık ediyor. Avlusunda Demirci Şeyh Mustafa Efendi’nin kabri yer alan tarihi camii dikdörtgen planı, düz tavanı ve kiremit çatısıyla görenleri hayran bırakıyor. İlçeyi ziyaret eden turistlerin uğrak noktası olan Demirci Şeyh Timuri Camii, dron ile görüntülendi. Camiyi ziyaret eden Sıla Bıyıklı, “1944 Çerkeş depremi sonrası 1945 yılında yapıldığı söylenilen Demirci Şeyh Timuri Camii tarihi dokusu ve konak görünümüyle cidden kendine hayran bırakıyor. Ayrıca caminin bitişiğindeki küçük bir bölümde ahşap tek bir sandukadan oluşan türbe, ‘Demirci Şeyh Mustafa Efendi’ olarak ta anılmaktadır. Herkesin buraya gelip ziyaret etmesini öneririm” dedi.
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mart, 2025 17:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çatıya çıkan şahsı görüntülemek için birbirleriyle yarıştılar

Olay, Bayır Mahallesi Gazi Paşa Caddesinde meydana geldi. Tevfik K. isimli bir şahıs 6 katlı iş hanının çatı katına çıkarak intihar girişiminde bulundu. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi.

Polis ekipleri bölgede güvenlik önlemi alırken itfaiye personelleri de şahsın atlama ihtimaline karşı hava yastığı açtı.

İntihar girişiminde bulunan şahsı ikna çabaları sürerken olay yerine yakın alanda toplanan vatandaşlar film izler gibi durumu izlerken, cep telefonlarıyla da o anları kaydetmek için adeta birbirleriyle yarıştı.
Polis ekiplerinin ve Cumayanı muhtarı Bilal Bozkurt'un girişimleriyle ikna edilen şahsın daha önce de birçok kez intihar teşebbüsünde bulunduğu öğrenildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.