Suat ünlü
•Sayın vekilim bu emeklerinizin karşılığını ranim size yaptığımız dualar ile güç sağlık versin minettarım Allah razı olsun
AK Parti Karabük Milletvekili Durmuş Ali Keskinkılıç, Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yapımı hızla devam eden Alüminyum Külçe Fabrikası inşaat alanında incelemelerde bulunarak önemli açıklamalarda bulundu. Milletvekili Keskinkılıç, İnşaat tamamlandığında yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağlayacak olan fabrikanın ilçeye ve bölgeye büyük katkı sunacağını belirtti.
Milletvekili Keskinkılıç, inceleme sonrasında yaptığı açıklamada, “Karabük, Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. Yılı’na büyük bir projeyle giriyor. Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi’nde inşaatı hızla devam eden ve “2. Sanayi Hamlesi” kapsamında ilçeye kazandırılan ilk fabrika olan Alüminyum Külçe Fabrikası, tamamlandığında yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağlayacak. Karabük için büyük önem taşıyan bu projenin inşaatını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldık. Fabrika tamamlandığında ilçemize istihdam ve ekonomik açıdan büyük bir katkı sunacak. Bu önemli yatırımın Eskipazar ve bölge halkımıza hayırlı olmasını diliyorum,” ifadelerini kullandı. Karabük’ün sanayi alanında yeni bir adım atacağı bu proje, bölgedeki iş gücüne olan talebi artırarak ekonomik kalkınmaya katkı sağlayacak. Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Alüminyum Külçe Fabrikası’nın tamamlanması ile bölgenin sanayi alanında daha fazla yatırım çekmesi bekleniyor.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) 2025 yılı patent performansının değerlendirildiği sıralamada en iyiler arasına girerek “Finans” alanında Türkiye’de ilk 3’te yer almayı başardı.
Türkiye’nin yenilikçilik ve Ar-Ge performansını geliştirmek hedefiyle Patent Effect tarafından hazırlanan “Türkiye’nin Patent Raporu 2025” listesi yayımlandı. Bartın Üniversitesi (BARÜ) açıklanan listede “Patent Şampiyonu Üniversiteler” kategorisinde yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Farklı kategorilerde değerlendirmelerin yapıldığı raporda BARÜ, “Finans” alanındaki patent başvurularıyla Türkiye’nin en iyileri arasına girdi.
Raporda, farklı alanlarda en çok patent başvurusu yapan ilk 10 üniversite açıklandı. BARÜ, 2025 yılında finans alanında gerçekleştirdiği patent başvuru sayısıyla devlet ve vakıf üniversiteleri arasında 3’üncü sırada yer aldı. BARÜ üçüncülüğü İstanbul Teknik Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ile paylaştı.
Bilimsel çalışmaların katma değere dönüşmesinin önemini vurgulayan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Bartın Üniversitesi olarak bilgiyi değere dönüştürme hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Patent başvurularında elde ettiğimiz başarıyı da daha ileri taşımak adına nitelikli projeler üretmeye ve bu projeleri patent süreçleriyle buluşturmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda araştırma-geliştirme ekosistemimize katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Suat ünlü
•Sayın vekilim bu emeklerinizin karşılığını ranim size yaptığımız dualar ile güç sağlık versin minettarım Allah razı olsun