Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Eskipazar OSB İlçe Bazlı Teşvik Kapsamında

Gündem Yayın: 17.05.2022 13:13
Yazar:
Eskipazar OSB İlçe Bazlı Teşvik Kapsamında

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı”, Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar ile İlçe Bazlı Teşvik Sisteminden yararlanan OSB sayısı 30’dan 44’e çıkarken,  bu ilçeler arasında Eskipazar’da yer aldı.
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, kararın hayırlı olmasını dileyerek, yapılan düzenleme için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a teşekkür etti. İlçe Bazlı Teşvik Sisteminin temelini oluşturan SEGE çalışmalarına OSBÜK olarak çok önemli katkılarda bulunduklarını aktaran Başkan Memiş Kütükcü, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni düzenleme ile mevcut 30 OSB’nin yanı sıra 14 OSB’nin daha yatırım teşviklerinde iki alt bölgenin desteklerinden faydalanma imkanı elde ettiğini vurguladı.
Üretimin ve istihdamın yerinde desteklenmesinin yerel kalkınma için kritik önemde olduğunu aktaran Başkan Kütükcü, “SEGE uygulaması baz alınarak yapılan yeni düzenleme ile birlikte, bulunduğu ilin bir alt bölge desteklerinden yararlanan 263 ilçemizin sayısı 337’ye çıktı. Daha önce 30 ilçemizde bulunan OSB sayımız da 44’e yükseldi. Yeni eklenen OSB’lerimiz ise, Adana Karataş Su Ürünleri TDİ OSB, Aksaray Sultanhanı OSB, Bilecik Pazaryeri OSB, Denizli Çardak OSB, Edirne OSB, Eskişehir Beylikova Besi TDİ OSB, Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas OSB, İzmir Bayındır Çiçekçilik TDİ OSB, İzmir Kınık OSB, İzmir Kınık Bitkisel Üretim TDİ OSB, Kocaeli Kandıra Gıda İhtisas OSB, Konya Çumra OSB, Konya Sarayönü OSB, Tekirdağ Hayrabolu OSB’miz oldu. İlçe bazlı teşvik sisteminde yapılan bu yeni düzenleme İnşallah, bu ilçelerimizde yer alan tüm OSB’lerimizin yatırım avantajlarını artıracak” dedi.
İlçe Bazlı Teşvik Sistemi ile bulunduğu ilin iki alt bölge desteklerinden faydalanan toplam 44 OSB ise şu şekilde: “Adana Sera TDİ OSB, Adana Karataş Su Ürünleri TDİ OSB, Afyonkarahisar Merkez iki OSB, Aksaray Sultanhanı OSB, Aydın Buharkent OSB, Aydın Ortaklar OSB, Balıkesir Dursunbey OSB, Bilecik Pazaryeri OSB, Bolu Yeniçağa OSB, Denizli Çardak OSB, Düzce Çilimli OSB, Edirne OSB, Eskişehir Beylikova Besi TDİ OSB, Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas OSB, Gaziantep İslahiye OSB, Gaziantep Nizip OSB, Gaziantep Oğuzeli OSB, Hatay Hassa OSB, Hatay Altınözü, Enek-Süt TDİ OSB, İzmir Bayındır Çiçekçilik TDİ OSB, İzmir Kınık OSB, İzmir Kınık Bitkisel Üretim TDİ OSB, Karabük Eskipazar OSB, Kayseri İncesu OSB, Kırıkkale Keskin OSB, Kilis Polateli Şahinbey Tekstil İhtisas OSB, Kocaeli Kındıra Gıda İhtisas OSB, Konya Çumra OSB, Konya Kulu OSB, Konya Sarayönü OSB, Kütahya Altıntaş Zafer OSB, Malatya Besi TDİ OSB, Malatya-Yazıhan Sera TDİ OSB, Mersin Mut OSB, Nevşehir Acıgöl OSB, Rize OSB, Sakarya Ferizli OSB, Sakarya Kaynarca Mobilya İhtisas OSB, Sakarya Kaynarca Doğu Marmara Makine İmalatçıları İhtisas OSB, Samsun Havza OSB, Samsun Kavak OSB, Tekirdağ Hayrabolu OSB, Uşak Banaz OSB, Uşak Karahallı OSB.”

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Amasyalı öğrenciler okulda ata tohumu ekip fide yetiştirdi

Eğitim Yayın: 06.05.2024 20:24
İhlas Haber Ajansı
Amasyalı öğrenciler okulda ata tohumu ekip fide yetiştirdi

Amasya’nın Taşova ilçesinde Emine Bursalı İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri okulda ektikleri ata tohumlarından fide yetiştirdi. Çileklerin ve diğer sebzelerin hasadı yapılırken ata tohumu domates fideleri de okul bahçesinde oluşturulan seraya dikildi.

“Ata tohumlarını burada yetiştiriyoruz”

Fen ve teknoloji laboratuvarında yetiştirilen ata tohumları, ‘Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli (ERDEM) Destek 2022 Programı’ çerçevesinde sağlanan 25 bin liralık destekle okul bahçesinde oluşturulan 25 metrekarelik seraya taşınarak öğrencilerin elinde toprakla buluştu. Çok heyecanlandıklarını belirten 7. sınıf öğrencisi Abdullah Ensar Sarıbaş, “Getirdiğimiz ata tohumlarını burada yetiştiriyoruz. Burada çilek, marul, maydanoz gibi bir sürü çeşit bitki bulunuyor” dedi. Arkadaşı Tuğçe Naz Aşık da, “Köyümüz uzak olduğu için git, gel yapamıyoruz. Okulumuzda bunun gibi sera olduğu için tarımdan da yararlanabiliyoruz. Laboratuvarda üretiyoruz. Sonra gelip buraya dikiyoruz” diye konuştu.

“Amacımız akademik başarının yanı sıra evlatlarımızı hayata da hazırlamak”

Çalışmanın öğrencilerinin gelişimi için fırsat olduğuna işaret eden Fen Bilimleri Öğretmeni Bayram Atalay, “3 sene önce kurulan serada çilek, domates, salatalık, karnabahar, roka yetiştiriyoruz. Çocuklara eğitim, öğretim faaliyetinin haricinde yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi de öğretiyoruz” şeklinde konuştu. Amaçlarının akademik başarının yanı sıra evlatlarını hayata da hazırlamak olduğunu vurgulayan Okul Müdürü Ali Buğalı ise, “Son yıllarda küresel ısınmayla beraber gıdaya erişim konusundaki sıkıntıları göz önüne aldığımızda toplumumuzun üreten, kendi kendine yeten bir toplum olması açısından tarım faaliyetlerine yönelip her türlü sebze ve meyveyi yetiştirmeye çalışıyoruz. Onlara da örnek olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.