Reklam
Reklam
eskipazar
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
05 Mayıs, 2025 11:34 tarihinde yayınlandı
0

Eskipazar’da ORKÖY Kapsamında Çiftçilere Makine Desteği

Eskipazar ilçesinde, Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) destekleri kapsamında orman köylerinde yaşayan çiftçilere 13 adet çapa makinesi ve 2 adet salça makinesi desteği sağlandı.

Eskipazar Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programda makineler üreticilere teslim edildi.

Törene Eskipazar Kaymakamı Fatih Gülnar, Eskipazar Orman İşletme Müdürü V. Öner Demirkıran, kurum amirleri, personel ve vatandaşlar katıldı.

Mikro kredi desteği yoluyla verilen bu makinelerle, çiftçilerin üretime daha etkin katılım sağlaması ve aile ekonomilerine katkıda bulunmalarının amaçlandığı ifade edildi.

Programda konuşan Kaymakam Fatih Gülnar, tarımsal üretimi geliştirmeye yönelik projelerin köylerin refah seviyesini yükseltmede önemli rol oynadığını belirtti. Gülnar, “Toprak işleme ve ev tipi üretim aşamalarında kullanılacak bu makineler, çiftçilerimize büyük kolaylık sağlayacak. Devletimiz tüm imkanlarıyla orman köylümüzün yanındadır. Bu desteklerin artarak devam edeceğini belirtmek isterim” dedi.

Eskipazar Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yürütülen bu projeyle hem tarımsal üretimin artırılması hem de kırsal kalkınmanın desteklenmesi hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
turkiyede en fazla yagis carsambaya dustu qZFLPbGd
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Türkiye’de en fazla yağış Çarşamba’ya düştü

Türkiye genelinde günün en yüksek yağış miktarı Samsun’un Çarşamba ilçesinde kaydedildi. Meteorolojik ölçümlere göre ilçeye 46,1 kilogram/metrekare yağış düştü.

Samsun’un Çarşamba ilçesinde öğle saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli sağanak yağış ve fırtına, ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son uyarıların ardından başlayan gök gürültülü sağanak, kısa sürede şiddetini artırarak cadde ve sokaklarda su birikintilerine neden oldu. Öte yandan yoğun yağışlar, bölgedeki su kaynaklarına da olumlu yansıdı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü bünyesindeki Çakmak Barajı’nda doluluk oranı kısa sürede önemli ölçüde yükseldi. 2026 yılı başında yüzde 52 seviyesinde olan baraj doluluk oranı, son yağışlarla birlikte yüzde 99,92 seviyesine ulaştı. Barajda halihazırda yaklaşık 71 milyon metreküp içme suyu bulunduğu bildirildi.

Meteorolojinin ölçümlerine göre Türkiye genelinde günün en yüksek yağış miktarı Samsun’un Çarşamba ilçesinde kaydedildi. İlçeye 46,1 kilogram/metrekare yağış düştü.

Bizi sosyal medyadan takip edin