Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Haziran, 2022 13:20 tarihinde yayınlandı
0

Esnaf odasından kira düzenlemesi çıkışı

Karabük  Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, kira düzenlemesinde yapılan zam oranının esnafları da kapsaması gerektiğini söyledi.

Sosyal medya hesabından konuya dair açıklama yapan Esnaf ve sanatkarlar Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım; “Kira düzenlemesindeki zam oranı mutlak suretle esnaflarımızı da kapsamalı.  İş yeri sahipleri esnaflarımıza acımasızca davranıyor.  Eskiden iş yeri devirlerinde hava paraları havada uçardı, şimdi her yer kiralık iş yeri dolu.  Esnaf Odası olarak sebepsiz yere fazla kira artışı yapan iş yeri sahiplerine dava açmak isteyen tüm esnaflarımıza hukuki süreçte maddi manevi destek vereceğiz.  Yine bu tür iş yeri sahiplerini buradan ifşa edeceğiz. Herkes bu süreçte taşın altına elini koymalı.  Fırsatçılık yapmamalı,  fiyat artışlarının fırsatçılığın sebebi küçük esnaf değildir, aksine fiyatlar arttıkça yerel esnafımızın işi azalmıştır.

Esnaf sahipsiz değildir, sabahın 7’sinden gecenin 12’sine kadar düğün cenaze tatil bilmeden hastalık bilmeden çocuklarının nafakası için çalışmaktadır.  Esnafımıza bu anlamda kötülük yapan kötü davranan, zulmeden fırsatçılık yapan kişinin nüfusuna bakılmaksızın odamızı karşısında bulacaktır.  Esnafımız için çok çalışacağız” dedi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
giresunda dereye dusen kisiyi arama calismalari suruyor yZ49A2IC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Giresun’da dereye düşen kişiyi arama çalışmaları sürüyor

Giresun’un Yağlıdere ilçesinde dereye düşen 2 kişiden biri hayatını kaybederken, kayıp vatandaşın bulunması için başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Olay, dün saat 19.30 sıralarında ilçeye bağlı Topluca köyü Kanlıca Altı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dere kenarında balık tuttukları öğrenilen iki kişinin suya düştüğü yönünde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar yapıldı. İhbarda, şahıslardan birinin su üzerinde hareketsiz halde bulunduğu bildirildi.

İhbar üzerine bölgeye AFAD, Jandarma, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Giresun Belediyesi İtfaiyesi, UMKE, AKUT ve İHH ekipleri sevk edildi. Ekiplerin gece boyunca sürdürdüğü çalışmalar sonucu amca ile yeğen oldukları öğrenilen kişilerden Sedat Ç. (28) isimli yeğenin cansız bedenine saat 23.30 sıralarında ulaşıldı.

Kayıp olduğu belirtilen amca Sedat Ç. (54) isimli vatandaşın bulunması için bölgede arama kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğü öğrenildi.

AFAD koordinesinde yürütülen çalışmalara 2 AFAD aracı ve 7 personel, 6 jandarma aracı ve 40 personel, 2 JAK aracı ve 6 personel, Giresun Belediyesi İtfaiyesi’nden 2 araç ve 5 dalgıç personel, 1 UMKE aracı ve 3 personel, 1 AKUT aracı ve 6 personel ile 2 İHH aracı ve 13 personel katılıyor. Ayrıca Samsun’dan görevlendirilen 4 dalgıcın da çalışmalara destek verdiği, bölgede dron destekli arama faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin