Eskipazar’da KHGB Meclis toplantısı yapıldı

Karabük Postası tarafından
25 Aralık, 2021 12:08 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Eskipazar Kaymakamı Furkan Korkusuz’un Başkanlığında Eskipazar Gençlik Merkezi konferans salonunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın mütevelli heyetine muhtar üye seçimi ve 2021 yılı Aralık ayı Köylere Hizmet Götürme Birliği  (KÖYDES) II. Olağan Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan seçimde köy muhtarı üyesi olarak Bayındır Köyü Muhtarı Aydın Yurtal, mahalle muhtarı üyesi olarak da Merkez mahalle muhtarı Osman Nuri Dural seçildi. İl Genel Meclis Üyesi Sırrı Şen, İl Genel Meclis Üyesi Sunay Yaka, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Mehmet Bıçakcıoğlu, İl Özel İdare teknik personelleri ve köy muhtarlarının katıldığı, KÖYDES 2021 yılı II. Olağan Meclis Toplantısında 2021 yılı KÖYDES faaliyetleri ve köylere yapılan yatırımlar, 2022 yılı tahmini bütçe ve çalışma programı görüşüldü. 2021 yılı KÖYDES yatırım programı içerisinde yer alan yol ve içme suyu işlerinin genel durumları hakkında bilgilerin aktarıldığı toplantıda Kaymakam  Furkan Korkusuz, köylerdeki sorunların çözümü için tüm kurumlarla ve paydaşlarla çalışma içerisinde olduklarını söyledi.  

Bizi sosyal medyadan takip edin

Doğu Karadeniz yaylalarında kış bitmiyor

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde hafta sonundan bu yana mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıkları 2 bin metrenin üzerindeki yaylalarda kar yağışının görülmesine neden oldu.
Mayıs ayında sıcaklık değişimi ile birlikte kıyı kısımlarında yaşanan yağmur yağışı yüksek kesitlerde yerini kar yağışına bırakırken, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Giresun ve Artvin’in 2 bin metre rakımın üzerindeki yaylalarında kar yağışı görülüyor.
Kar yağışından 2 bin 300 rakımdaki Trabzon’un Köprübaşı ilçesindeki Taşlı Yaylası da nasibini alırken, yayla yağan karın akabinde beyaz örtüyle kaplandı. Kar yağışının yaşandığı yayladaki turistik tesis işletmecilerinden Rafet Hancı (60) o anları "Sabah 07.30 üzere kar yağışı başladı ve devam ediyor. Kara yakalandık. Ayıya karşı da önlemimizi aldık, kocaoğlan burada" diyerek cep telefonu kamerası ile kayda aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.