Karabük Postası tarafından
13 Aralık, 2021 14:20 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

ESKİPAZAR’DA ÇİFTÇİLER İSYANDA

Eskipazar ilçesindeki çiftçiler, bölgedeki tarım arazilerinin toz bulutuyla kaplanmasına neden olan taş ocağından şikayetçi oldu. İlçeye 8 kilometre uzaklıktaki Yazıkavak köyünde açılan bölgedeki tüm tarım arazilerini olumsuz etkileyen taş ocağının ardından şimdide Topçalı köyü sınırları içinde yaklaşık 5 yıldır faaliyet gösteren taş ocağı nedeni ile tarım arazileri olumsuz etkilenirken, köylülerin tarım ürünleri de zarar görüyor. Son günlerde hızla artan  taş ocakları, geçimini tarım ile sağlayan bölgelerde çiftçileri zor durumda bırakıyor. Özellikle kırsal bölgelerde tarımın gelişmesi ve kalkınması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her fırsatta destek verdiği çiftçiler, Eskipazar ilçesinde adeta cezalandırılıyor. Eskipazar ilçesindeki çiftçiler, bölgedeki tarım arazilerinin toz bulutuyla kaplanmasına neden olan taş ocağından şikayetçi. İlçeye 8 kilometre uzaklıktaki Yazıkavak köyünde açılan ve bölgesindeki bütün tarım arazilerini olumsuz etkileyen taş ocağının ardından şimdide Topçalı köyü sınırları içinde yaklaşık 5 yıldır faaliyet gösteren taş ocağı nedeni ile tarım arazileri olumsuz etkilenirken, köylülerin tarım ürünleri de zarar görüyor. Taş ocağı ve buraya çalışan kamyonların ortaya çıkardığı toz bulutu, tarım arazilerini adeta çöle çevirirken, bölgedeki ağaçlar ve yollar da zarar gördü. Taş ocağından ürün alan kamyonlar ve iş makineleri için kamuya ait arazilerin üzerinde yol açılması, bu yollar nedeni ile arazilerin artık tarım için kullanılamaz hale gelmesi, ocaktan çıkartılan taş ve kumların dere yataklarına dökülmesi ise köylüleri tamamen endişeye sevk etti. Köylüler, taş ocağı işletmecisi tarafından kapatılan derenin olası bir sel baskınında tarlalarının su altında kalacağını iddia ediyor. Topçalı köyü sakinleri, taş ocağına sadece 5-10 metre uzaklıktaki tarlalarda artık tarımın yapılamadığını, ekilemez hale geldiğini belirtiyor. Taş ocağı kurulduğu yıllarda buna itiraz ettiklerini ifade eden köylüler, kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını, arazilerin zarar görmeyeceğini belirttiklerini, artık bırakın arazileri, ocağa 1 kilometre uzaklıktaki köy merkezinin de bundan etkilendiğini kaydettiler. Yerel yetkililerin sıkıntılarını çözmemeleri halinde durumu Cumhurbaşkanına kadar taşıyacaklarını ileten köy halkı, amaçlarının bağcıyı döğmek olmadığını, sadece asırlardır tarım yapılan topraklarına sahip çıkmak istediklerini aktardı. Öte yandan ilginç bir gelişme ise kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Topçalı köyü sınırları içinde kalan kamuya ait bazı arazilerin Eskipazar Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği tarafından satışa çıkartıldığını öğrenen köylülerin endişesi iyice arttı. Satışa çıkartılan arazilerden birisi, tesadüf o dur ki taş ocağı ve karayolu arasında kalan 5 bin 125 metrekarelik arazi. Çiftçiler, 77 bin liradan 14 Aralık Salı günü açık teklif usulü ile satılacak olan araziyi hali hazırda taş ocağı işletmecisinin üzerine yol açarak, içinden geçen dere yatağını moloz ve toprakla doldurarak kullandığını ileri sürdü.  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 3dk
Yorum: 0

Bakan Işıkhan: “500 bin konut projesi Türkiye tarihinde şimdiye kadar atılmış en büyük adım”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Ülkemiz için önemli bir dönüm noktası olarak gördüğümüz 500 bin konut projesi, Türkiye’nin hem sosyal hem de kentsel dönüşüm tarihinde bugüne kadar atılmış en büyük adım, hayata geçirilmiş en büyük sosyal devlet projelerinden birisidir" dedi.
Bir dizi program için Ordu’ya gelen Bakan Işıkhan, ilk olarak valiliği ziyaret etti. Vali Muammer Erol ve ilgililerce karşılanan Bakan Işıkhan, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı. Işıkhan, ardından Yüzyılın Konut Projesi’nde hak sahiplerinin belirleneceği Altınordu ilçesindeki Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen TOKİ kura çekim törenine katıldı. Işıkhan, burada yaptığı konuşmada 500 bin konut hedefiyle başlatılan proje kapsamında Ordu’da 3 bin 334 hak sahibinin belirleneceğini ifade etti. Türkiye Yüzyılı vizyonuna vurgu yapan Bakan Işıkhan, çeşitli alanlarda yürütülen çalışmaların bu vizyon doğrultusunda şekillendiğini belirtti. Deprem bölgesinde yapılan çalışmalara da değinen Bakan Işıkhan, 6-7 Şubat depremlerinin ardından şehirlerin kısa sürede yeniden inşa edilmeye başlandığını söyledi.

"500 bin konut projesi, Türkiye’nin hem sosyal hem de kentsel dönüşüm tarihinde bugüne kadar atılmış en büyük adım"
Sosyal konut projesi hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderlik ettiği Türkiye Yüzyılı vizyonuna Türkiye olarak artık tam anlamıyla kilitlenmiş durumdayız. Hamdolsun ki bu hedefi gerek iç politikada, gerekse dış politikada çalışma hayatından ekonomiye, sağlıktan eğitime, kültürden sosyal politikalara kadar her alanda kendimize mihenk olarak belirledik. Yüzyılın Konut Projesi, işte tam olarak böyle bir aklın, böyle bir anlayışın eseridir. Ülkemiz için önemli bir dönüm noktası olarak gördüğümüz 500 bin konut projesi, Türkiye’nin hem sosyal hem de kentsel dönüşüm tarihinde bugüne kadar atılmış en büyük adım, hayata geçirilmiş en büyük sosyal devlet projelerinden birisidir. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz ki, toplumumuzun huzuru, mutluluğu ve gücü, vatandaşlarımızın evlerinde, hanelerinde ve yuvalarında başlar" diye konuştu.

"Depremin ardından 11 ilimizin tamamını dünyanın en büyük şantiyesine çevirerek ayağa kaldırmaya başladık"
Bakan Işıkhan, 2023’te yaşanan 6 Şubat depreminin ardından 11 ilde çok büyük çalışmalara imza atıldığını ve şehirlerin ayağa kaldırıldığını ifade ederek, "Devletimiz, sosyal devlet anlayışıyla, devlet-millet işbirliğine inanarak, geçmişten bugüne, barınma gibi en temel ihtiyaçlar hususunda hiçbir vatandaşımızı mağdur etmemiş, millete hizmet sevdasıyla çalışan kadrolar eliyle daima vatandaşımızın yanında olmuştur. Hükümetimizin çeyrek asra yaklaşan iktidarı boyunca, Cumhurbaşkanımız liderliğinde, aziz milletimizin ve ülkemizin menfaatleri için gece gündüz çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Bu çabayı, bu özveriyi, bu gayreti en iyi Ordulu kardeşlerim bilir. Ordu’nun geçmişini de bugününü de en iyi sizler bilirsiniz. Şehrimize hangi hizmetleri kazandırdığımıza en yakın şahit, sizlersiniz. Öte yandan, malum 6-7 Şubat depremlerinde 11 ilimizi adeta dümdüz eden büyük bir yıkımı ülkece hep birlikte yaşadık. Bize dediler ki ‘Bu facianın altından kalkamazlar’, ‘Devlet bu enkazın altında kalır, bu kadar büyük bir yıkımı ayağa kaldıramazlar.’ Peki biz ne yaptık? Daha birinci yılı dolmadan 11 ilimizin tamamını dünyanın en büyük şantiyesine çevirerek, evlerimizi, iş yerlerimizi, binalarımızı bir bir ayağa kaldırmaya başladık. Şehirlerimizi eskisinden çok daha sağlam, çok daha modern, pırıl pırıl evlerle donattık. Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir kenetlenmeyle asrın felaketini asrın dayanışmasına ve yardımlaşmasına çevirdik. Hamdolsun Rabbimizin yardımı, milletimizin duası, Sayın Cumhurbaşkanımız ve millete hizmet sevdalısı yol arkadaşları sayesinde depremin izlerini yavaş yavaş silmeye başladık" şeklinde konuştu.

"Hak sahipleri güvenli ve kolay şekilde ev sahibi olacak"
Kurada belirlenecek hak sahiplerine de hayırlı olsun temennisinde bulunan Bakan Işıkhan, "İnşallah bugün kuralarını çekerek hak sahiplerini belirleyeceğimiz konut seferberliğiyle birlikte diğer bütün şehirlerimizin çehresi ve sosyal dokusu da yeni bir boyut kazanacak. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız hem güvenli hem de en uygun ödeme kolaylığıyla yeni hanelerine kavuşacak" ifadelerine yer verdi.

"Cumhurbaşkanımız bu büyük projeler ile sözünün eri olduğunu gösteriyor"
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler ise, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu çalışmaların mimarı ve aynı zamanda hareketin kurucusu. Kendisi burada sözünün eri olduğunu bu projeler ile bir defa daha göstermiştir. Ordu’muza kazandırdığı bu evler, sadece bir adım değil, bundan sonra devam edecek, ülkemizi dünyanın sayılı ülkelerinden birisi haline getirecek dünya lideri olarak da kendisine yakışanı yapmaktadır. Bunu dost-düşman herkes biliyor. Hepsi de onu güvenilir insan olarak görüyor" diye konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan dua sonrası protokol, şehit yakınları ve gazilerin katılımı ile kuralar çekildi. Kent genelinde ev sahibi olmak için 29 bin 497 kişinin başvuru yaptığı öğrenilirken, merkezde bin 500, Aybastı ilçesinde 76, Çamaş ilçesinde 39, Çatalpınar ilçesinde 77, Çaybaşı ilçesinde 31, Fatsa ilçesinde 750, Gölköy ilçesinde 100, Gülyalı ilçesinde 50, Gürgentepe ilçesinde 52, Kabadüz ilçesinde 79, Korgan ilçesinde 80 ve Ünye ilçesinde 500 sosyal konut inşa edilecek.
Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Hasan Suver, AK Parti Ordu Milletvekilleri İbrahim Ufuk Kaynak ve Mustafa Hamarat, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, TOKİ Başkan Yardımcısı Osman Direnç ve vatandaşlar katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin