Cenap
•#eskiuzmançavuşlar
İnandık başaracağız


Genel merkez nezdinde çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Demir yaptığı açıklamasında; “Bizler, 3269 Sayılı Kanun ile Türk Silahlı Kuvvetlerinde Uzman Çavuş olarak görev yapmış, ailevi, sağlık ve mesleki nedenler sonucunda kendi isteğiyle sözleşme feshi yaparak mesleğinden ayrılan, 657 Sayılı Kanunun ve 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunu’nun ilgili maddeleri gereği atanmak isteyen kahraman eski uzman Çavuş’larız. Ülkemizin güvenliği için en ön saflarda görev yapmış kahraman insanların yaşadığı sorunlara dikkatinizi çekmek istiyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapmış, çeşitli nedenlerle görevini kendi isteğiyle sonlandırmış ve atanamama sorunuyla karşılaşan Eski Uzman Çavuşlar olarak bizler, kamuoyunun desteğini ve ilgisini talep ediyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde uzun yıllar hizmet vermiş olan biz Eski Uzman Çavuşlar, atanma hakkımızı kullanmak ve kamu kurumlarına memur olarak atanabilmek istiyoruz.
Ancak atanma sorunu nedeniyle işsizlikle ve mağduriyetle karşı karşıyayız. Atanma hakkımızın kullanılmasını ve yaşadığımız bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz. Bizi görmezden gelmeyin lütfen, binlerce ailenin bu nedenle yuvası dağıldı, daha fazla yuvalar dağılmasın ve çocukların geleceği kararmasın. Yaşadığımız sorunların ilgili yerlere ulaşmasında büyük gayret sarf eden genel başkanımız Mustafa Gündeşli’ye teşekkür ediyorum” dedi.
Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Filistin’in geçmişten günümüze tarihi süreci anlatılırken bölgede yaşanan insanlık dramına dikkat çekildi.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Ölümcül ve Ölümsüz Kimliklerin Coğrafyası: Filistin’in Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı bir program düzenlendi. Filistin meselesinin farklı boyutlarıyla ele alındığı etkinlikte konuşmacı olarak İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümünden Prof. Dr. Hasan Hüseyin Güneş yer aldı.
Rektör Akkaya, boykota devam edilmesinin önemini vurguladı
Programın açılışında konuşan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Bugün burada ölümcül ve ölümsüz kimliklerin coğrafyasını konuşacağız. Aklımıza burada şair Mehmet Akif İnan geliyor. ‘Mescid-i Aksayı gördüm düşümde. Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu.’ Bu dizelerde ifade edilen Mescid-i Aksa’da 2,5 yıldır insanlığa sığmayan bir zulüm yaşatılıyor. Bu noktada bizler ne kadar somut adım atarsak o kadar kıymetlidir. Lütfen, her daim boykota devam edelim. Çocuklar öldü, kadınlar öldü, aileler dağıldı. Yaşanan acılarını unutmayalım, boykotu uygulayalım.” ifadelerini kullandı.
Filistin meselesini toplumsal hafıza, insan onuru, hukuk ve vicdan çerçevesinde değerlendiren Prof. Dr. Hasan Hüseyin Güneş, Filistin’de bir halkın kendi vatanında nasıl görünmez kılınmaya çalışıldığını ve buna rağmen kimliğini, hafızasını ve yaşama iradesini nasıl koruduğunu anlattı.
“Filistin’de kimlik, hafıza ve insanlık mücadelesi yaşanıyor”
Konuşmasında “ölümcül kimlik” ve “ölümsüz kimlik” kavramlarını değerlendiren Prof. Dr. Güneş, “Ölümcül kimlik, bir halkı insan olarak değil; tehdit, güvenlik sorunu ya da ortadan kaldırılması gereken bir engel olarak görmeye dayanıyor. Buna karşılık ölümsüz kimlik ise yıkılan evlere rağmen saklanan anahtarlarda, boşaltılan köylere rağmen yaşatılan hatıralarda, kaybedilen çocukların isimlerinde ve bir halkın sesini dünyaya duyurma kararlılığında varlığını sürdürüyor.” dedi.
Programda Gazze’de yaşanan insani dram detaylarıyla anlatıldı. Bombardımanlar, zorunlu göç, açlık, susuzluk, yıkılan hastaneler, okullar, ibadethaneler ve evlerin yalnızca savaşın bir sonucu olarak görülemeyeceği ifade edildi. Bir okulun yıkılmasının çocukların geleceğini, bir hastanenin vurulmasının yaralıların yaşama hakkını, bir evin yok edilmesinin ise aile hafızasını ve güven duygusunu ortadan kaldırdığı da vurgulandı.
İlgiyle takip edilen program, Filistin meselesinin insanlığın adalet, hukuk ve vicdan sınavı olduğuna dikkat çekilmesi ve bu konuda farkındalığı artırmaya yönelik çalışmaların sürdürülmesi gerektiği mesajıyla sona erdi.
Cenap
•#eskiuzmançavuşlar
İnandık başaracağız
Hakan Tosun
•#EskiUzmanÇavuşlar
Bizler İNANDIK BAŞARACAĞIZ
Hakan Akdoğan
•ATAUZDER ailesine desteklerinizden dolayı teşekkür ederiz
Muhammet
•#EskiUzmanCavuşlar olarak ilgi ve alakanızdan dolayı çok teşekkür ederiz sesimize ses oldunuz
Bizler KANUN’la verilmiş hakkımızı istiyoruz İNANDIK BAŞARACAĞIZ 🇹🇷
Yasin At.
•#EskiUzmanÇavuşlar Ve aileleri Adına teşekkür ederim. 🇹🇷
Eda keskin
•ESKİ UZMAN ÇAVUŞLAR ANAYASAL HAKKI OLAN ACIKTAN ATAMAYLA MEMURİYET HAKKINI ISTIYOR ESKI UZMAN CAVUSLAR VE AILELERI OLARAK HAKKIMIZI ISTIYORUZ
Eda kayahan
•#eskiuzmançavuşlar
İNANDIK BAŞARACAĞIZ
Selime TOSUN
•#EskiUzmanÇavuşlar çok teşekkür ederiz emeğinize sağlık 🇹🇷🇹🇷
İNANDIK BAŞARACAĞIZ
E.ertan
•Eskiuzmançavuşlar olarak vermiş olduğunuz destek ve değer içi teşekkür ederim
Gökhan Ceylan
•#EskiUzmanÇavuşlar
İnandık başaracağız
Erkan kılıç
•#EskiUzmanÇavuşlar
İNANDIK BAŞARACAĞIZ 🇹🇷
Emre Eryiğit
•Eski uzman cavuslar basaracak
Güven Gürbüz
•Bedelini en agır şartlarda vatanımıza hizmet ederek ödedik memuriyet hakkımızın verilmesini istiyoruz.
Vural
•#EskiUzmanÇavuşlar İNANDIK BAŞARACAĞIZ ATAUZDER BAŞARACAK
Serdar GEDİKLİ
•Vatan için canalıp,canverdik
Bed’rin aslanları
#EskiUzmanÇavuşlar
Mücadelede ve bedelde en ön safta
Nimette ve taltifte geri planda
Lütuf istemedik
İmtiyaz istemedik
Tek derdimiz
KURUM İNİSİYAFİNE BIRAKILMADAN
TORPİLSİZ VE RÜŞVETSİZ ATANMAK İSTİYORUZ
Tek temennimiz
Kazanılmış hakkın devlet eliyle verilmesi
Ali Yılmaz
•İnandık başaracağız #EskiUzmanÇavuşlar
Ömer ÇİL
•İNANDIK BAŞARACAĞIZ
MUSTAFA YORULMAZ
•#EskiUzmanÇavuşlar
İNANDIK BAŞARACAĞIZ 🇹🇷
MUSTAFA YORULMAZ
•#EskiUzmanÇavuşlar
İNANDIK BAŞARACAĞIZ !
ATAUZDER BAŞARACAK !
BİZİM MESELEMİZ SİYASET ÜSTÜ VİCDAN MESELESİDİR !