blank
Yusuf Korkmaz tarafından
14 Mart, 2024 14:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 3dk
Yorum Sayısı: 0

Esme Atuncevahir, “Koçluk” mesleğini anlattı

Profesyonel Koç Altuncevahir, Koçluğun iş ve özel hayatlarında başarılı olmak isteyenlere özel kişisel destek ve gelişmeyi amaçlayan bir meslek olduğunu ifade etti. Çalışanların verimliliğini arttırmak isteyen şirket ve kuruluşların baş vurduğu “Koçluk” mesleği son yılların en gözde meslekleri arasında yer alıyor.

Son yıllarda yaygınlaşan koçluk, bireylerin engelleri görmelerine yardımcı oluyor ve birçok konuda farkındalık kazanmalarını sağlıyor. Yaşam koçu, ilişki koçu, kariyer koçu, öğrenci koçu, aile koçu gibi alanlarda danışan kişilere ve kurumlara profesyonel hizmet veren koçlar, bireylerde farkındalığın artmasına yardımcı oluyor.

Profesyonel Koç Esme Altuncevahir gazetemize yaptığı açıklamada, Karabük’te mesleğinin ilgi çektiğini ve merak uyandırdığını işaret etti. Altuncevahir, mesleğinin bireylerin değişimine rehberlik ederek, kişisel ve mesleki kariyerinde potansiyelini ortaya çıkarmakta yardımcı olduğunu söyledi. Esme Altuncevahir; “Koçluk, bireylerin, kurumların veya grupların hedeflerine ulaşmalarına, potansiyellerini maksimize etmelerine ve kişisel veya profesyonel gelişimlerini sağlamalarına yardımcı olmak için yapılan, günümüzün belirsiz ve karmaşık ortamlarında özellikle önemli olan koçluk mesleği, güçlü sorularıyla, yorumsuz, yargısız, tavsiye vermeden, sadece ilham veren, düşündürücü ve danışanı ile ortaklık ilişkisinin olduğu yaratıcı bir süreç ve destek hizmetidir.

“Koçluk ve terapi birbirinden farklı”

Esme Altuncevahir: Profesyonel koçluk eğitimi almaya başladığımda amacım hayatımda bir değişim yaratmaktı. Böylece insanlara da faydalı olacaktım. Eğitimimi tamamladım ve profesyonel olarak 10 yıldır mesleğimi yürütüyorum. Koçluk öncelikle kendi değişimim ve gelişimim için önemliydi. Koçluk yaklaşımı, teknikleri ve güçlü soruları hayatımda gerçekleştirdiğim birçok konuda uyguladım ve benim rehberim oldu. ICF Akredite ACTP okullarından mezun oldum ve birçok gönüllü projede çalışarak bireysel görüşmeler yaparak mesleğimi geliştirdim. 2023’te MYK Belgeli Koç unvanımı aldım. Tasarladığım Design For Change marka çatısı altında “Değişim için Yeniden Tasarla” sloganımla drama ve koçluk atölyeleri ve eğitimleri düzenliyorum. Drama Eğitmeni, Değişim Tasarımcısı, Profesyonel Koç, Sanatla Terapi uygulayıcısı olarak bireysel görüşmelerime profesyonel olarak  devam ediyorum. Koçluk mesleği terapi ya da psikolojik destek gibi değil, genel olarak başarının ilerlemesi ve ileriye dönüktür. Geleceği tasarlar ve geleceğe odaklanırsınız. Hem ulusal hem de uluslararası alanda standartları ve etik kuralları olan, gizliliğe önem veren bir meslektir. Danışmanlık ve Psikolojik destekten standartları ve etik kurallarıyla ayrılır. Standartlar ve kurallar için ICF web sayfası fikir verebilir.”

Herkes için faydalı bir destek

Koçluk, birçok alanda fayda sağlayabilir. Kariyer hedefleri belirleme, iş performansını artırma, zaman yönetimi becerilerini geliştirme, iletişim yeteneklerini güçlendirme, stresle başa çıkma, özgüveni artırma gibi konularda destek sağlayabilir. Ayrıca kişisel ilişkiler, sağlık ve yaşam dengelemesi gibi alanlarda da faydalı olabilir. Kısacası, koçluk herkes için faydalı olabilir. Kariyerinde ilerlemek isteyenler, hayatlarında değişiklik yapmak isteyenler, kişisel gelişimine yatırım yapmak isteyenler, yeni bir başlangıç yapmak isteyenler veya potansiyelini maksimize etmek isteyen herkes koçluktan faydalanabilir.

“Koçluk, farkındalık yaratır”

Sunduğum hizmetler oldukça çeşitli. İnsanlara ve kurumlara bir dizi koçluk ve eğitim hizmeti sunuyorum. Bunlar arasında takım, grup, kariyer ve lider koçluğu, bireylere yönelik bütünsel koçluk ve kariyer koçluğu, ve öğrencilere yönelik koçluk hizmetleri bulunuyor. Bu hizmetler, bireysel yüz yüze görüşmeler veya çevrimiçi platformlar üzerinden 6-12 aylık seanslık paketler halinde gerçekleşiyor.

Yetişkinler ve çocuklar için Sanatla Terapi uygulamaları yapıyor ve Yaratıcı Drama atölyeleri düzenliyorum. Ayrıca, tasarımcılar için Tasarım Düşüncesi ve Dijital Liderlik atölyeleri ve eğitimleri düzenliyorum. Koçluk mesleği farkındalık yaratır. Öğrenme kapasitesini geliştirir fakat bireyin sorunlarına odaklanmaz. Sorunların ötesine nasıl geçeceğine odaklanır. Bunun yanı sıra, Kişisel Marka ve İmaj Yönetimi, Etkili İletişim ve Spesifik Kişisel Gelişim Eğitimleri, Koçluk Atölyeleri, Kültür Sanat Alanında Girişimcilik, Yaratıcı Ekonomiyi Destekleme Eğitimleri ve Proje Tasarımı gibi kurumsal hizmet ve grup eğitimlerim de bulunuyor. Hizmetlerimden faydalanmak, bireysel koçluk görüşmesi ve daha detaylı bilgi almak için https://dfcglobal.wordpress.com/ adresini ve dfc.global Instagram adresimi ziyaret edebilirler. (Kaynak: Bölgenin Sesi Gazetesi)

blank
blank
Haber Merkezi tarafından
08 Ocak, 2025 16:49 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KTSO ‘da Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı Yapıldı

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) tarafından düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları (STK) İstişare Toplantısı, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya, Karabük’teki STK başkanları ve temsilcileri katıldı. Karabük Üniversitesi’nin kent ve bölge için taşıdığı önemin vurgulandığı toplantıda, üniversitenin gelişimi ve şehirle entegrasyonu konusunda önemli görüş alışverişleri yapıldı.

Yeni fakülte yerinin tespiti, üniversite-şehir bütünleşmesi, mevcut eksikliklerin giderilmesi ve üniversitenin fiziki altyapısının güçlendirilmesi gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı. Toplantıda, üniversitenin daha verimli bir şekilde büyümesi ve bölgeye katkı sağlama noktasında atılacak adımlar üzerine fikirler paylaşıldı.

Katılımcılar, üniversitenin hem eğitim kalitesini hem de şehre olan katkılarını artıracak çözüm önerileri üzerinde durarak, Karabük’ün geleceği için önemli bir adım atıldığını belirtti.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.