Reklam
Reklam

Eskipazar’da Deprem Tatbikatı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
05 Mart, 2022 12:33 tarihinde yayınlandı
0

AFAD İl Müdürlüğü tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Eskipazar ilçesinde deprem tatbikat yapıldı.

Eskipazar İlçe Kaymakamı  Furkan Korkusuz’un da katıldığı tatbikat, Eskipazar Ortaokulunda gerçekleştirildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) öncülüğünde gerçekleştirilen tatbikatta, öğrenci ve öğretmenlere deprem anı ve tahliye tatbikatının içeriği hakkında, tatbikat öncesinde etkinliğin amacı ve olası yaşanabilecek bir deprem anında ve sonrasında tahliye işlemlerinin güvenli bir şekilde nasıl yapılması gerektiğine dair bilgiler verildi. Ardından ilk siren sesiyle birlikte yaşanan deprem sonrasında öğrenciler, ilk olarak yaşam üçgeni (ÇÖK-KAPAN-TUTUN) yöntemiyle kendilerine güvenli bir bölge oluştururken ikinci siren sesiyle birlikte okullarını tahliye ederek güvenli bir alanda toplandılar.

Tatbikatların afet anında ve sonrasında karmaşayı önleyerek kayıpların en aza indirilmesi konusunda başarıyı artırdığını vurgulayan Kaymakam Furkan Korkusuz, tatbikatı başarıyla tamamlayan öğrencileri kutladı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kastamonu’da uyuşturucu ve silah operasyonu: 3 tutuklama

kastamonuda uyusturucu ve silah operasyonu 3 tutuklama jVmnPvZM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da polis ekiplerince 8-15 Haziran tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda, gözaltına alınan 9 şüpheliden 3’ü tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin il genelinde gerçekleştirdiği operasyonlarda 353 adet sentetik ecza hapı, 65 gram kannabinoid katkılı tütün, 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 5 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet tabanca şarjörü, 1 adet bıçak, 8 adet cep telefonu ve 7 adet SIM kart ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 9 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 3’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edilirken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince narkotik suçlarla mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların kararlılıkla devam ettiği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin