Reklam
Reklam
66f12714c9cad jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
23 Eylül, 2024 12:05 tarihinde yayınlandı
0

Eskipazar’da Fide Yetiştiriciliği Eğitimi ile Üreticilere Destek

Eskipazar Kaymakamlığı koordinasyonunda İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Kırsalda Usta Öğreticiler İş Başında” Projesi kapsamında, ilçede fide yetiştiriciliği eğitimi düzenlendi. Eğitim, Ziraat Mühendisi Belkıs Kaplan tarafından verilirken, eğitime,

ilçede sebze yetiştiriciliği ile ilgilenen yaklaşık 150 kişi katıldı.

Eskipazar Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimde,  Fide yetiştiriciliği ve diğer tarımsal konularda teknik bilgilerin aktarılırken,  üreticiler üretim sürecinde karşılaştıkları sorunları dile getirme fırsatı buldu. Eğitim boyunca sorunlara çözüm önerileri sunularak katılımcılarla bilgi alışverişinde bulunuldu.

Katılımcılar tarafından büyük memnuniyetle karşılanan eğitimin, ilerleyen dönemlerde farklı alanlarda da tekrarlanmasına karar verildi. Bu tür eğitimlerin kırsal alandaki üreticilere önemli katkılar sağlayacağı belirtilirken, proje bölgedeki tarımsal faaliyetlerin daha da gelişmesine destek olmayı hedefliyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin