Eskipazar Modern Selektöre Kavuştu - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Mayıs, 2015 14:27 tarihinde yayınlandı
0
0

Eskipazar Modern Selektöre Kavuştu

Karabük’te en fazla hububat tarımı yapılan Eskipazar İlçesinde 2 adet selektör (tohum temizleme ve ilaçlama makinesi) hizmete girdi.
Finansmanının tamamını Karabük Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin karşıladığı selektörler 36.000 TL bedelle alınırken, Eskipazar ve bölge çiftçisinin hizmetine sunuldu.
Selektörlerden 2 ton/saat kapasiteye sahip olanı Hamamlı Köyü, İsmetpaşa Mahallesinde bulunan Tarım Merkezi binasına, 1 ton/saat kapesiteli olan diğer selektör ise merkez köylerden Tamışlar Köyüne kuruldu.
Törene Eskipazar Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Karabük Gıda Tarım ve hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, Eskipazar Belediye Başkan Vekili İdris Örenbaşı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Çetin Ayvalık, İl Encümen Üyeleri, İlçe Daire Amirleri AK Parti Milletvekili Adayı Sedat Namal ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Törende bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı; “İlimizde en fazla hububat ekimi Eskipazar İlçemizde yapılmaktadır. Bu bölgenin temiz ve ilaçlanmış tohumluk talebini karşılayacak selektörleri bölgemize kazandırmış olduk. Bu sayede birim alanda üretilen ürün artarken, çiftçimizin cebine çok daha fazla para girecektir” dedi.
Çataklı ayrıca, makine-ekipman alımlarında da çiftçilerin bütün taleplerinin karşılandığını belirtirken, tesisin bölgeye hayırlı olmasını diledi.
Törenin sonunda selektörün açılışı yapılırken, Protokolle beraber tohum temizleme işlemi gerçekleştirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
puan degil
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
12 Nisan, 2026 16:49 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük İdman Yurdu, Anlamlı Maçta Sahadan Mağlup Ayrıldı

Karabük İdman Yurdu, Nesine 3. Lig’de sahasında Pazarspor ile karşı karşıya geldi.

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi konuk ekip 1-0 kazandı.

Karşılaşmanın tek golü henüz maçın başında geldi. Pazarspor, 4. dakikada Aziz Demir’in kaydettiği golle öne geçerken, kalan dakikalarda skor değişmedi ve mücadele bu sonuçla tamamlandı.

Öte yandan mücadele, sadece skoruyla değil anlamlı bir dayanışma örneğiyle de dikkat çekti. Karabük İdman Yurdu yönetimi, maçın bilet gelirlerini 17 yaşındaki kanser hastası bir genç kıza bağışladı. Bu anlamlı destek, tribünlerde duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Sahada alınan mağlubiyete rağmen, kulübün sergilediği bu sosyal sorumluluk örneği kamuoyunda takdir topladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin