blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
23 Mayıs, 2025 11:55 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Eskipazar’da TÜBİTAK 4006-B Bilim Fuarı Devam Ediyor

TÜBİTAK tarafından desteklenen "Eskipazar Bilim Fuarı"  ilçede bulunan diğer okulların katılımıyla sürüyor.

“TÜBİTAK 4006-B Eskipazar Bilim Fuarı” kurdele kesimi ile açıldı. Eğitim Kenti Karabük Projesi kapsamında Eskipazar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü proje yürütme ekibinin çalışmalarıyla düzenlenen fuar, Eskipazar Ortaokulu ve Şehit Cafer Demirhan İ.H.O ile devam etti.

Öğrencilerin bilimsel projelerini sergileme fırsatı bulduğu etkinliğin açılış törenine Eskipazar Kaymakamı  Fatih Gülnar, Belediye Başkanı Serkan Cıva, Eğitim Müfettişleri Başkanı İsmail Özkul, ilçe kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Fuarda konuşan Kaymakam Fatih Gülnar, öğrencilerin bilim ve teknolojiye olan ilgisinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, fuarın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti. Bilim Fuarı süresince öğrenciler, hazırladıkları projeleri ziyaretçilere sunarak bilimsel düşünme becerilerini geliştirme imkanı buldu. Etkinlik, öğrencilerin bilime olan ilgisini artırmayı ve bilimsel farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’de şarbon hastalığı nedeniyle 6 köye giriş çıkış yasaklandı

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde şarbon hastalığı kuşkusuyla 6 köyde hayvan giriş çıkışı yasaklandı.
Edinilen bilgiye nazaran ilçeye bağlı Söğüteli Köyünde 2 büyükbaş vefatının akabinde şarbon kuşkusuyla hayvanlardan alınan numuneler laboratuvara gönderildi.
Şarbon hastalığı kuşkusu üzerine Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ilçeye bağlı başta Söğüteli köyü olmak üzere Ekinciler, Arpacık, Yaylalı, Sarıbaba ve Kuşluk köylerini nezaret altına aldı.
Bahse mevzu 6 köyde ikinci bir ilana kadar köylere hayvan giriş ve çıkışları yasaklanırken alınan önlemlere uymayanlar hakkında 5996 sayılı kanunun 36. Unsuru yeterince idari yaptırım uygulanacağı bildirildi.
Diğer yandan ölen 2 hayvan kireçlenerek adabına uygun olarak derin kuyulara gömüldü.
Kürtün’de geçtiğimiz günlerde de şap hastalığı kuşkusu nedeniyle Kürtün ilçesine bağlı Üst Karadere, Beytarla, Tilkicek, Aktaş ve Sapmaz köylerine hayvan giriş çıkış ve hareketleri kısıtlanmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin