Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2018 10:03 tarihinde yayınlandı
0

Eskipazar OSB Bölge Müdürü Demir, İl Genel Meclisi toplantısına katıldı 

Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölge Müdürü Emin Demir Karabük İl Genel Meclisi Başkanı ve Meclis üyeleri ile bir araya geldi.
İl Genel Meclisi üyelerinin daveti üzerine Ekim ayı meclis toplantılarının 4. oturumuna katılan Demir, Eskipazar OSB ile ilgili yapılan çalışmalar, gelinen nokta ve hedef çalışmalar hakkında slayt eşliğinde sunum yaptı.
Türkiye genelinde toplam 320 adet Organize Sanayi Bölgesi bulunduğunu ve Eskipazar OSB’nin diğer bölgelerde ki OSB’ler ile büyüklük anlamında kıyaslandığında 230 tanesinden daha büyük, 82 tanesinden de küçük olduğunu belirten Demir, “Bu şekilde düşünüldüğünde ve konumu da ele alındığında gerçekten sadece İlimiz değil bölge geneline büyük bir fayda sağlayacak vaziyetteyiz. Bu doğrultuda amacımız OSB’nin en kısa süre içinde sanayiciyle buluşmasını, üretime ve istihdama başlamasını sağlamaktır. Amacımıza ulaşabilmek içinde hedefteki acil ve önemli konular kamulaştırma kaynağı temini, OSB sahasına enerji temini, karayolları otoban projesine OSB dinlenme tesisi ilave ettirmektir. İhtiyaçlarımız ise siyasi destek ve kamuoyu desteğidir” dedi.
Demir, konuşmasının sonunda Karabük İl Özel İdaresi’nin ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın Eskipazar OSB’ye büyük katkı sağladığını ve iştirakçi kurumlar olarak OSB’nin giderlerini finanse ettiğini ifade ederek, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, Meclis Üyeleri ve Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun ile katkılarından dolayı Karabük TSO başkanı ve üyelerine teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzcede staj dolandiriciliginda 9 tutuklama nSZyFwhE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Düzce’de staj dolandırıcılığında 9 tutuklama

DÜZCE (İHA) – Düzce’de meslek lisesinde okuyan öğrencileri staj yapıyor gibi göstererek 72 öğrenci üzerinden haksız kazanç sağladığı şüphesiyle gözaltına alınan 21 kişiden 9’u tutuklandı, 1’i serbest kaldı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, meslek liselerinde okuyan öğrencileri firmalarda çalışıyor gibi göstererek haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, tespiti yapılarak ifadesi alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalarda müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinin, bünyesinde kayıtlı olan öğrenciler olduğu, kişisel verilerini, rızaları ve bilgileri dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedilmesi amacıyla Düzce’de bir lise yetkileri ile paylaştığı tespit edildi. Diğer 50 müştekinin bilgilerinin ise Düzce’de bir lise tarafından yine rızaları dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedildiği, bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 kişi üzerinden ilgili firmaların usulsüz haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil ettiği tespit edildi.

Konuyla ilgili olarak ilk etapta 12 kişi gözaltına alındı. Ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 şüpheli, sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi.

Şahıslardan B.K., B.M., E.C., G.Ç., H.Ç., M.Ş., R.K., Ş.K ve T.H. tutuklanırken, A.Ç.D, B.N.S, F.E, M.G, A.K.A, F.Ç, K.Ş, M.Y, O.D, A.K, D.K adli kontrol şartıyla salındı, 1 kişi ise serbest kaldı. Şahıslara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin