Reklam
Reklam

Eskipazar’a Yeni Logo

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Aralık, 2015 08:02 tarihinde yayınlandı
0

Eskipazar Kaymakamı Enver Hakan Zengince”nin girişimleri ile SYDV Vakfı Müdürü Ahmet Bostan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu, 60. Yıl Vali Nafiz Kayalı İlkokulu Müdürü Hidayet Demirdelen ve Mermer Ortaokulu Bilgi Teknolojileri öğretmeni Serdar Bayrı tarafından hazırlanan Eskipazar Kaymakamlık Logosu Kamuoyunun bilgisine sunuldu.
Hazırlanan Logo’nun anlam, ifade ve içeriği hakkında verilen bilgi şöyle:
“Logo’nun dışındaki 23 parça sarı traverten Cumhuriyetimizin kuruluşu olan 1923 Yılına bir saygı ifadesidir. Aynı zamanda sarı travertenin öneminin vurgulanması ve sur burçları görselliği kazandığından sahip olunan değerlerin korunmasına yönelik kuşatıcı bir kale betimlemesidir.
Hilal ve Yıldız Milli Birlik ve beraberliğimizin, sonsuza kadar sürecek olan İstiklalimizin simgesidir.
Mavi Hilal, Eskipazar’ın muhteşem doğal güzelliklerini tamamlayan su kaynaklarını, Yeşil Hilal ise geçmişten günümüze ve yarınlara uzanarak devam edecek manevi değerlerimizin simgesidir.
Orman figürü; yazılı ifadelerle anlatamayacağımız kadar güzel olan bitki örtüsünün, eşsiz doğal güzelliklerimizin, orman varlığımızın ve coğrafyamızın simgesidir.
İki elin dua ve niyaz anındaki hali, aslında bir kuşun iki kanadı olup, kutsal değerlerimizin hatırlanması, gelecek kuşaklara aktarılması açısından Eskipazar’ la özdeş hale gelmiş olan sığırcık kuşunun simgesel halidir.
Aynı kompozisyon içinde kuşun iki kanadı arasında ki damla; Sığırcık Suyu’nun (Çekirge Suyu) dünyada ki 3 (Üç) kutsal sudan birisi olması açısından Eskipazar’da bulunmasının ne kadar büyük öneme haiz olduğunun simgesidir.
Logo’nun alt kısmında bulunan mozaik figürler ise Eskipazar’ın geçmişten günümüze çok değerli kültür ve sanat eserlerine sahip olmasının simgesidir.”

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yola saçılan tuğlalar ulaşımı tek yöne düşürdü

yola sacilan tuglalar ulasimi tek yone dusurdu UUlfGEVh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0

Karabük-Yenice kara yolunda seyir halindeki tırdan düştüğü iddia edilen tuğlalar nedeniyle ulaşım bir süre tek şeritten kontrollü olarak sağlandı.

Balıkısık Orman Deposu mevkiinde kara yoluna saçılan tuğlaları fark eden sürücüler durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve kara yolları ekipleri sevk edildi. Yolun bir bölümünü kaplayan tuğlalar nedeniyle ulaşım bir süre tek şeritten kontrollü olarak sağlandı. Ekiplerin yolda yaptığı temizlik çalışmasının ardından tuğlalar kaldırılarak trafik akışı normale döndü.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin