Yere sigara izmariti ve çöp atanlara 14 bin 407 liraya kadar para cezasının uygulandığı Bolu’da zabıta ekipleri iş yerlerini ve esnafı denetledi. Zabıta ekipleri denetimlerde yere atılmış tek bir izmarit ve çöp göremedi.
Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Bolu Merkez’deki iş yerleri ve çevresinde sigara izmariti denetimi yaptı. Denetim sonucunda başta izmarit olmak üzere herhangi bir kirlilik tespit edemeyen zabıta personelleri, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan adına esnafa teşekkür etti.
Dükkan sahipleri de Başkan Özcan’ın bu uygulamasından dolayı memnun olduklarını belirterek, yere çöp atmama kuralına müşterilerin de uyduğunu söyledi.


Esnaf izmarit cezasını dikkate aldı: Zabıta tek bir çöp bulamadı
Bolu’da kıraathaneden 12 bin lira çalan şüpheli tutuklandı
Bolu’da bir kıraathaneden 12 bin lira çaldığı belirlenen şüpheli, JASAT ekiplerinin güvenlik kameraları ve PTS kayıtları üzerinden yürüttüğü çalışma sonucu Zonguldak’ta yakalanarak tutuklandı.
Olay, 24 Mayıs tarihinde Mengen ilçesine bağlı Gökçesu beldesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, beldede bulunan bir kıraathaneden 12 bin lira nakit para çalındı. Hırsızlığı fark eden işletme sahibi, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) koordinesinde geniş çaplı çalışma başlatıldı. Jandarma ekipleri tarafından olay yeri ve çevresindeki güvenlik kameraları ile Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtları incelendi. Yapılan incelemeler sonucunda şüphelinin kimliği tespit edildi. Şüpheli O.G.’nin farklı illerde meydana gelen benzer iş yerinden hırsızlık olaylarına da karıştığı belirlendi. Jandarma ekiplerince Zonguldak’ın Devrek ilçesinde yakalanarak gözaltına alınan şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan O.G., tutuklanarak Gerede L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.
Şüphelinin üzerinde ele geçirilen ve hırsızlığa konu olan 12 bin lira ise Mengen İlçe Jandarma Komutanlığı’na teslim edildi.

