Reklam
Reklam
eski filyos belediye baskani yasar kumbas son yolculuguna ugurlandi VwAbaQPx jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Eylül, 2024 16:15 tarihinde yayınlandı
0

Eski Filyos Belediye Başkanı Yaşar Kumbas son yolculuğuna uğurlandı

Zonguldak’ın Filyos beldesinde görev yapan eski belediye başkanı Yaşar Kumbas toprağa verildi.

Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde 1973-1977 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Yaşar Kumbas, 81 yaşında hayata gözlerini yumdu. Bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden Kumbas, Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, beynine pıhtı atması sonucu hayatını kaybetti.

Kumbas için, doğduğu ve uzun yıllar hizmet verdiği Filyos beldesinde Öteyüz Mahallesi’ndeki Merkez Camii’nde ikindi vakti cenaze töreni düzenlendi. Törene Filyos Belediye Başkanı Erol Acar, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, eski CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin