Reklam
Reklam
673ae2a93bd56
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
18 Kasım, 2024 09:46 tarihinde yayınlandı
0

Esnafa Kullandırılan Kredilerin Limitleri Düşürüldü

Esnaflara yönelik kefalet kredilerinin limitlerinde değişiklik yapıldı. Daha önce 750 bin TL’ye kadar verilen kredilerin limitleri, 525 bin TL’ye düşürüldü. Bu karar,  esnaflar tarafından tepkiyle karşılandı.

Esnaflar, işlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak için gerekli finansmanı bulabilmek adına yüksek kredi limitlerine ihtiyaç duyduklarını belirtirken, kredi limitlerinin düşürülmesine bir anlam veremediklerini söylediler.

Kredi limitlerinin düşürülmesinin özellikle ekonomik zorlukların yaşandığı bu dönemde birçok esnafın finansal hareket alanını daraltacağı ifade edilirken,  ihtiyaç duydukları kredilere daha düşük limitlerle ulaşabilecek olmaktan dolayı endişeli olan esnaflar,  bu düzenlemenin işlerini olumsuz etkileyebileceğini ve yatırım yapma imkanlarını kısıtlayacağını söylediler.

Karabük’te bulunan iki tane Esnaf Kredi Kefalet Kooperatiflerinden biri olan Karabük 2 Nolu Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi’nin esnafa kullandırdığı kredi limitlerini düşürdüğü belirtilirken, diğer Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifinde ise böyle bir şeyin söz konusu olmadığı bildirildi. Karabük 2 Nolu Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifinde ise düşün nedeninin verilen kredilerin geri dönüşünde yaşanan sıkıntıdan kaynaklandığı ifade edildi.

ODA BAŞKANLARI SESSİZ

Esnafın kredi limitlerinin düşürülmesine karşı tepkiler artarken, esnafın temsilcisi olan Oda Başkanları’nın bu konuda sessiz kalması dikkat çekti. Bir çok esnaf, kendilerini temsil eden odaların bu önemli konuda bir açıklama yapmamasını ve gerekli desteği sunmamalarını eleştiriyor. Esnafın yaşadığı zorlukları dillendirmeyen Oda Başkanları’nın tutumu, sektörün içinde bulunduğu durumu daha da derinleştiriyor.

Esnaf, kredi limitlerinin yeniden eski seviyelere yükseltilmesini ve devletin desteğinin arttırılmasını talep ederken,  diğer yandan, esnaf odalarının bu konuda daha aktif bir tutum sergilemesini bekliyor.

Öte yandan geçtiğimiz ay 525 TL’ye kadar düşürülen limitlerin 650 Bin TL’ye yükseldiği ve bu yükselmenin kullandırılan kredilerin geri dönüşlerine göre tekrar yükseltileceği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alevlere teslim olan ahsap ev kullanilamaz hale geldi 1b7EpAxS
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Haziran, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Alevlere teslim olan ahşap ev kullanılamaz hale geldi

Kastamonu’da iki katlı ahşap evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Olayda can kaybı ya da yaralanan olmazken, ev kullanılmaz hale geldi.

Olay, Akmescit Mahallesi Kırkodalı Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Tayfun ve Hülya Haliloğlu çiftine ait, iki katlı ahşap evde, henüz belirlenemeyen sebeple yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangını fark eden vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla çevresinde bulunan diğer binalara sıçramadan söndürüldü. Olayda can kaybı ya da yaralanan olmazken, ev kullanılmaz hale geldi.

Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin