Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Şubat, 2024 00:24 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Estetik uzmanı açıkladı: “Yüz gençleştirme operasyonları için başvuranların sayısında belirgin bir artış söz konusu”

Ünlü estetikçi Prof. Dr. Hayati Akbaş, yüz gençleştirme operasyonları için başvuranların sayısında belirgin bir artış olduğunu, insanların aynaya baktıklarında daha iyi görünme arzusu ve etraftan aldıkları tepkileri daha olumluya çevirme arzusundan dolayı plastik cerrahlara başvurduklarını söyledi.
FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hayati Akbaş yüz gençleştirme operasyonları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Akbaş yüz gençleştirme ameliyatlarının son yıllarda çok fazla bilinir olduğunu ifade ederek, "Yüz gençleştirme operasyonları son yıllarda çok fazla bilinir, çok daha fazla görülür, çok daha fazla talep edilir hale geldi. Bunun birçok sebebi var. Günümüzde ortalama yaşam süresi önceki dönemlere göre daha da uzadı. Bundan 30 yıl önce ortalama yaşam süresi 60 civarındayken bugün ortalama yaşam süresi 80’li yaşlara kadar dayandı. 20 - 30 yıl önceye kadar kıyaslandığında insanların ekonomik refah seviyeleri önceki dönemlere göre kısmen daha iyi olmuştur. İnsanlar aynaya baktıklarında daha iyi görünme arzusu, etraftan aldıkları tepkileri daha olumluya çevirme arzusu ön plana çıkmaktadır. Bu nedenle plastik cerrahlara yüz gençleştirme operasyonları için başvuranların sayısında belirgin bir artış söz konusudur. Yüz gençleştirme operasyonları için başvuran hastaların bir kısmına estetik operasyon rahatlıkla yapılırken, çokta güzel sonuçlar alınırken bir kısmına ise estetik ameliyat yapma konusunda dikkatli olmakta fayda vardır. İleri yaşa gelmiş, 70, 80 yaşına gelsin, sağlıkla ilgili birçok problemi olan insanda eğer anestezi veya genel sağlık durumu ile ilgili bir takım riskler görülürse yüz gençleştirme ameliyatı iptal edilebilir. Kan hastalıkları gibi, yara iyileşmesi gibi hastalıkları olan insanlara da yine iptal edebiliriz. Bir diğer durum ise gerçekçi olmayan beklentilerdir. 75 - 80 yaşına gelmiştir fakat hayali 25 -30 yaşlarındaki bir insanın görüntüsü ile gözükme arzusudur. 75 yaşında bir insan 25 yaşındaki bir insan gibi olmak istiyorum gibi gerçekçi olmayan bir beklenti ile bir plastik cerrahi uzmanına başvurursa doktor ameliyat etmekte tereddüt edebilir ve etmelidir. Uygun seçilmiş hastalarda yüz germe ameliyatları rahatlıkla yapılabilirken bazılarında dikkatli olmak gerekir. Bazılarına ise psikolojik desteklerle hastanın günlük hayatına adapte olması ve yaşamını sürdürmesi sağlanmalıdır" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2025 04:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Fransa’daki yangında hayatını kaybeden 3 kardeş Rize’ye getirildi

Fransa’nın Strasbourg kenti yakınlarındaki Brumath’ta çıkan yangında hayatını kaybeden 3 kız kardeşin cenazeleri memleketi Rize’ye getirildi.
Fransa’nın Strasbourg kenti yakınlarındaki Brumath’ta yaşayan Rize’nin Ardeşen ilçesi nüfusuna kayıtlı İbrahim Kuru ve Ayşe Tutan Kuru çiftinin meskeninde 27 Nisan 2025 Pazar günü, sebebi şimdi bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın esnasında konutta bulunan Ecrin Kuru (13) ve kız kardeşi Hatice Kuru (11) hayatını kaybederken, ağır yaralanan kardeşleri Melek Kuru (5) ise kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Strasbourg’tan aktarmalı uçak ile Trabzon Havalimanı’na, akabinde da karayolu ile Rize’ye getirilen 3 kardeşin cenazesi Kaçkar Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Kardeşlerin cenazesi bugün öğlen namazının akabinde memleketleri Ardeşen ilçesi Merkez Camii’inde kılınarak defnedilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.