Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Eskipazar’da yamaç paraşütü heyecanı 

Gündem Yayın: 22.02.2018 13:52
Yazar:

Eskipazar ilçesi Sadeyaka köyüne bağlı bin 500 rakımlı Ahmetçe Tepesinde yamaç paraşütü uçuşları başladı.
Karabük Üniversitesi öğrencilerinden Yamaç Paraşütçü Tandem Pilot Ozan Er, Karabük’ün yamaç paraşütü için biçilmiş kaftan olduğunu belirterek, Ahmetçe Tepesinin ulusal ve uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapacak kalitede olduğunu dile getirdi.
Tandem Pilot Ozan Er, gelecekte Karabük ve Eskipazar turizmine katkı sağlaması ve teknik özellikleriyle öne çıkan Ahmetçe Tepesinin hem manzarası hem de uçuş kalitesiyle bir marka olabileceğine dikkat çekti. Er, tepenin eğimi, zemini, konumu, hakim rüzgar yönü ve yüksekliği gibi teknik özellikleriyle yamaç paraşütü uçuşu için uygun olduğunu ifade ederek, “İlçenin doğusunda Gerede ve Çerkeş Çayının iki kolu arasında kalan Hamamlı, Bayındır, Sadeyaka ovaları ve vadiler yamaç paraşütü mesafe uçuşu için gerekli olan termal hava akımına kaynak oluşturuyor. Bu bölgenin yanı başımızda olan ve daha önce ulusal, uluslararası yarışmalarla yüzlerce yerli, yabancı pilota ev sahipliği yapmış Bayramören ile kıyasladığımızda teknik açıdan daha iyi olduğunu bile söyleyebiliriz. Yani Karabük’te ulusal ve uluslararası yamaç paraşütü mesafe yarışmalarına aday olabilir. Bu iş için bu kadar uygun olan bir bölgeyi Karabüklülerin kullanmıyor olması üzücü. Yamaç paraşütü bu zamana kadar sadece kaza haberleriyle gündeme getirildiği için insanlar önyargılı. Aslında limitler dahilinde yapıldığında bisiklete binmek kadar güvenli bir spor olduğundan habersiz” dedi.
Ahmetçe Tepesinde gerçekleştirdiği uçuşlar ve bazı etkinlikler konusunda yetkilileri bilgilendirerek gelecekte bu bölgenin turizme kazandırılmasının amaçladığını da belirten Er, “Yamaç paraşütü, insanoğlunun yüzyıllardır süregelen uçma arzusunu en kolay ve en ucuz yolla gerçekleştirebileceği hafif hava aracı. İsteyen herkes bir iki haftalık kısa bir eğitim ile yalnız uçabilir veya on dakikalık kısa bir bilgilendirmeden sonra tandem pilotlarıyla birlikte uçabilir” ifadelerini kullandı.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ Rektörü Kırışık’tan İnsansız Nano Helikopter Proje Görüşmesi

Karabük Yayın: 04.05.2024 13:15
KBÜ Rektörü Kırışık’tan İnsansız Nano Helikopter Proje Görüşmesi

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren ve TÜBİTAK 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında savunma sanayii alanında “İnsansız Nano Helikopter” projesi için destek almaya hak kazanan Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. firmasını ziyaret etti.

Gerçekleştirdiği ziyarette, “Kapalı ve Kısıtlı Alanlarda Arama Kurtarma Gözlem Faaliyetlerinde Kullanılabilecek Askeri ve Sivil Kullanıma Uygun Nano Sınıfta İnsansız Helikopter Geliştirme Projesi” hakkında Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. Firması Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mühendis Seyfeddin Cevdet Uludoğan’dan bilgi alan Rektör Kırışık, yapılan çalışmalardan ötürü firma çalışanlarını tebrik ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.
Karabük Teknokent’te bulunan Prototip Merkezinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Rektör Kırışık, daha sonra göreve yeni atanan Dr. Öğr. Üyesi Samet Nohutçu ile görüşerek yapılacak ve yapılması planlanan projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Rektör Kırışık, “Karabük Teknokent, Türkiye’nin uluslararası ölçekteki konumunu daha da güçlendirmek için bünyesindeki firmaların projelerini ve fikirlerini destekliyor. Bölgesel olarak girişimcilere AR-GE başvurularında bulunmalarına imkân tanıyan, dijital dönüşüm, inovasyon ve üniversite-sanayi iş birliği alanlarında faaliyet gösteren Karabük Teknokent, Türkiye Yüzyılı hedeflerine emin adımlarla katkı sağlıyor. Bu kapsamda yapılan çalışmaların neticesinde Karabük’te ilk defa bir firma savunma sanayii alanında AR-GE projesi gerçekleştirecek. İnsansız Nano Helikopter projesi, kapalı ve kısıtlı alanlarda arama kurtarma gözlem faaliyetlerinde kullanılabilecek askeri ve sivil kullanıma uygun bir teknolojiyi geliştirmeyi amaçlıyor. Bu proje, ülkemizin savunma sanayi alanındaki yeteneklerini daha da artıracak ve ulusal güvenliğimize katkı sağlayacaktır. Savunma sanayi alanında yerli ve milli ürünlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürerek, ülkemizin teknolojik bağımsızlığını daha da güçlendirmeyi istiyoruz” dedi. Rektör Kırışık, göreve gelen Karabük Teknokent Genel Müdürü Nohutçu’yu tebrik ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Karabük Teknokent’te bulunan Uludoğan Savunma Sanayi Teknoloji A. Ş. firmasını ziyaret eden Rektör Kırışık’a, Genel Sekreter Lütfü Köm, Karabük Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Samet Nohutçu ve Karabük Teknokent çalışanları eşlik etti.