Tokat’ta sulama nedeniyle çıkan tartışmada eski muhtarın ölümüne sebep olan yeni muhtar ve oğlu adliyeye sevke edildi.
Tokat merkeze bağlı Madas köyünde geçtiğimiz gün sulama meselesi nedeniyle köy muhtarı Dursun Bezin ile eski muhtar Mustafa Ceylan çıkan silahlı kavgada Ceylan ölmüş kızı Tülin Ceylan ise yaralanmıştı. Olaydan sonra gözaltına alınan Muhtar Dursun Bezin ve kavgaya karışan oğlu Ahmet Bezin, jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Adliye önünde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Zanlılar adliyeye götürüldüğü sırada gazetecilerin “Neden vurdunuz” sorusuna cevap vermedi.
Hayatını kaybeden eski muhtar Mustafa Ceylan’ın 21. dönem Milliyetçi Hareket Partisi Tokat milletvekili Lütfi Ceylan’ın ağabeyi olduğu öğrenildi. Ceylan’da 2015 tarihinde Çorum’da geçirdiği bir trafik kazasında vefat etmişti.


Eski muhtarı öldüren yeni muhtar hakim karşısında
Yalçın Koşukavak: “Sadece bir penaltıyla elendiğimiz için üzgünüm”
Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, Çorum FK maçının ardından, “Sadece bir penaltıyla elendiğimiz için üzgünüm. Rakip bizi çok domine etseydi, oynasaydı, oyun gücüyle yenseydi belki bu cümleleri kullanmayacaktım” dedi.
Trendyol 1. Lig play-off 1. tur mücadelesinde Çorum FK, evinde Ankara Keçiörengücü’nü 1-0 mağlup ederek tur atladı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, değerlendirmelerde bulundu. Oyuncularını gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik eten Koşukavak, penaltı golüyle elenmelerinden dolayı üzgün olduklarını dile getirdi.
“15. sıradan gelip burada böyle bir başarı sağladık”
Play-off maçlarının zor olduğunu dile getiren Koşukavak, “Bizim için zor bir deplasmandı. Bunu söylememe gerek yok zaten. İki takım arasındaki farkları Türkiye biliyor. Oyunda ilk 10 ila 20. dakika arası biraz baskı yedik. Çorum orada penaltıdan bir golü buldu. Sonra biz oyuna çok hükmetmeye başladık. Bir tane geçiş hücumundan bir pozisyon verdik. Kaleci Emre kurtardı. Sonra oyun ikinci yarı tamamen Çorum yarı sahasında oynandı. Aslında topu 18’e çok getirdik. Orada golü bulsak maçı uzatabilirdik. Son dakika da bir pozisyon var. Oyunu yorumladığınız zaman, oyuncularıma teşekkür ediyorum. Çünkü bizim geliş hikayemizden dolayı biraz da üzgünüm. Bir penaltıyla böyle beklentisi olan bir takıma karşı, bu kadar ciddi bir oyun oynayıp elenmek işin açıkçası beni üzüyor. Çünkü 12. hafta geldim takıma, 15. sıradaydı. Yukarıdaki altı takım hiç değişmedi bu ligde, ekonomik güçten, kadro yapısından dolayı sürekli onlar yukarıda vardı. Sürekli yedinci sıra değişiyordu. 15. sıradan biz gelip burada böyle bir başarı sağladık, play-off’a oynamaya hak kazandık. Çok genç oyuncularımız var ve kariyerinin sonunda çok oyuncularımız var. Ona rağmen bugünkü oyundan da oldukça memnunum. Sadece bir penaltıyla elendiğimiz için üzgünüm. Rakip bizi çok domine etseydi, oynasaydı, oyun gücüyle yenseydi, belki bu cümleleri kullanmayacaktım. Onun adına çok üzgünüm. Çorum FK’ya da ilerleyen maçlarda başarılar dilerim” dedi.

