Esnafa Kullandırılan Kredilerin Limitleri Düşürüldü - Karabük Haber Postası
673ae2a93bd56
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
18 Kasım, 2024 09:46 tarihinde yayınlandı
0
0

Esnafa Kullandırılan Kredilerin Limitleri Düşürüldü

Esnaflara yönelik kefalet kredilerinin limitlerinde değişiklik yapıldı. Daha önce 750 bin TL’ye kadar verilen kredilerin limitleri, 525 bin TL’ye düşürüldü. Bu karar,  esnaflar tarafından tepkiyle karşılandı.

Esnaflar, işlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak için gerekli finansmanı bulabilmek adına yüksek kredi limitlerine ihtiyaç duyduklarını belirtirken, kredi limitlerinin düşürülmesine bir anlam veremediklerini söylediler.

Kredi limitlerinin düşürülmesinin özellikle ekonomik zorlukların yaşandığı bu dönemde birçok esnafın finansal hareket alanını daraltacağı ifade edilirken,  ihtiyaç duydukları kredilere daha düşük limitlerle ulaşabilecek olmaktan dolayı endişeli olan esnaflar,  bu düzenlemenin işlerini olumsuz etkileyebileceğini ve yatırım yapma imkanlarını kısıtlayacağını söylediler.

Karabük’te bulunan iki tane Esnaf Kredi Kefalet Kooperatiflerinden biri olan Karabük 2 Nolu Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi’nin esnafa kullandırdığı kredi limitlerini düşürdüğü belirtilirken, diğer Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifinde ise böyle bir şeyin söz konusu olmadığı bildirildi. Karabük 2 Nolu Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifinde ise düşün nedeninin verilen kredilerin geri dönüşünde yaşanan sıkıntıdan kaynaklandığı ifade edildi.

ODA BAŞKANLARI SESSİZ

Esnafın kredi limitlerinin düşürülmesine karşı tepkiler artarken, esnafın temsilcisi olan Oda Başkanları’nın bu konuda sessiz kalması dikkat çekti. Bir çok esnaf, kendilerini temsil eden odaların bu önemli konuda bir açıklama yapmamasını ve gerekli desteği sunmamalarını eleştiriyor. Esnafın yaşadığı zorlukları dillendirmeyen Oda Başkanları’nın tutumu, sektörün içinde bulunduğu durumu daha da derinleştiriyor.

Esnaf, kredi limitlerinin yeniden eski seviyelere yükseltilmesini ve devletin desteğinin arttırılmasını talep ederken,  diğer yandan, esnaf odalarının bu konuda daha aktif bir tutum sergilemesini bekliyor.

Öte yandan geçtiğimiz ay 525 TL’ye kadar düşürülen limitlerin 650 Bin TL’ye yükseldiği ve bu yükselmenin kullandırılan kredilerin geri dönüşlerine göre tekrar yükseltileceği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
s 3
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
30 Nisan, 2026 14:38 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’ten Su Verimliliği Yarışmasında büyük başarı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından su verimliliği ve tasarrufu konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen yarışmada Karabük’ten öğrenciler önemli dereceler elde ederek büyük bir gurur yaşattı.

81 ilden on binlerce eserin katıldığı yarışmada, ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde resim, afiş, şiir, kompozisyon ve müzik (solo/grup) kategorilerinde değerlendirmeler yapıldı. Toplam 68 bin 616 eserin yarıştığı organizasyonda yalnızca 45 eser ödül almaya hak kazanırken, Karabük’ten 3 eser dereceye girmeyi başardı.

Başarılı öğrenciler, 27 Nisan 2026 tarihinde Ankara’da Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen törende ödüllerini aldı.

KARABÜK’ÜN GURUR TABLOSU

Yarışmada Karabük’ü temsil eden öğrencilerin elde ettiği dereceler şöyle oldu:

Resim Kategorisi (İlkokul): Karabük Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Defne Yurttaş, Türkiye birincisi olarak dizüstü bilgisayar ödülünün sahibi oldu. Yurttaş’a danışman öğretmeni Serap Yılmaz rehberlik etti.

Müzik Kategorisi (İlkokul): Karabük Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden oluşan Ahmet Nezih Ateş, Emir Erkam Acar, Batuhan Eymen Görgülü, Berat Özkaynak ve Zümra Akad, danışman öğretmenleri Mehmet Yavuz Demir eşliğinde Türkiye ikincisi olarak tablet ödülü kazandı.

Kompozisyon Kategorisi (Ortaokul): Kardemir Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi Ortaokulu öğrencisi Eslim Masal Özışık, danışman öğretmeni Kadriye Çiğdem Kaya ile birlikte Türkiye üçüncülüğünü elde ederek akıllı saat ile ödüllendirildi.

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, dereceye giren öğrenciler, öğretmenler ve velilerle bir araya gelerek başarılarından dolayı tebrik etti. Akbaş, su verimliliği gibi hayati bir konuda farkındalık oluşturan bu anlamlı yarışmada Karabük’ün önemli bir başarıya imza attığını belirterek, öğrencilerin sanat, çevre bilinci ve sürdürülebilirlik alanındaki duyarlılığının örnek teşkil ettiğini ifade etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin