Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Aralık, 2015 08:02 tarihinde yayınlandı
0

Eskipazar’a Yeni Logo

Eskipazar Kaymakamı Enver Hakan Zengince”nin girişimleri ile SYDV Vakfı Müdürü Ahmet Bostan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu, 60. Yıl Vali Nafiz Kayalı İlkokulu Müdürü Hidayet Demirdelen ve Mermer Ortaokulu Bilgi Teknolojileri öğretmeni Serdar Bayrı tarafından hazırlanan Eskipazar Kaymakamlık Logosu Kamuoyunun bilgisine sunuldu.
Hazırlanan Logo’nun anlam, ifade ve içeriği hakkında verilen bilgi şöyle:
“Logo’nun dışındaki 23 parça sarı traverten Cumhuriyetimizin kuruluşu olan 1923 Yılına bir saygı ifadesidir. Aynı zamanda sarı travertenin öneminin vurgulanması ve sur burçları görselliği kazandığından sahip olunan değerlerin korunmasına yönelik kuşatıcı bir kale betimlemesidir.
Hilal ve Yıldız Milli Birlik ve beraberliğimizin, sonsuza kadar sürecek olan İstiklalimizin simgesidir.
Mavi Hilal, Eskipazar’ın muhteşem doğal güzelliklerini tamamlayan su kaynaklarını, Yeşil Hilal ise geçmişten günümüze ve yarınlara uzanarak devam edecek manevi değerlerimizin simgesidir.
Orman figürü; yazılı ifadelerle anlatamayacağımız kadar güzel olan bitki örtüsünün, eşsiz doğal güzelliklerimizin, orman varlığımızın ve coğrafyamızın simgesidir.
İki elin dua ve niyaz anındaki hali, aslında bir kuşun iki kanadı olup, kutsal değerlerimizin hatırlanması, gelecek kuşaklara aktarılması açısından Eskipazar’ la özdeş hale gelmiş olan sığırcık kuşunun simgesel halidir.
Aynı kompozisyon içinde kuşun iki kanadı arasında ki damla; Sığırcık Suyu’nun (Çekirge Suyu) dünyada ki 3 (Üç) kutsal sudan birisi olması açısından Eskipazar’da bulunmasının ne kadar büyük öneme haiz olduğunun simgesidir.
Logo’nun alt kısmında bulunan mozaik figürler ise Eskipazar’ın geçmişten günümüze çok değerli kültür ve sanat eserlerine sahip olmasının simgesidir.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte otelde dogal gaz kacagi cok sayida kisi hastaneye kaldirildi Of8X8pr5
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te otelde doğal gaz kaçağı: Çok sayıda kişi hastaneye kaldırıldı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde şehit ailelerinin konakladığı otelde meydana gelen doğal gaz kaçağından etkilenen çok sayıda kişi, mide bulantısı ve baş ağrısı şikayetleriyle hastaneye kaldırıldı.

Olay, Barış Mahallesi Dirlik Sokaktaki bir otelde meydana geldi. Şehit ailelerinin konakladığı otelde kalan bazı kişilerin mide bulantısı ve baş ağrısı şikayetleri yaşaması üzerine durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi.

İhbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye, polis ve doğal gaz ekipleri sevk edildi. Şikayeti olan vatandaşlardan bazıları ambulanslarla bazıları da otobüslerle hastaneye kaldırıldı.

Otel tamamen boşaltılarak güvenlik önlemi alınırken, ekiplerin kazan dairesinde doğal gaz kaçağı tespit ettiği öğrenildi.

Olayla ilgili inceleme sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin