DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, Karabük’ün Eskipazar ilçesinde çalışmaları hızla devam eden Haslı göletinde depolanacak su ile birlikte 2 bin 450 dekar tarım arazisi sulaması hedeflendiği kaydetti.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
Karabük ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.
Karabük’ün Eskipazar ilçesinde Haslı Gölet’inde çalışmaların hızla devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, Haslı Gölet’i tamamlanmasıyla gölette depolanacak su ile 2 bin 450 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını söyledi.
Gölette ulaşım yolu, derivasyon kondüvisi ve batardo imalatlarının tamamlandığını ifade eden Genel Müdür Akca, “Dolusavak kazı, gövde dolgu ve enjeksiyon imalatları devam ediyor. Temelden yüksekliği 48 metre ve su depolama kapasitesi 548 bin metreküp olan Eskipazar Haslı Göleti tamamlanması ile 2022 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 4 milyon 613 bin TL katkı sağlaması hedeflenmektedir.” dedi. (İHA)


Eskipazar haslı göletinde çalışmalar devam ediyor
KARÇEL A.Ş.’de 11. dönem toplu iş sözleşmesi imzalandı
KARDEMİR’in bağlı ortaklıklarından KARÇEL A.Ş. ile Özçelik-İş Sendikası arasında yürütülen 11. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Yeni dönem sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı.
KARÇEL A.Ş. Genel Müdürlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine, KARDEMİR A.Ş. Strateji ve Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı ve KARÇEL A.Ş. Genel Müdür Vekili Şerif Okluoğlu, KARDEMİR A.Ş. Hukuk Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gürbüz, KARDEMİR A.Ş. İnsan Kaynakları ve İdari İşler Direktörü Gencay Güven ile Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve sendika yönetimi katıldı.
“Çalışanların hakları güçlendirildi”
İmzalanan toplu iş sözleşmesiyle çalışanların ücret ve sosyal haklarında iyileştirmeler yapılırken, çalışma barışının ve kurumsal iş birliğinin daha da güçlendirilmesi hedefleniyor.
Sözleşme sürecinin, KARDEMİR Yönetim Kurulu’nun desteğiyle karşılıklı anlayış, uzlaşı ve yapıcı iş birliği içerisinde tamamlandığı belirtildi.
Taraflar, imzalanan sözleşmenin çalışma hayatında istikrarın sürdürülmesi ve kurumsal iş birliği kültürünün pekiştirilmesi açısından önemli bir adım olduğunu ifade etti.
KARÇEL A.Ş. yetkilileri, 11. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nin başta çalışanlar olmak üzere ailelerine, Özçelik-İş Sendikası’na, şirkete, Karabük’e ve ülkeye hayırlı olmasını dileyerek, sürece katkı sunan tüm taraflara teşekkür etti.


