Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Ekim, 2024 16:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Esnaftan uyarı: Ucuz peynirde süt tozuna dikkat

Zonguldak’ta esnaflık yapan Ela Demircioğlu, ucuza satılan peynirlerin süt tozundan yapılma ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çekerek "Piyasada daha düşük fiyatlarla satılmakta" dedi.
Karadeniz Ereğli ilçesinde 8 yıldır esnaflık yapan Ela Demircioğlu, peynir alırken tüketicilerin dikkat etmesi gereken detayları paylaştı. Demircioğlu, peynirin tadına ve kokusuna özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, “1 kilogram peynir, en az 10 ila 13 kilogram sütten üretiliyor. Ucuz peynirler genellikle süt tozundan yapıldığı için piyasada daha düşük fiyatlarla satılmakta” dedi.
Demircioğlu, süt ürünlerine zam gelmediği sürece peynir fiyatlarını artırmadıklarını belirtti. Peynirin, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez bir unsuru olduğunu ifade eden Demircioğlu, “Peynir alırken mutlaka güvenilir yerlerden tercih edilmesi, ürünlerin son kullanma tarihinin (SKT) kontrol edilmesi ve doğru paketlenmiş olmalarına dikkat edilmesi gerekiyor. Etiket fiyatlarının güncel olması da oldukça önemli” şeklinde konuştu.
Tüketicilere tavsiyelerde bulunan Demircioğlu, raftaki ürünlerde sararma, tatlarda acılık veya kokuda ağır bir durum varsa, o ürünlerin alınmaması gerektiğini belirtti.

blank
Haber Merkezi tarafından
09 Nisan, 2025 13:25 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Emniyetin 180. Yılına Farkındalık Etkinliği

Türk Polis Teşkilatı’nın 180. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Karabük’te çeşitli tören ve etkinlikler düzenlendi. Kutlamalar kapsamında Karabük İl Emniyet Müdürlüğü tarafından tanıtım standı açıldı.

Narkotik Köpeği Dora’ya Yoğun İlgi

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Emniyet Müdürlüğü birimlerinin çalışmaları hakkında bilgilendirme yapıldı. Karabük İl Emniyet Müdürlüğü’nün kurduğu stantlarda özellikle Siber Suçlarla Mücadele, Kadın Destek Uygulaması (KADES), Narkotik Suçlarla Mücadele ve Olay Yeri İnceleme birimleri yer aldı. Uyuşturucuyla mücadelede görev alan Emniyetin can dostu narkotik köpeği Dora da Karabük halkının büyük ilgisini çekti.

Emniyet Birimlerinden Farkındalık Çalışmaları

Stantlarda vatandaşlara suçla mücadelede kullanılan teknolojik ekipmanlar tanıtılırken, çeşitli broşürler dağıtılarak farkındalık çalışmaları yapıldı. Narkotik standında uyuşturucu ile mücadelede bilinçlendirme çalışmaları öne çıkarken, KADES standında kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve kadınların acil durumlarda kullanabileceği mobil uygulama hakkında bilgiler verildi.

Etkinlikte hem Türk Polis Teşkilatı’nın 180 yıllık köklü geçmişi onurlandırıldı hem de vatandaşlara yönelik bilgilendirme yapıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.