Samsun’da uzaklaştırmasının bittiği gün 3 çocuk annesi eşini bıçaklayarak öldüren kocaya verilen ağırlaştırılmış müebbet ve öldürmesi için bıçağı veren annesine verilen 25 yıl mahpus cezasını Yargıtay 1.Ceza Dairesi onadı.
Olay, Kavak ilçesi Yaşar Doğu Mahallesi’nde 1 Şubat 2022’da meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, 3 çocuk annesi 38 yaşındaki Gülbahar Kaya, kendisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle eşi Baki Kaya (43) hakkında 31 Aralık 2021-31 Ocak 2022 tarihleri ortasında uzaklaştırma kararı aldırıp 14 Ocak 2022’de de boşanma davası açtı. Gülbahar Kaya, kocasının uzaklaştırma kararı bitince korona virüs olduğu için tekrar uzaklaştırma kararı aldırmaya gidemedi. Kocasıyla tıpkı vakitte hala-dayı çocuğu olan Gülbahar Kaya’nın kayınvalidesi Zahide Kaya genç bayanın konutuna gitti. Annesi ile kapıyı zorlayarak konuta giren Baki Kaya, annesinin verdiği bıçakla eşine saldırarak 18 yerinden bıçakladı. Ağır yaralanan ve sıhhat grupları tarafından Kavak Devlet Hastanesine kaldırılan Gülbahar Kaya yapılan müdahalelere karşın hayatını kaybetti. Baki Kaya ve annesi Zahide Kaya ise polis tarafından gözaltına alındı. Polisteki sorgularının akabinde 2 Şubat 2022’de Kavak Adliyesine sevk edilen ana-oğul, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Tutuklu ana-oğul hakkında Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. 01 Mart 2023 tarihinde görülen davanın karar duruşmasında 3.Ağır Ceza Mahkemesi cinayet sanığı Baki Kaya’yı ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezasına çarptırırken, annesi Zahide Kaya’yı ise evvel müebbet mahpus cezasına çarptırdı fakat uygun hal indirimi uygulanarak cezasını 25 yıla indirildi. Baki Kaya’ya verilen ağırlaştırılmış mahpus cezası ile annesine verilen 25 yıl mahpus cezası, lokal mahkemenin kararından 2 yıl sonra Yargıtay 1.Ceza Dairesi tarafından da onandı.


Eşini 18 yerinden bıçaklayarak öldüren kocaya ve annesine verilen cezayı Yargıtay onadı
Kastamonu’da otomobil direğe çarptı: 3 yaralı
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde otomobilin direğe çarpması neticesinde meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı.
Kaza, İnebolu ilçesi Kuzluk köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Muzaffer B. yönetimindeki 81 BV 377 plakalı Kia marka otomobil virajı alamayarak elektrik diğerine çarptı. Kazada sürücü ile araçta bulunan Emine B. ve Fatma B. yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, İnebolu Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Araçta bulunan vatandaşların bayram tatili için köye geldikleri öğrenilirken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

