Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
12 Mart, 2025 21:12 tarihinde yayınlandı
0

Eskipazar’ın suları tehdit altında!

Eskipazar Ekonomik Kalkınma Derneği (EKODER) Başkanı Mehmet Emin Aslan, Eskipazar’ın su kaynaklarının sahipsiz bırakıldığını ve yetkililerin bu konuda harekete geçmediğini belirterek sert açıklamalarda bulundu.

Eskipazar şehir kanalizasyonunun doğrudan Eskipazar Çayı’na akıtıldığını vurgulayan Aslan, 2013 yılında yapılan arıtma tesisine harcanan paranın boşa gittiğini ve tesisin çalışmadığını söyledi. Yetkililere sundukları çözüm önerilerinin dikkate alınmadığını belirten Aslan, “Bu acı tabloyu değiştirmek için ne bir motivasyon ne de bir çaba var” dedi.

İlçeden geçen Gerede Çayı’nın her gün tonlarca atıkla zehirlenerek açık kanalizasyona dönüştüğünü söyleyen Aslan, sulama regülatörü için yapılan yatırımların da heba olduğunu ifade etti. “Yüzmeyi öğrendiğimiz, balık tuttuğumuz çay artık yok oldu. Binbir mücadele ile inşa edilen arıtma tesisi kapasitesinin yarısını bile karşılamıyor ve henüz devreye alınmadı” diyerek sürecin ciddiyetine dikkat çekti.

Eskipazar Çayı’nın yıllardır boşa aktığını belirten Aslan, 2015’te büyük emeklerle ihale edilen gölet projesinin rafa kaldırıldığını, harcanan paraların ziyan olduğunu söyledi. İçme suyu konusunda da ciddi sıkıntılar olduğunu dile getiren EKODER Başkanı, suyun 33 mg/L kalsiyum içeriğiyle oldukça sert olduğunu, Keçeli Pınar İçme Suyu’nun 2015 yılında Gerede’ye devredildiğini ve bu süreçte verdikleri hukuk mücadelesinin sonucunun belirsiz olduğunu aktardı.

Akkaya’daki jeotermal suyun potansiyeline rağmen değerlendirilemediğini belirten Aslan, daha derin sondajlarla sıcaklığın artırılarak sera ve kaplıca turizmi için kullanılabileceğini ancak bu konuda hiçbir girişimde bulunulmadığını vurguladı.

Yetkilileri göreve çağıran EKODER Başkanı Mehmet Emin Aslan, “Su, hayattır ve bu sular bizden hesap soracak” diyerek ilçenin su kaynaklarının yok olmasına karşı tepkisini dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
baskan genc marjinal bir grup trabzon turizmini trabzona gelen turistleri yargilamak istiyor 9Zhfgdfk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Başkan Genç: “Marjinal bir grup Trabzon turizmini, Trabzon’a gelen turistleri yargılamak istiyor”

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Uzungöl’ün Arap turistlere satıldığı iddialarına ilişkin, “Üzülüyoruz ama onlara gülüp geçeceğiz. Çok dikkate almayacağız. Onların marjinal bir grup olduğunu, arkalarında da ideolojik bir saplantı olduğunu biliyoruz” dedi.

Dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’de havaların ısınmasıyla birlikte turizm hareketliliği başladı. Trabzon Valisi Tahir Şahin ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç beraberindekilerle birlikte Uzungöl’de basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısından konuşan Başkan Genç, Uzungöl’ün dünyanın nadide doğal güzelliği olan bölgelerinden bir tanesi olduğunu dikkat çekerek, “Trabzon’unumuzun son yıllarda gelişen trendi turizm. Dolayısıyla bütün destinasyonlarımızda olduğu gibi Uzungöl’ümüzde gelecek misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak ve uğurlamak adına en güvenli turizm alanlarından bir tanesiyiz. Bunun için mutluyuz. Turist güvenli yeri ziyaret etmek ister. Yeni sezonumuz hayırlı olsun” diye konuştu.

Vali Şahin: “Turist sayısından geçmiş yıllara göre artış var”

Trabzon Valisi Tahir Şahin ise, turizm sayısında artış yaşandığını belirterek, “Geçen yılın ilk 5 ayına göre 2026 yılının ilk 5 ayında yerli ve yabancı toplam turistte yüzde 27 oranında geçmiş yıllara göre bir artış var. Şehrimizin her alanda gelişmesi için kurumlar koordineli bir şekilde çalışmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

“Dikkate ve kale almıyoruz”

Son günlerde sosyal medya hesaplarındaki Uzungöl’ün Arap turistlere satıldığına iddialarına dair soru üzerine Başkan Genç, “Biz bunların çok gündeme gelmesini arzu etmiyoruz. Dikkate ve kale almıyoruz. Marjinal bir grup Trabzon turizmini, Trabzon’a gelen turistleri yargılamak istiyor. Üzüntü duyuyoruz. Git gide artan bir trendimiz var. Geçen yıl Trabzon’a 1 milyon 447 bin turist geldi. Ama Uzungöl’e 2,5-3 milyon yerli turistle gelen ziyaretçimiz var. Bunu araç sayısı ile beraber ölçümleyebiliyoruz. Buraya gelen turistin ister İngiliz olsun, ister Suudi Arabistan’dan gelen ister Kafkasya’dan gelsin. Burası dünyanın bütün ülkeleri tarafından cazip bir şehir. Geçen sene 188 ülke vatandaşının girdiği bir şehirden bahsediyoruz. Üzülüyoruz ama onlara gülüp geçeceğiz. Çok dikkate almayacağız. Onların marjinal bir grup olduğunu, arkalarında da ideolojik bir saplantı olduğunu biliyoruz. Bunun tespitlerini yaptık. Devletimiz bu konuda bize yardımcı oluyor. Onlarla beraber buraya gelen turistlerin dini ve milliyeti ile beraber Trabzon’u ve Trabzon insanını yargılamaya kalkıyorlar. Artık onlara cevap bile vermeyeceğiz. Buraya gelen herkes yapılan bu yorumların farkında. Onlar esasında sadece bir şehri karalamakla değil ülkeye ihanet eden bir gruptur. Gelen turistimiz nereden gelirse gelsin, kim olursa olsun başımız gözümüz üstüne. En iyi şekilde ağırlamak ve uğurlamakla uğraşıyoruz. Savaşa rağmen trendimiz artıyor. Mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin