Eskipazar OSB Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi - Karabük Haber Postası
66f548cd18c6b jpg
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
26 Eylül, 2024 14:43 tarihinde yayınlandı
0
0

Eskipazar OSB Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu, Vali Mustafa Yavuz Başkanlığı’nda toplandı. Karabük Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, Eskipazar OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vali Mustafa Yavuz, Yönetim Kurulu Üyeleri ve  OSB Müdürü Emin Demir katıldı.

Toplantıda, Eskipazar OSB’de devam eden çalışmalar gözden geçirilirken, gündemdeki konular ele alındı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda çeşitli kararlar alındı. Eskipazar OSB’nin gelişim süreci ve bölgeye yatırımcı çekmek amacıyla yapılan planlar üzerine görüşmelerin yapıldığı toplantı, bölgenin gelecekteki ekonomik büyümesine katkı sağlamayı hedefliyor.

Vali Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada, OSB’nin Karabük ve Eskipazar için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, sanayinin bölgeye getireceği ekonomik canlılığa vurgu yaptı. Ayrıca, altyapı ve yatırımcı talepleri konusunda yapılan çalışmaların hızla ilerlediğini ifade etti.

Toplantı, katılımcıların ortak hedefleri doğrultusunda alınan kararlarla sona erdi. (Karabük Valiliği Bülteni)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
sahin bizler secimle iktidara geldik ANpPsrBj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Şahin: “Bizler seçimle iktidara geldik”

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda İYİ Parti Grubu’nun “bürokratların ve bakan yardımcılarının siyasi parti faaliyetlerine katılması” konulu genel görüşme önerisine AK Parti Grubu adına cevap verdi.

Şahin, konuşmasında kamu görevlilerinin tarafsızlığı ve liyakat ilkesinin Anayasa’nın 128’inci maddesi ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında güvence altına alındığını belirterek, “Kamu görevlilerinin siyasi tarafsızlığı mevcut hukuk düzeniyle güvence altına alınmıştır” dedi.

Türkiye’nin 16 Nisan 2017 anayasa değişikliğiyle Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçtiğini hatırlatan Şahin, yürütmenin millet tarafından seçilen Cumhurbaşkanı ve onun belirlediği siyasi iradenin sorumluluğunda olduğunu ifade etti. Şahin, “Bakanlar ve bakan yardımcıları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca istisnai ve siyasi nitelikli görevlerdir” diye konuştu.

“Siyasi irade ile temas kaçınılmaz”

Bakan yardımcıları ile üst düzey bürokratların görevleri gereği siyasi irade ile temas hâlinde olmalarının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Şahin, “Bu temas, kamu hizmetinin etkin ve verimli yürütülmesi için gereklidir. Bakan yardımcılığı makamı hem idari hem de siyasi bir köprü görevi görmektedir. Bu makamlar, siyasi iradenin politikalarını teknik düzeyde hayata geçirmek için vardır” ifadelerini kullandı.

Önergede bazı isimler üzerinden yürütülen tartışmaların liyakatten ziyade siyasi amaç taşıdığını savunan Şahin, kamu görevlilerinin geçmiş mesleki başarılarının üst düzey görevler için engel değil referans olduğunu dile getirdi. Şahin, “Yetişmiş insan kaynağını ‘siyasi yakınlık’ yaftasıyla diskalifiye etmeye çalışmak, liyakat sistemine zarar vermektedir” dedi.

“AK Parti darbe sonrası oluşan iktidarlara benzemez”

Konuşmasının sonunda genel görüşme açılmasına karşı olduklarını belirten Şahin, “Saygıdeğer milletvekilleri, burada sarf edilen bazı ifadeleri talihsiz buluyorum. Ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne de AK Parti darbe sonrası oluşan iktidarlara benzer. Bizler seçimle iktidara geldik. Cumhurbaşkanımız da girdiği her seçimi yüksek oy oranıyla kazanmış bir siyasetçidir. AK Parti iktidarlarını darbe sonrası oluşan iktidarlara benzetmek, en hafif tabiriyle haksızlıktır” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin