Eskipazar Sarı Traverten Taşı Artık Coğrafi İşaretli! - Karabük Haber Postası
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
19 Mart, 2025 23:43 tarihinde yayınlandı
0
0

Eskipazar Sarı Traverten Taşı Artık Coğrafi İşaretli!

Karabük’ün yerel zenginlikleri arasında öne çıkan “Eskipazar Sarı Traverten Taşı”, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından coğrafi işaret tescili aldı. Tescil sürecinin, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) öncülüğünde yürütülmesiyle 24 Mayıs 2024 başlatılırken, 04 Mart 2025 tarihinde tamamlanarak resmi tescil belgesi verildi.

Tescil belgesi, TÜRKPATENT Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Zeki Durak tarafından, Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz’a takdim edildi. Törende, Karabük Milletvekilleri Sayın Cem Şahin ve Sayın Ali Keskinkılıç ile coğrafi işaret danışmanı Huriye Özener de yer aldı.

Tescil işlemleri sürecinde Karabük TSO’nun yoğun çalışmaları ve girişimleri ön plana çıkarılırken, “Eskipazar Sarı Traverten Taşı” Karabük TSO adına tescili gerçekleştirilen ilk coğrafi işaretli ürün olma özelliğini de taşıyor.

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Zeki Durak, yerel değerlerin korunmasında yürütülen bu önemli girişim için Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkürlerini iletirken; Başkan Fatih Çapraz, sürece katkı sağlayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Karabük Valisi Sayın Mustafa Yavuz, Karabük Milletvekilleri Sayın Cem Şahin ve Sayın Ali Keskinkılıç, coğrafi işaret danışmanı Huriye Özener ile emeği geçen tüm paydaşlara teşekkürlerini sundu.

Eskipazar Sarı Traverten Taşı, yüksek dayanıklılığı, estetik görünümü ve doğal yapısıyla prestijli projelerde tercih edilen bir malzeme olarak bilinir. Anıtkabir’de kaplama taşı olarak kullanılan bu özel ürün, kalitesi ve tarihî değeriyle dikkat çekiyor. Tescil işleminin tamamlanmasıyla birlikte, taşın korunması, markalaşması ve uluslararası alanda tanıtılması hedeflenirken, bölge üreticilerine ulusal ve uluslararası pazarlarda önemli avantajlar sağlanacağı ifade ediliyor.

485029748 17961615728883733 376672277248401615 n
1 11
Bizi sosyal medyadan takip edin
atay aktug icin toren duzenlendi kdIEatKv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Nisan, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Atay Aktuğ için tören düzenlendi

Hayatını kaybeden Trabzonspor’un eski futbolcusu, eski başkanı ve Trabzon Belediye Başkanı Atay Aktuğ için bordo-mavili kulüpte anma töreni düzenlendi.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri idari binasında gerçekleştirilen törene; Trabzon Valisi Tahir Şahin, Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bahattin Murat Yakın, Trabzon Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzonspor eski başkanı Ahmet Celal Ataman, Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Mahmut Ören, Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Teknik Direktör Fatih Tekke, futbolcular ve çok sayıda seveni katıldı.

Törende konuşan Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Mahmut Ören, “Bugün kulübümüzde sporcu, kaptan ve başkan olarak hizmet etmiş Atay Aktuğ’u uğurlamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Hayatı boyunca Trabzonspor’a ve bu şehre kattığı değerler asla unutulmayacaktır. İyi bir mühendis, iyi bir yönetici ve örnek bir insandı. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve camiamıza sabır diliyorum” dedi.

Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas ise, “Atay Aktuğ, üstlendiği görevlerin yanı sıra şehrin ve Trabzonspor’un ruhunu taşıyan, kulübün değerlerini yaşayan bir Trabzon beyefendisiydi. Futbolculuk döneminde aldığı sorumluluk, ardından yönetici ve başkan olarak yaptığı katkılar, onun Trabzonspor’a olan bağlılığının en açık göstergesidir. Başkanlığı döneminde kazanılan Türkiye Kupası, kulüp tarihimizde önemli bir yer tutmaktadır. Böyle bir değeri kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından dua edildi. Aktuğ’un cenazesi, ikindi namazını müteakip İskenderpaşa Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Sülüklü Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin