Eskipazar'a Yeni Logo - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Aralık, 2015 08:02 tarihinde yayınlandı
0
0

Eskipazar’a Yeni Logo

Eskipazar Kaymakamı Enver Hakan Zengince”nin girişimleri ile SYDV Vakfı Müdürü Ahmet Bostan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu, 60. Yıl Vali Nafiz Kayalı İlkokulu Müdürü Hidayet Demirdelen ve Mermer Ortaokulu Bilgi Teknolojileri öğretmeni Serdar Bayrı tarafından hazırlanan Eskipazar Kaymakamlık Logosu Kamuoyunun bilgisine sunuldu.
Hazırlanan Logo’nun anlam, ifade ve içeriği hakkında verilen bilgi şöyle:
“Logo’nun dışındaki 23 parça sarı traverten Cumhuriyetimizin kuruluşu olan 1923 Yılına bir saygı ifadesidir. Aynı zamanda sarı travertenin öneminin vurgulanması ve sur burçları görselliği kazandığından sahip olunan değerlerin korunmasına yönelik kuşatıcı bir kale betimlemesidir.
Hilal ve Yıldız Milli Birlik ve beraberliğimizin, sonsuza kadar sürecek olan İstiklalimizin simgesidir.
Mavi Hilal, Eskipazar’ın muhteşem doğal güzelliklerini tamamlayan su kaynaklarını, Yeşil Hilal ise geçmişten günümüze ve yarınlara uzanarak devam edecek manevi değerlerimizin simgesidir.
Orman figürü; yazılı ifadelerle anlatamayacağımız kadar güzel olan bitki örtüsünün, eşsiz doğal güzelliklerimizin, orman varlığımızın ve coğrafyamızın simgesidir.
İki elin dua ve niyaz anındaki hali, aslında bir kuşun iki kanadı olup, kutsal değerlerimizin hatırlanması, gelecek kuşaklara aktarılması açısından Eskipazar’ la özdeş hale gelmiş olan sığırcık kuşunun simgesel halidir.
Aynı kompozisyon içinde kuşun iki kanadı arasında ki damla; Sığırcık Suyu’nun (Çekirge Suyu) dünyada ki 3 (Üç) kutsal sudan birisi olması açısından Eskipazar’da bulunmasının ne kadar büyük öneme haiz olduğunun simgesidir.
Logo’nun alt kısmında bulunan mozaik figürler ise Eskipazar’ın geçmişten günümüze çok değerli kültür ve sanat eserlerine sahip olmasının simgesidir.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
22222222
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
16 Nisan, 2026 14:54 tarihinde yayınlandı
0
0

“Karadenizliler Horon Gecesi” etkinliği ertelendi

Karabük’te 17 Nisan Cuma akşamı düzenlenmesi planlanan “Karadenizliler Horon Gecesi” etkinliği, 24 Nisan Cuma akşamına ertelendi.

Organizasyon komitesi tarafından yapılan açıklamada, son günlerde yaşanan üzücü olaylar nedeniyle böyle bir karar alındığı belirtildi. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir öğrencinin gerçekleştirdiği silahlı saldırı sonucu öğretmen ve öğrencilerin de aralarında bulunduğu 16 kişinin yaralandığı, ardından Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesindeki Ayser Çalık Ortaokulu’nda meydana gelen silahlı saldırıda ise 10 kişinin hayatını kaybettiği ve 17 kişinin yaralandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, bu acı olaylar nedeniyle 17 Nisan’da yapılması planlanan etkinliğin 24 Nisan Cuma akşamına ertelendiği ifade edildi.

Komite, tüm Türkiye’ye başsağlığı dileyerek, “Böylesi günlerde acılarımızı paylaşıyoruz” mesajını verdi. Ayrıca şehre gelecek sanatçıların gösterdiği hassasiyet için teşekkür edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin