Karabük Postası tarafından
27 Ocak, 2023 15:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Eskipazar’da 12 bin 600 m2’lik Alanda Sera Kurulacak

Eskipazar İlçesinde 'İyi Tarım Uygulamaları ve Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği' projesi ile 12 bin 600 metrekarelik alanda sera kurulacak. Eskipazar İlçe Kaymakamı  Furkan Korkusuz, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından finanse edilerek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından uygulanacak olan 'İyi Tarım Uygulamaları ve Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği' projesi uygulama alanında incelemelerde bulundu. Proje kapsamında kurulacak olan 12600 m2 sera alanı inşaat çalışmaları hakkında İlçe Tarım Müdürü  Dursun Küçükyılmaz ve yüklenici firma yetkililerinden bilgiler alan Kaymakam Furkan  Korkusuz, Eskipazar ilçesinin  sera ve sebze yetiştiriciliğinde önemli bir yerde olduğunu, bu proje ile birlikte 12 genç çiftçinin  daha istihdam edileceğini, Eskipazar'ın tarım anlamında 'İyi Tarım Uygulamaları ve Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği' projesi ile daha da gelişeceğini belirterek,  ilçeye ve çiftçilere hayırlı olmasını diledi. (Nurettin Acar)  

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sobayı tutuşturmak isteyen yaşlı kadın yanarak can verdi

Bartın’ın Çiftlik köyünde yalnız yaşayan 71 yaşındaki bayan, sobayı tutuşturmak isterken konutu yaktı. Olay sonucu yaşlı bayan da feci halde yanarak öldü.
Edinilen bilgiye göre, Çiftlik köyü Demirciler Mahallesi’ndeki konutta tek başına yaşayan 71 yaşındaki Zeynep Damar, bu sabah başlayan kar yağışının akabinde üşümesi üzerine sobayı tutuşturmak istedi. Sobaya yanıcı ve parlayıcı unsur döktüğü ileri sürülen yaşlı bayan ve mesken birden alev aldı.
Evin penceresine çıkarak canlı diri yandığını söyleyen ve yardım isteyen bayanı köylüler kurtarmak istedi. Etrafı saran alevler nedeniyle kurtarılamayan yaşlı bayan, yanarak öldü.
İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye takımları tarafından alevler söndürülerek yaşlı bayanın cesedine ulaşıldı.
Yapılan birinci incelemelerin akabinde bayanın cenazesi, otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.