Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Haziran, 2022 13:28 tarihinde yayınlandı
0

Eskipazar OSB Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Karabük Valisi Fuat Gürel AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal, Niyazi Güneş ve AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz’le birlikte Karabük Valiliğinde bir araya geldi.

Karabük Valisi Gürel AK Parti Karabük Milletvekilleri Ünal, Güneş ve AK Parti Karabük İl Başkanı Altınöz’le Eskipazar Organize Sanayi Bölgesindeki çalışmalara ilişkin görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, Eskipazar OSB Müdürü Emin Demir’de kamulaştırma çalışmaları tamamlanma aşamasına gelen ve işletmelere yer ön tahsis işlemleri devam eden Eskipazar Organize Sanayi Bölgesindeki çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

AK Parti Karabük Milletvekilleri Ünal, Güneş ve AK Parti Karabük İl Başkanı Altınöz, “Karabük’ümüzün ve bölgemizin potansiyelini daha iyi noktalara getirmek için bu projeyi çok önemsiyoruz. Sanayi Bölgesine gelen her bir yatırımcımız şehrimizin ekonomisine, üretimine ve istihdamına çok önemli katkılar sağlayacaktır. Her aşamasını yakından takip ediyoruz” dedi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk belediyesi kendi enerjisini uretmeye hazirlaniyor aOaT2RS2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Belediyesi kendi enerjisini üretmeye hazırlanıyor

Karabük Belediyesi, enerji maliyetlerini azaltmak amacıyla kendi enerjisini üreteceği projeyi hayata geçiriyor.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, belediyenin enerji giderlerini düşürerek yıllık 50 milyon liralık tasarruf sağlamayı hedefleyen projeyi kamuoyuyla paylaştı.

Karabük Belediyesi, yerel yönetim bütçelerinde önemli yer tutan enerji maliyetlerini azaltmak amacıyla yeni bir projeyi uygulamaya alıyor.

Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya öncülüğünde yürütülen çalışma kapsamında belediye hizmet binalarının yenilenebilir enerji sistemleriyle entegre edilmesi planlanıyor.

Proje kapsamında belediye binalarının enerji üretim kapasitesinin artırılmasıyla kurumun enerji giderlerinin önemli ölçüde azaltılması hedefleniyor. Böylece belediye bütçesinde sağlanacak tasarrufun yeni yatırımlara aktarılması amaçlanıyor.

Çalışmalar doğrultusunda Karabük’ün su dağıtım sistemlerinde kullanılan eski su motorları ve ekipmanlar da yenilenecek. Yüksek enerji tüketen sistemlerin yerine daha verimli teknolojilerin kullanılacağı belirtilirken, enerji sürekliliğinin artırılması ve altyapı hizmetlerinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Toplam 150 milyon liralık yatırım bedeliyle planlanan projenin 3 yıl içerisinde tamamlanmasının öngörüldüğü, sistemin yıllık yaklaşık 50 milyon lira tasarruf sağlamasının beklendiği bildirildi.

Başkan Özkan Çetinkaya, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, belediyenin enerji tüketen değil, kendi enerjisini üreten bir yapıya kavuşacağını belirtti.

Çetinkaya, enerji maliyetlerinden elde edilecek tasarrufun vatandaşların yaşam kalitesini artıracak hizmet ve yatırımlarda kullanılacağını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin