DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, Karabük’ün Eskipazar ilçesinde çalışmaları hızla devam eden Haslı göletinde depolanacak su ile birlikte 2 bin 450 dekar tarım arazisi sulaması hedeflendiği kaydetti.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
Karabük ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.
Karabük’ün Eskipazar ilçesinde Haslı Gölet’inde çalışmaların hızla devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, Haslı Gölet’i tamamlanmasıyla gölette depolanacak su ile 2 bin 450 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını söyledi.
Gölette ulaşım yolu, derivasyon kondüvisi ve batardo imalatlarının tamamlandığını ifade eden Genel Müdür Akca, “Dolusavak kazı, gövde dolgu ve enjeksiyon imalatları devam ediyor. Temelden yüksekliği 48 metre ve su depolama kapasitesi 548 bin metreküp olan Eskipazar Haslı Göleti tamamlanması ile 2022 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 4 milyon 613 bin TL katkı sağlaması hedeflenmektedir.” dedi. (İHA)


Eskipazar haslı göletinde çalışmalar devam ediyor
Ormancılık ve yangın tedbirleri toplantısı yapıldı
Safranbolu Orman İşletme Müdürü Eyüp Aksu, işletme şefleri, Ovacuma Orman Kooperatifleri temsilcileri ve köylüler, Akkışla Köyü Köy Konağı’nda düzenlenen değerlendirme toplantısında bir araya geldi.
Yaklaşık 60 köylünün katıldığı toplantıda, orman bakım faaliyetleri, üretim çalışmaları ve orman yangınlarıyla mücadele konuları kapsamlı şekilde ele alındı. Toplantıda ormancılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliği, çalışma güvenliği ve üretim süreçlerinin daha verimli yürütülmesine yönelik değerlendirmelerde bulunuldu.
Orman yangınlarına karşı alınması gereken önleyici tedbirlerin ön plana çıktığı toplantıda, vatandaşlara yangın riskini azaltmak için dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı. Olası bir yangın durumunda erken ihbarın önemi vurgulanırken, ilk müdahale sırasında uyulması gereken güvenlik kuralları ve ekiplerin yönlendirmelerine riayet edilmesinin hayati önem taşıdığı ifade edildi.
Toplantıda ayrıca, orman bakım çalışmaları kapsamında yürütülen üretim faaliyetlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği kurallarına eksiksiz uyulması gerektiği belirtildi. Kişisel koruyucu donanım kullanımının önemi, çalışma disiplininin artırılması ve iş kazalarının önlenmesine yönelik alınması gereken tedbirler hakkında katılımcılara bilgi verildi.
Üretimde standardizasyonun sağlanması, orman emvalinin standartlara uygun şekilde boylanması ve sınıflandırılması konuları da gündeme gelirken, üretilen emvalin kalitesinin yükseltilerek milli ekonomiye daha fazla katkı sunmasının hedeflendiği kaydedildi.
Karşılıklı görüş alışverişiyle geçen toplantının sonunda, ormanların korunmasının ortak bir sorumluluk olduğu vurgulandı. Katılımcılar, kazasız ve yangınsız bir sezon geçirilmesi temennisinde bulunurken, Yeşil Vatan’ın korunması konusunda birlik ve beraberlik mesajı verdi.

