Reklam
Reklam

Eski eş dehşet saçtı: 2 ölü, 1 yaralı

eski es dehset sacti 2 olu 1 yarali rQXGzW2X jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2024 16:24 tarihinde yayınlandı
0

Çorum’un İskilip ilçesindeki bıçaklı bir şahıs, sokakta karşılaştığı eski eşinin kocası ile kavgayı ayırmaya çifti bıçaklayarak yaraladı. Olayda 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Olay, dün gece saatlerinde İskilip ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ilçede yaşayan Murat Ç. iki yıl önce boşandığı Emine Sungurlu ve eşi Fatih Sungurlu ile sokakta karşılaştı. Murat Ç. ile Sungurlu çifti arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Sungurlu çiftinin misafirliğe gittiği öğrenilen Ramazan Balaban ve Şerife Balaban tartışma sesleri üzerine aşağı sokağa ve tarafları ayırmak için araya girdi. Bu sırada Murat Ç., elindeki bıçakla Fatih Sungurlu ile Balaban çiftini yaraladı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Fatih Sungurlu’nun olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenirken, Balaban çifti ise ambulansla İskilip Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Şerife Balaban, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ramazan Balaban’ın ise tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Olayın ardından kaçan Murat Ç. kısa süre sonra yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Morga kaldırılan vatandaşların yakınları arasında ise hastane bahçesinde gerginlik yaşandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük’te evlenecek gençlere destek seferberliği

Karabukte evlenecek genclere destek seferberligi
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
16 Haziran, 2026 11:07 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, gençlerin evlilik süreçlerini desteklemek amacıyla hayata geçirilen “Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi” kapsamında kent genelinde bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor.

İl Müdürlüğü ekipleri, şehrin farklı noktalarında vatandaşlarla bir araya gelerek proje hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Otobüs durakları, taksi durakları ve iş yerlerini ziyaret eden ekipler, evlilik hazırlığında olan gençlere yönelik destekleri içeren broşür ve afişleri dağıttı.

Proje kapsamında genç çiftlere faizsiz kredi desteği sunuluyor. Destekten yararlanan gençler, 48 ay vadeli ve 24 ay geri ödemesiz kredi imkanından faydalanabiliyor. Ayrıca çocuk sahibi olan ailelere yönelik teşvikler de proje içerisinde yer alıyor. İlk çocuk için 12 ay ek destek sağlanırken, ikinci çocukta ise kalan borcun tamamının hibe olarak değerlendirilmesi öngörülüyor.

Yaş gruplarına göre belirlenen destek miktarları kapsamında, 18-25 yaş arasındaki gençlere 250 bin TL, 26-29 yaş arasındaki gençlere ise 200 bin TL kredi desteği veriliyor.

Maddi desteğin yanı sıra proje çerçevesinde eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile çeşitli indirim kampanyaları da gençlerin kullanımına sunuluyor.

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, güçlü aile yapısının güçlü toplumun temelini oluşturduğunu vurgulayarak, evlilik hazırlığında olan tüm gençleri projeden yararlanmaya davet etti.

Projeyle ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşların broşürlerde yer alan QR kodu kullanabilecekleri veya Aile ve Gençlik Fonu’nun resmi internet sitesi üzerinden başvuru ve bilgilere ulaşabilecekleri belirtildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin