Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Mart, 2022 12:33 tarihinde yayınlandı
0

Eskipazar’da Deprem Tatbikatı

AFAD İl Müdürlüğü tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Eskipazar ilçesinde deprem tatbikat yapıldı.

Eskipazar İlçe Kaymakamı  Furkan Korkusuz’un da katıldığı tatbikat, Eskipazar Ortaokulunda gerçekleştirildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) öncülüğünde gerçekleştirilen tatbikatta, öğrenci ve öğretmenlere deprem anı ve tahliye tatbikatının içeriği hakkında, tatbikat öncesinde etkinliğin amacı ve olası yaşanabilecek bir deprem anında ve sonrasında tahliye işlemlerinin güvenli bir şekilde nasıl yapılması gerektiğine dair bilgiler verildi. Ardından ilk siren sesiyle birlikte yaşanan deprem sonrasında öğrenciler, ilk olarak yaşam üçgeni (ÇÖK-KAPAN-TUTUN) yöntemiyle kendilerine güvenli bir bölge oluştururken ikinci siren sesiyle birlikte okullarını tahliye ederek güvenli bir alanda toplandılar.

Tatbikatların afet anında ve sonrasında karmaşayı önleyerek kayıpların en aza indirilmesi konusunda başarıyı artırdığını vurgulayan Kaymakam Furkan Korkusuz, tatbikatı başarıyla tamamlayan öğrencileri kutladı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
gumushanede alkollu surucu jandarma aracina carpti ehliyetine el konuldu EmrBn9iH
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Gümüşhane’de alkollü sürücü jandarma aracına çarptı, ehliyetine el konuldu

Gümüşhane’de alkollü sürücünün kullandığı otomobil, İl Jandarma Komutanlığı’na girmeye çalışan jandarma aracına çarptı. Kazada yaralanan olmazken sürücünün ehliyetine el konuldu.

Kaza, gece saatlerinde Yenimahalle Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Gümüşhane’den Bayburt istikametine seyir halinde olan O.K. idaresindeki 29 AAU 305 plakalı otomobil, karşı yönden gelerek Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı’na giriş yapmak isteyen, içerisinde jandarma personelinin bulunduğu 29 JAA 057 plakalı araca yandan çarptı.

Kazada jandarma aracı içerisinde bulunan 2 personel ile otomobilde bulunan sürücü O.K. ve 1 yolcu kazayı yara almadan atlattı. Olay yerine sevk edilen ekiplerin yaptığı kontrolde otomobil sürücüsü O.K.’nin 0,79 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Yasal sınırın üzerinde alkollü olduğu belirlenen sürücünün ehliyetine el konulurken, O.K. ifadesinin alınması için emniyete götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin