Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Aralık, 2015 08:02 tarihinde yayınlandı
0

Eskipazar’a Yeni Logo

Eskipazar Kaymakamı Enver Hakan Zengince”nin girişimleri ile SYDV Vakfı Müdürü Ahmet Bostan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu, 60. Yıl Vali Nafiz Kayalı İlkokulu Müdürü Hidayet Demirdelen ve Mermer Ortaokulu Bilgi Teknolojileri öğretmeni Serdar Bayrı tarafından hazırlanan Eskipazar Kaymakamlık Logosu Kamuoyunun bilgisine sunuldu.
Hazırlanan Logo’nun anlam, ifade ve içeriği hakkında verilen bilgi şöyle:
“Logo’nun dışındaki 23 parça sarı traverten Cumhuriyetimizin kuruluşu olan 1923 Yılına bir saygı ifadesidir. Aynı zamanda sarı travertenin öneminin vurgulanması ve sur burçları görselliği kazandığından sahip olunan değerlerin korunmasına yönelik kuşatıcı bir kale betimlemesidir.
Hilal ve Yıldız Milli Birlik ve beraberliğimizin, sonsuza kadar sürecek olan İstiklalimizin simgesidir.
Mavi Hilal, Eskipazar’ın muhteşem doğal güzelliklerini tamamlayan su kaynaklarını, Yeşil Hilal ise geçmişten günümüze ve yarınlara uzanarak devam edecek manevi değerlerimizin simgesidir.
Orman figürü; yazılı ifadelerle anlatamayacağımız kadar güzel olan bitki örtüsünün, eşsiz doğal güzelliklerimizin, orman varlığımızın ve coğrafyamızın simgesidir.
İki elin dua ve niyaz anındaki hali, aslında bir kuşun iki kanadı olup, kutsal değerlerimizin hatırlanması, gelecek kuşaklara aktarılması açısından Eskipazar’ la özdeş hale gelmiş olan sığırcık kuşunun simgesel halidir.
Aynı kompozisyon içinde kuşun iki kanadı arasında ki damla; Sığırcık Suyu’nun (Çekirge Suyu) dünyada ki 3 (Üç) kutsal sudan birisi olması açısından Eskipazar’da bulunmasının ne kadar büyük öneme haiz olduğunun simgesidir.
Logo’nun alt kısmında bulunan mozaik figürler ise Eskipazar’ın geçmişten günümüze çok değerli kültür ve sanat eserlerine sahip olmasının simgesidir.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda kereste yuklu kamyonet dere yatagina devrildi 1 olu 2 yarali AktLlVwb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da kereste yüklü kamyonet dere yatağına devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

Samsun’un Terme ilçesinde kereste yüklü kamyonetin yaklaşık 200 metrelik uçurumdan dere yatağına yuvarlanması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Kaza, Yüksek Yayla Mahallesi Yumru Taş mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Aykut K. (33) yönetimindeki 55 K 3209 plakalı kereste yüklü kamyonet, henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak fındık bahçesine girdi. Yaklaşık 200 metrelik uçurumdan yuvarlanan kamyonet, dere yatağında durdu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde araçta bulunan Murat Bayraktar’ın (46) olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Kazada yaralanan sürücü Aykut K. ile araçta bulunan Ali Ş. (59), sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla Terme Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Murat Bayraktar’ın cenazesi Terme Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin