Karabük Postası tarafından
22 Şubat, 2023 13:49 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Eskipazar’da  Depremzedelere Yardımlar Devam Ediyor

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 İlde büyük yıkıma neden olan deprem felaketi nedeniyle  ülke genelinde olduğu gibi Eskipazar İlçesinde de afet bölgesi için başlatılan yardım ve desteklemeler devam ediyor. Bölgenin acil ihtiyaçları doğrultusunda Eskipazar İlçesine bağlı  Karaören ve Doğancılar köylerinde gönüllü, hayırsever vatandaşların hazırladığı, yakacaktan oluşan yardım tırı afet bölgesi Gaziantep'in Nurdağı ilçesine ulaştırılmak üzere yola çıktı. (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
03 Ağustos, 2025 14:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Ormanlarımız Yandı Failler Ortada Yok!..

Türkiye'nin bir çok İlinde çıkan orman yangınlarının failleri yakalanırken, Karabük'teki orman yangınlarının faillerinin bulunamaması oldukça düşündürücü

Türkiye'nin bir çok ilinde aşırı sıcaklarla birlikte peş peşe çıkan orman yangınları, hem doğaya büyük zarar verdi, hem de kamuoyunun gündemini uzun süre meşgul etti. Yangınların bir çoğunda sabotaj şüphesi üzerinde durulurken çeşitli illerde faillerin yakalanarak adli makamlara sevk edilmesi, kamuoyunda bir nebze de olsa güven yaratmıştı. Ancak Karabük'te yaşanan orman yangınlarında durum oldukça farklı.

KARABÜK'TEKİ YANGINLAR ŞÜPHE UYANDIRIYOR

Karabük'ün Safranbolu, Ovacık ve Merkez ilçesine bağlı kahyalar köyünde çıkarak Aladağ mevkiine kadar yayılan orman yangınlarıyla ilgili şu ana kadar hiç bir şüpheli yakalanamazken, yangınların çıkış sebebi ve olası failleri hakkında yetkililer tarafından herhangi bir açıklama yapılmaması kamuoyunda endişe ve soru işaretlerine yol açtı.

Vatandaşlar Türkiye'nin dört bir yanında çıkan orman yangınlarının faillerinin kısa sürede tespit edilerek adalete teslim edildiğini hatırlatarak Karabük'teki sessizliği anlamakta güçlük çekiyor. Yangınların çıkış şekli ve zamanlaması sabotaj ihtimalini akıllara getirirken, yangının faillerinin halen daha yakalanamaması tepkilere neden oluyor.

ZARARIN BOYUTA DA BELİRSİZ

Öte yandan yangınlarda zarar gören alanın kaç hektar olduğu konusunda da resmi bir açıklama yapılmış değil. Yangının büyüklüğü, etkilediği eko sistem, flora ve fauna üzerindeki tahribat gibi önemli veriler de henüz kamuoyuyla paylaşılmadı. Bu durum şeffaflık beklentisi içindeki  halkın tepkisini artırıyor.

Vatandaşlar sadece faillerin bulunmasını değil, aynı zamanda yanan alanların boyutu ve zarar tespit raporlarının da açıklamasını talep ediyor.

SORUŞTURMA  NE AŞAMADA?

Yangınlarla ilgili herhangi bir adli veya idari soruşturmanın başlatılıp başlatılmadığı da ayrı bir merak konusu olurken, şu ana kadar konuyla ilgili olarak resmi bir açıklama da yapılmış değil. Karabük Valiliği, Orman Genel Müdürlüğü ve kolluk birimlerinin bu konuda ne tür adımlar attığı kamuoyu tarafından dikkatle izleniyor.

Karabük'teki orman yangınlarıyla ilgili başlatıldığı bildirilen soruşturmanın ne aşamada olduğu da belirsizliğini koruyor. Yetkililerden halkın endişelerini giderek şekilde şeffaf ve zamanında açıklamalar yapması beklenirken, bölge halkı orman yangınlarının faillerinin ortaya çıkarılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını talep ediyor. Aksi halde benzer olayların tekrarlanmasından ve Karabük ormanlarının tekrar hedef olmasından endişe ediliyor.

.

Bizi sosyal medyadan takip edin