Reklam
Reklam

Eskipazar’da Deprem Tatbikatı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Mart, 2022 12:33 tarihinde yayınlandı
0

AFAD İl Müdürlüğü tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Eskipazar ilçesinde deprem tatbikat yapıldı.

Eskipazar İlçe Kaymakamı  Furkan Korkusuz’un da katıldığı tatbikat, Eskipazar Ortaokulunda gerçekleştirildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) öncülüğünde gerçekleştirilen tatbikatta, öğrenci ve öğretmenlere deprem anı ve tahliye tatbikatının içeriği hakkında, tatbikat öncesinde etkinliğin amacı ve olası yaşanabilecek bir deprem anında ve sonrasında tahliye işlemlerinin güvenli bir şekilde nasıl yapılması gerektiğine dair bilgiler verildi. Ardından ilk siren sesiyle birlikte yaşanan deprem sonrasında öğrenciler, ilk olarak yaşam üçgeni (ÇÖK-KAPAN-TUTUN) yöntemiyle kendilerine güvenli bir bölge oluştururken ikinci siren sesiyle birlikte okullarını tahliye ederek güvenli bir alanda toplandılar.

Tatbikatların afet anında ve sonrasında karmaşayı önleyerek kayıpların en aza indirilmesi konusunda başarıyı artırdığını vurgulayan Kaymakam Furkan Korkusuz, tatbikatı başarıyla tamamlayan öğrencileri kutladı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kızılay’dan Vali Nurtaç Arslan’a teşekkür

kizilaydan vali nurtac arslana tesekkur KPD4flJe
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Haziran, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Türk Kızılayı Bartın Şubesi Başkanı Nihat yalçın, Kızılay’ın kuruluş yıl dönümünde unutmayan Vali Nurtaç Arslan’ı ziyaret ederek, teşekkür etti.

Türk Kızılayı Bartın Şube Başkanı Nihat Yalçın ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, 158. kuruluş yıl dönümünü mesaj yayımlayarak kutlayan Vali Nurtaç Arslan’ı makamında ziyaret etti. Yalçın, Kızılay tarafından Bartın’da gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Nurtaç Arslan, Kızılay’ın önemine dikkat çekerek, başarılı çalışmaları nedeniyle yönetici ve gönüllülere teşekkür etti

Kızılay başkanı Nihat Yalçın da, Kızılay oalarak afet dönemleri başta olmak üzere insanların ihtiyaç duyduğu anda yanlarında olabilmek olduğunu belirterek, büyük sorumlulukla yürüttükleri çalışmalara her zaman destek veren herkese teşekkür etti. Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri 158. kuruluş yıldönümünde kendilerini unutmayan Vali Arslan’a çiçek vererek teşekkür etti.

Ziyaret günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi

Bizi sosyal medyadan takip edin