Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Mart, 2022 12:33 tarihinde yayınlandı
0

Eskipazar’da Deprem Tatbikatı

AFAD İl Müdürlüğü tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Eskipazar ilçesinde deprem tatbikat yapıldı.

Eskipazar İlçe Kaymakamı  Furkan Korkusuz’un da katıldığı tatbikat, Eskipazar Ortaokulunda gerçekleştirildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) öncülüğünde gerçekleştirilen tatbikatta, öğrenci ve öğretmenlere deprem anı ve tahliye tatbikatının içeriği hakkında, tatbikat öncesinde etkinliğin amacı ve olası yaşanabilecek bir deprem anında ve sonrasında tahliye işlemlerinin güvenli bir şekilde nasıl yapılması gerektiğine dair bilgiler verildi. Ardından ilk siren sesiyle birlikte yaşanan deprem sonrasında öğrenciler, ilk olarak yaşam üçgeni (ÇÖK-KAPAN-TUTUN) yöntemiyle kendilerine güvenli bir bölge oluştururken ikinci siren sesiyle birlikte okullarını tahliye ederek güvenli bir alanda toplandılar.

Tatbikatların afet anında ve sonrasında karmaşayı önleyerek kayıpların en aza indirilmesi konusunda başarıyı artırdığını vurgulayan Kaymakam Furkan Korkusuz, tatbikatı başarıyla tamamlayan öğrencileri kutladı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda cikan yanginda cami kullanilamaz hale geldi 1auyXhhr
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 04:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da çıkan yangında cami kullanılamaz hale geldi

Kastamonu’nun Daday ilçesinde çıkan yangında cami, gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.

Olay, Daday ilçesi Kayı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köy camisinde henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Camiden yükselen dumanları fark eden vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine, olay yerine Daday, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinden ekipler ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözler sevk edildi.

Olay yerine gelen ekiplerin müdahalesiyle yangın diğer yapılara sıçramadan kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında, yarım asırlık cami ile gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.

Yangınla ilgili bilgi veren Kayı Köyü Muhtarı İbrahim Terzi, “Camiye gelip itfaiyeyi aradık. İtfaiye ile Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı ekipler geldi, müdahalede bulundu. Camimiz, 1976 yılında yapılmıştır. Caminin yanında morg ve yemekhane var. Onlar da zarar gördü, hepsi yandı. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz. Yangın kontrol altına alındı ama soğutma çalışmaları sürüyor” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin