Eskipazar’da Çevreye Nefes Aldıran Çalışma - Karabük Haber Postası
ES
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
04 Mayıs, 2025 14:46 tarihinde yayınlandı
0
0

Eskipazar’da Çevreye Nefes Aldıran Çalışma

Eskipazar Belediyesi, çevre temizliği ve halk sağlığını ön planda tutan çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda, ilçe merkezinden geçen Cıva Deresi Belediye ekiplerince baştan sona temizlendi. Temizlik çalışmaları, İlçe Tarım Müdürlüğü önünden başlanarak derenin tamamını kapsayacak şekilde gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva, yapılan çalışmanın çevre ve halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Hem çevre sağlığı hem de kötü koku ve görüntü kirliliğinin önlenmesi amacıyla yapılan bu çalışma ile deremiz daha temiz ve düzenli bir görünüme kavuşmuştur. Temiz ve yaşanabilir bir Eskipazar için çalışmaya devam ediyoruz.”

Cıva Deresi’nin temizlenmesiyle birlikte bölgede kötü koku ve görüntü kirliliğinin önüne geçilirken, vatandaşlar da çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

image
Bizi sosyal medyadan takip edin
Untitled 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
01 Mayıs, 2026 12:10 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Çağatay’dan emekçilere ziyaret

Karabük Valisi Oktay Çağatay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında, yarım asrı aşkın süredir faaliyet gösteren Işık Çelik Demir Çelik Fabrikası’nı ziyaret etti.

2 Ocak 1970’te üretime başlayan fabrikada gerçekleştirilen ziyarete, Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, Işık Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Pehlivan Baylan, İŞKUR İl Müdürü Sinan Karademir, SGK İl Müdürü İsmail Yıldırım, Karabük Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Alper Tolga Saka ile Özçelik-İş Sendikası Başkanı Kenan Yılmaz ve sendika yönetimi katıldı.

Vali Çağatay’ı fabrika girişinde Yönetim Kurulu Başkanı Baylan ve Fabrika Müdürü Kenan Pulatkan karşıladı. Ardından üretim sahasına geçen Vali, yetkililerden fabrikanın faaliyetleri, üretim kapasitesi ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Üretim sürecini yerinde gözlemleyen Çağatay, işçilerin özverili çabalarının sanayi üretimindeki belirleyici rolüne vurgu yaptı.

Ziyaret sırasında işçilerle bir araya gelen Vali Oktay Çağatay, onların talep ve önerilerini dinledi, 1 Mayıs’ın anlam ve önemine ilişkin görüşlerini paylaştı.

Karabük’ün köklü sanayi mirasına dikkat çeken Vali Çağatay, Cumhuriyet’in üretim hamlesinde öncü şehirlerden biri olan Karabük’te 1 Mayıs’ın ayrı bir değer taşıdığını söyledi. “Demirin emeğe, ateşin ustalığa dönüştüğü” bu şehirde çalışan işçilerin azim ve gayretinin hem ilin hem de ülkenin kalkınmasında büyük güç olduğunu belirten Vali Çağatay tüm işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.

Ziyaret anısına Işık Çelik Demir Çelik Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Pehlivan Baylan’ın 2 Ocak 1970 yılına ait sigorta tescil belgesini takdim eden Vali Oktay Çağatay, çalışmalarında başarılar diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin