Esnafa Kullandırılan Kredilerin Limitleri Düşürüldü - Karabük Haber Postası
673ae2a93bd56
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
18 Kasım, 2024 09:46 tarihinde yayınlandı
0
0

Esnafa Kullandırılan Kredilerin Limitleri Düşürüldü

Esnaflara yönelik kefalet kredilerinin limitlerinde değişiklik yapıldı. Daha önce 750 bin TL’ye kadar verilen kredilerin limitleri, 525 bin TL’ye düşürüldü. Bu karar,  esnaflar tarafından tepkiyle karşılandı.

Esnaflar, işlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak için gerekli finansmanı bulabilmek adına yüksek kredi limitlerine ihtiyaç duyduklarını belirtirken, kredi limitlerinin düşürülmesine bir anlam veremediklerini söylediler.

Kredi limitlerinin düşürülmesinin özellikle ekonomik zorlukların yaşandığı bu dönemde birçok esnafın finansal hareket alanını daraltacağı ifade edilirken,  ihtiyaç duydukları kredilere daha düşük limitlerle ulaşabilecek olmaktan dolayı endişeli olan esnaflar,  bu düzenlemenin işlerini olumsuz etkileyebileceğini ve yatırım yapma imkanlarını kısıtlayacağını söylediler.

Karabük’te bulunan iki tane Esnaf Kredi Kefalet Kooperatiflerinden biri olan Karabük 2 Nolu Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi’nin esnafa kullandırdığı kredi limitlerini düşürdüğü belirtilirken, diğer Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifinde ise böyle bir şeyin söz konusu olmadığı bildirildi. Karabük 2 Nolu Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifinde ise düşün nedeninin verilen kredilerin geri dönüşünde yaşanan sıkıntıdan kaynaklandığı ifade edildi.

ODA BAŞKANLARI SESSİZ

Esnafın kredi limitlerinin düşürülmesine karşı tepkiler artarken, esnafın temsilcisi olan Oda Başkanları’nın bu konuda sessiz kalması dikkat çekti. Bir çok esnaf, kendilerini temsil eden odaların bu önemli konuda bir açıklama yapmamasını ve gerekli desteği sunmamalarını eleştiriyor. Esnafın yaşadığı zorlukları dillendirmeyen Oda Başkanları’nın tutumu, sektörün içinde bulunduğu durumu daha da derinleştiriyor.

Esnaf, kredi limitlerinin yeniden eski seviyelere yükseltilmesini ve devletin desteğinin arttırılmasını talep ederken,  diğer yandan, esnaf odalarının bu konuda daha aktif bir tutum sergilemesini bekliyor.

Öte yandan geçtiğimiz ay 525 TL’ye kadar düşürülen limitlerin 650 Bin TL’ye yükseldiği ve bu yükselmenin kullandırılan kredilerin geri dönüşlerine göre tekrar yükseltileceği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ESES
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
22 Mart, 2026 15:17 tarihinde yayınlandı
0
0

KESDER’den Geleneksel Bayramlaşma Programı

Karabük Eskipazarlılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Karabük’te bulunan Kordon Aile Çay Bahçesi’nde yapılan programa; AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva ile çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı İdris Çankaya, bayramların birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini vurgulayarak, geleneksel hale getirdikleri bayramlaşma programlarının dostluk ve dayanışmayı güçlendirdiğini ifade etti. Çankaya, bu tür buluşmalar sayesinde kırgınlıkların sona erdiğini ve toplumsal bağların kuvvetlendiğini belirterek katılımcılara teşekkür etti.

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ise konuşmasında; “Bayramınız mübarek olsun, birlik ve beraberliğimiz daim olsun. İdris Başkan bütün programlarda birlik ve beraberlik sağlıyor. Biraz geçtik, burası 8. durağımız. Yöresel derneklerin şehrimize kattığı değer bizler açısından çok kıymetli. Hamdolsun, Ramazan ayı da çok bereketli geçti. Bütün çalışmalarımızı birlikte, dayanışma içerisinde, istişare kültürüyle yürütüyoruz. Allah sizden razı olsun. Yaptığınız bütün çalışmalarda sizleri her zaman yanımızda buluyoruz, sizlerin yaptığı tüm programlara da gayret gösteriyoruz. Cumhurbaşkanımızın tüm hemşehrilerimize selamları var. Bu vesileyle, bu dönemde yaşanan olayların, sınırda yaşananların barışa ve huzura vesile olmasını, savaşın durmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Hepinize hayırlı bayramlar, iyi akşamlar diliyorum, hayırlarınızı tebrik ediyorum.” dedi.

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin de konuşmasında  “Bayramlar güzel, özellikle umarım bu değerlerimizi yeni nesillere aktarmayı başarırız. Çağ değişti, internet, sosyal medya var ama burada yapılan bu faaliyetler çok önemli ve örnek oluyor. Rabbim hepimize sağlık, sıhhat, afiyet versin; huzur, mutluluk versin. Hepimizi ailelerimizle birlikte huzurla, barışla, esenlik içinde nice bayramlara eriştirsin. Böyle nice bayramları birlikte yaşayalım. Eskipazar Belediye Başkanımız da bizler de milletvekili olarak gayret sarf ediyoruz. Eskipazar’a yönelik ciddi yatırımları hayata geçirdik, bir kısmı da inşallah ilerleyen süreçte hayata geçecek. TOKİ çalışmalarımız var, birazdan Ali Bey belki detaylı bahseder. Biz de ihtiyaç olan her konuda destek olmaya devam ediyoruz. Ben sizlerin ve ailelerinizin bayramını tebrik ediyorum, nice bayramlara ağız tadıyla erişmenizi Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Hepinize tekrar saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç da yaptığı konuşmada,  “Ben sabah 05.30’da Ankara’daydım. Pazar günü burada beklemiş olmanızdan dolayı ayrıca çok teşekkür ederim. İnşallah bu bayram hepimiz açısından huzurlu, ağız tadıyla geçen bir bayram olur. Rabbimizin rahmeti ve bereketiyle dünyaya huzur gelsin, barış olsun diyoruz. Maalesef dünya son dönemde savaşlar ve çatışmalarla anılıyor. Bu yangın kolay kolay sönmüyor ama Türkiye, kudretiyle dimdik ayakta duruyor. Cumhurbaşkanımızın bu konudaki dirayeti çok önemli.

Biz Karabük ailesinin bir parçasıyız. Bu dönemde, tüm imkânsızlıklara ve sıkıntılara rağmen Karabük adeta bir şantiye haline geldi. Girişinden çıkışına kadar faaliyet var, dört tane kamu yatırımı devam ediyor. Geçen sene 350 kilometre asfalt yaptık. Aynı noktaya, aynı güçle vurarak çalıştık. Eskipazar Hastanesi uzun yıllardır konuşuluyordu, inşallah onun da temelini attık.

Birlik ve beraberlik içinde hareket edersek aynı hedefe daha güçlü vururuz. Karabük bunu başarıyor. Bu sene başladığımız işleri seneye bayramdan sonra açılışlarla taçlandıralım istiyoruz. Geçen sene ‘52 haftada 52 temel’ demiştik, bunu başardık. Şimdi yeni temeller atmaya devam edeceğiz.

Karabük’ün en büyük sorunlarından biri limanının olmamasıydı. ‘Deniz yok ama liman olsun’ dedik. İnşallah Filyos Limanı’ndan demir yolu bağlantısı ihalesi yapıldı, çalışmalar başladı. Artık Karabük’ün de bir limanı olacak.

Bir diğer müjde de Eskipazar’da OSB’nin yanında kurulacak organize lojistik merkezidir. Bu merkez, Karabük’ü Batı Karadeniz’in lojistik üssü haline getirecek. Gerekli tüm hazırlıkları yaptık, kuruluş kararını aldık. Yeni teşvik sistemiyle Karabük, 5. ve 6. bölge teşviklerinden yararlanabilecek.

Eğitimden altyapıya kadar birçok alanda çalışmalarımız sürüyor. Her ilçemizde içme suyu, sulama ve altyapı yatırımlarını tamamlamak için büyük bir gayret gösteriyoruz. Bu emeklerin karşılığını yavaş yavaş almaya başladık. Geçen sene temel atma yılıydı, bu yıl ise açılışların yoğun olduğu bir yıl olacak” dedi.

Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva da  “İlçemize iki yıl içinde il başkanım, müdürlerimiz ve milletvekillerimizin destekleriyle birlikte ortalama 20’ye yakın proje yaptık. Eskipazar’da güzel işler oluyor, biz de bunları tanıtmak için uğraşıyoruz, mücadele veriyoruz. İnşallah Eskipazar’ın adını tüm Türkiye’ye duyuracağız.

Eskipazar gelişmeye çok müsait bir ilçe. Sürekli projeler, yatırımlar geliyor. Hadrianapolis Antik Kentimiz var, haftaya hamamımız var, traverten taşımız var. Organize sanayide çalışmalar sürüyor, lojistik kuruluyor, sanayi sitesi yapılıyor. Eskipazar hızla ilerliyor.

İnşallah beş senenin sonunda çok güzel bir Eskipazar inşa ederiz, siz de memleketinizle gurur duyarsınız. Hepinizi ilçemize her zaman bekliyorum, bir çayımızı içmeye davet ediyorum.

Burada sadece Eskipazar’a değil, Karabük’ün tamamına, tüm ilçelerine ve merkezine yapılan yatırımlarda bizlere her zaman destek veren il başkanımıza ve milletvekillerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Bu dönem Karabük’te çok güzel bir birlik ve beraberlik var. Biz Eskipazarlı olduğumuz için Eskipazar’dan sorumluyuz ama Karabük’ün her yeri adeta şantiye alanı gibi. Her yerde projeler, yatırımlar var. Bu dönem çok güzel bir birlikteliğimiz var, hepimiz abi kardeş gibiyiz. Böyle yol arkadaşlarımız olduğu için Allah’a şükrediyoruz. İnşallah durmak yok, yola devam diyoruz. Hepinize hayırlı bayramlar diliyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından, Dernek Başkanı İdris Çankaya tarafından, dernek bünyesinde gösterdikleri üstün gayret, sorumluluk bilinci ve özverili çalışmaları dolayısıyla faaliyetlere sağladıkları katkılardan ötürü Fatma Kabullar ve Fatoş Bayrak’a teşekkür plaketi takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin