Eşini 18 yerinden bıçaklayarak öldüren kocaya ve annesine verilen cezayı Yargıtay onadı - Karabük Haber Postası
esini 18 yerinden bicaklayarak olduren kocaya ve annesine verilen cezayi yargitay onadi 4EyJ3vuM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mart, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Eşini 18 yerinden bıçaklayarak öldüren kocaya ve annesine verilen cezayı Yargıtay onadı

Samsun’da uzaklaştırmasının bittiği gün 3 çocuk annesi eşini bıçaklayarak öldüren kocaya verilen ağırlaştırılmış müebbet ve öldürmesi için bıçağı veren annesine verilen 25 yıl mahpus cezasını Yargıtay 1.Ceza Dairesi onadı.

Olay, Kavak ilçesi Yaşar Doğu Mahallesi’nde 1 Şubat 2022’da meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, 3 çocuk annesi 38 yaşındaki Gülbahar Kaya, kendisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle eşi Baki Kaya (43) hakkında 31 Aralık 2021-31 Ocak 2022 tarihleri ortasında uzaklaştırma kararı aldırıp 14 Ocak 2022’de de boşanma davası açtı. Gülbahar Kaya, kocasının uzaklaştırma kararı bitince korona virüs olduğu için tekrar uzaklaştırma kararı aldırmaya gidemedi. Kocasıyla tıpkı vakitte hala-dayı çocuğu olan Gülbahar Kaya’nın kayınvalidesi Zahide Kaya genç bayanın konutuna gitti. Annesi ile kapıyı zorlayarak konuta giren Baki Kaya, annesinin verdiği bıçakla eşine saldırarak 18 yerinden bıçakladı. Ağır yaralanan ve sıhhat grupları tarafından Kavak Devlet Hastanesine kaldırılan Gülbahar Kaya yapılan müdahalelere karşın hayatını kaybetti. Baki Kaya ve annesi Zahide Kaya ise polis tarafından gözaltına alındı. Polisteki sorgularının akabinde 2 Şubat 2022’de Kavak Adliyesine sevk edilen ana-oğul, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tutuklu ana-oğul hakkında Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. 01 Mart 2023 tarihinde görülen davanın karar duruşmasında 3.Ağır Ceza Mahkemesi cinayet sanığı Baki Kaya’yı ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezasına çarptırırken, annesi Zahide Kaya’yı ise evvel müebbet mahpus cezasına çarptırdı fakat uygun hal indirimi uygulanarak cezasını 25 yıla indirildi. Baki Kaya’ya verilen ağırlaştırılmış mahpus cezası ile annesine verilen 25 yıl mahpus cezası, lokal mahkemenin kararından 2 yıl sonra Yargıtay 1.Ceza Dairesi tarafından da onandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunspordan atilla karaoglan tepkisi 4FWTNhQh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsunspor’dan ‘Atilla Karaoğlan’ tepkisi

SAMSUN (İHA) – Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına Atilla Karaoğlan’ın atanmasına tepki göstererek, “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Süper Lig’de 2 hafta önce oynanan Çaykur Rizespor-Samsunspor maçını yöneten ve tartışmalı kararlara imza atan hakem Atilla Karaoğlan, yarın oynanacak Samsunspor-Trabzonspor Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesine atandı. Samsunspor, yazılı bir açıklama yaparak hakem atamasına tepki gösterdi. Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan duyuruda duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Daha iki hafta önce Çaykur Rizespor ile oynadığımız karşılaşmada, Teknik Direktörümüz Thorsten Fink’e tartışmalı bir kararla gösterdiği kırmızı kart sonrası 3 maç ceza almasına neden olan hakem Atilla Karaoğlan’ın, Trabzonspor ile oynayacağımız Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına yeniden atanmasını kabul edilemez buluyoruz. Teknik Direktörümüzün cezası henüz devam ederken, bu karara sebep olan hakemin sahada görev alacak olması futbolun adalet duygusuyla örtüşmemektedir. Geniş bir hakem havuzu bulunmasına rağmen, böylesine kritik bir karşılaşma öncesinde aynı ismin tekrar maçımızda görevlendirilmesini doğru bulmadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun, hatalı olduğunu düşündüğümüz bu kararı yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz. Kulübümüz, Türk futbolunda daima adalet ve eşitlik ilkesine sahip çıkmakta olup, futbolumuzu yönetenlerin de bu hassasiyetimizi anlamalarını beklemekteyiz.”

Atilla Karaoğlan’ın 9 Nisan’da yönettiği karşılaşmayı Samsunspor, Rizespor karşısında 4-1 kaybetmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin