Eskipazar Sarı Traverten Taşı Artık Coğrafi İşaretli! - Karabük Haber Postası
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
19 Mart, 2025 23:43 tarihinde yayınlandı
0
0

Eskipazar Sarı Traverten Taşı Artık Coğrafi İşaretli!

Karabük’ün yerel zenginlikleri arasında öne çıkan “Eskipazar Sarı Traverten Taşı”, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından coğrafi işaret tescili aldı. Tescil sürecinin, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) öncülüğünde yürütülmesiyle 24 Mayıs 2024 başlatılırken, 04 Mart 2025 tarihinde tamamlanarak resmi tescil belgesi verildi.

Tescil belgesi, TÜRKPATENT Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Zeki Durak tarafından, Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz’a takdim edildi. Törende, Karabük Milletvekilleri Sayın Cem Şahin ve Sayın Ali Keskinkılıç ile coğrafi işaret danışmanı Huriye Özener de yer aldı.

Tescil işlemleri sürecinde Karabük TSO’nun yoğun çalışmaları ve girişimleri ön plana çıkarılırken, “Eskipazar Sarı Traverten Taşı” Karabük TSO adına tescili gerçekleştirilen ilk coğrafi işaretli ürün olma özelliğini de taşıyor.

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Zeki Durak, yerel değerlerin korunmasında yürütülen bu önemli girişim için Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkürlerini iletirken; Başkan Fatih Çapraz, sürece katkı sağlayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Karabük Valisi Sayın Mustafa Yavuz, Karabük Milletvekilleri Sayın Cem Şahin ve Sayın Ali Keskinkılıç, coğrafi işaret danışmanı Huriye Özener ile emeği geçen tüm paydaşlara teşekkürlerini sundu.

Eskipazar Sarı Traverten Taşı, yüksek dayanıklılığı, estetik görünümü ve doğal yapısıyla prestijli projelerde tercih edilen bir malzeme olarak bilinir. Anıtkabir’de kaplama taşı olarak kullanılan bu özel ürün, kalitesi ve tarihî değeriyle dikkat çekiyor. Tescil işleminin tamamlanmasıyla birlikte, taşın korunması, markalaşması ve uluslararası alanda tanıtılması hedeflenirken, bölge üreticilerine ulusal ve uluslararası pazarlarda önemli avantajlar sağlanacağı ifade ediliyor.

485029748 17961615728883733 376672277248401615 n
1 11
Bizi sosyal medyadan takip edin
kendini savci olarak tanitip yasli kadinin altinlarini alan 2 supheli yakalandi ay1EcpBA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kendini savcı olarak tanıtıp yaşlı kadının altınlarını alan 2 şüpheli yakalandı

Bolu’da, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp, “Kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçti” yalanıyla 71 yaşındaki kadını 350 bin TL dolandıran 2 şahıs, polis ekiplerinin 250 saatlik güvenlik kamerası incelemesi sonucu İstanbul’da yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay, 7 Nisan’da Bolu il merkezinde meydana geldi. İddiaya göre, 71 yaşındaki F.A.’yı telefonla arayarak kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan şüpheliler, yaşlı kadını “Kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçti” diyerek korkuttu. Paniğe kapılan F.A., toplam 350 bin TL değerindeki nakit para ve ziynet eşyasını ikametine gelen dolandırıcılara elden teslim etti. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan yaşlı kadının ihbarı üzerine Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.

250 saat kamera izlemesi

Şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki çok sayıda güvenlik kamerasını ve şüpheli aracı mercek altına aldı. Yaklaşık 250 saatlik kamera kaydını saniye saniye izleyen polis, olayı gerçekleştirenlerin F.A. (30) ve P.E. (42) olduğunu tespit etti. Şüphelilerin İstanbul’un Esenyurt ilçesinde olduğunu belirleyen ekipler, 16 Nisan’da iki farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda F.A. ve P.E. yakalanarak gözaltına alındı. Bolu’ya getirilen ve emniyetteki işlemleri tamamlanan biri kadın olmak üzere 2 şüpheli, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin