Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Ocak, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Eşe hayat veren hediye

Giresunlu Cemil Uzun, kronik böbrek hastası olan ve bir yıldır nakil bekleyen 31 yıllık eşi Ayşe Uzun’a bir böbreğini bağışladı. Ayşe Uzun, “31 yıllık eşim, yeni yılın en hoş ikramı olarak böbreğini bana armağan etti" derken, eşinin tekrar sıhhatine kavuşmasından duyduğu memnunluğu tabir eden Cemil Uzun ise, “Eşime ömrüm boyunca bundan daha hoş bir armağan alamazdım. Eşim bana çocuklarımı armağan etti, ben de ona böbreğimi ikram ettim” diye konuştu.
Giresun’un Görele ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi Ayşe Uzun’a (53) geçtiğimiz yıllarda kronik böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Yaklaşık bir yıl boyunca böbrek nakli bekleyen Uzun’a uygun böbrek bulunamayınca eşi Cemil Uzun (56) böbreğini bağışlamaya karar verdi. Yılın birinci günlerinde Ayşe Uzun’a eşinin böbreği uygun bulunup, İstanbul’da özel bir hastanede nakledildi. Başarılı geçen operasyon sonrası Ayşe Uzun’un hastanedeki tedavisi sürerken, eşi Cemil Uzun ise taburcu edildi.

"Organ nakli hayat kurtarır"
Eşine böbreğini bağışladığı için çok memnun olduğunu söyleyen Cemil Uzun, "Böbreğimi verince çok keyifli oldum. Ben kendi isteğimle böbreğimi bağışladım. Eşimin böbrek nakline muhtaçlığı olduğu teşhisi konulduktan sonra hiç düşünmeden bağışlamak istedim. Lakin bir mühlet organ nakli beklendi ve benim böbreğimin uygun olup olmadığı için inceleme yapıldı. Uygunluğu belirlenince de hiç beklemek istemedim. 31 yıldır evliyim ve eşim bana 3 çocuk verdi. Ben de ona böbreğimi verdim. Eşimi yeterli görünce ben de memnun oluyorum. Organ nakli hayat kurtarır, kimse korkmasın. Ellerinden geliyorsa bağışlasınlar. Organ bağışı sahiden hayat kurtarır" diye konuştu.

31 yıllık evlilikte en hoş hediye
Yeni yılda aldığı en hoş ikramın böbrek nakli olduğunu belirten Ayşe Uzun ise, "Kronik böbrek hastasıyım. Diyalize girmeye başlayacaktım. Eşim de bu süreçte ısrar etmeye başladı. Organ nakli eşim sayesinde oldu. Böbreğini bana bağışlamak istedi. Bundan daha yeterli bir memnunluk ve sevinç olamaz. Ben 31 yıllık eşimden çok mutluyum. Ömrüm boyunca bundan daha hoş bir ikram alamazdım. Sıhhat olunca huzur oluyor, itimat oluyor, hayatın tadı tuzu oluyor. Eşlerin birbirine karşı sevgisi fakat bu türlü vakitlerde daha anlaşılır oluyor. Evlilik âlâ ve makus günde birbirine dayanak olmak, fedakarlık yapmaktır" formunda konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
03 Mayıs, 2025 22:09 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu’da Açık Hava Sinemasına akın!

Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen Açık Hava Sinema Geceleri, ilk gününde yoğun ilgiyle karşılandı. Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, çocukların severek izlediği “Kung Fu Panda” filmi perdeye yansıtıldı.

Etkinliğe yüzlerce vatandaş kamp sandalyeleriyle katılırken, açık havada sinema izlemenin keyfi ailelerin yüzüne tebessüm olarak yansıdı.

7’den 70’e her yaştan izleyiciyi bir araya getiren gece, kültürel etkinliklerin halkla buluşmasının en güzel örneklerinden biri oldu. Safranbolu’nun tarihi dokusunda kültür ve sanatın önemini vurgulayan etkinlik, aynı zamanda sosyal bağları da güçlendirdi.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Amacımız Safranbolu’da sadece tarihi değil, kültürü ve sanatı da yaşatmak. Açık Hava Sinema Geceleri ile hemşehrilerimizi bir araya getirip, birlikte keyifli vakit geçirebilecekleri ortamlar oluşturmak istiyoruz. Kültürle iç içe bir Safranbolu hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Açık Hava Sinema Geceleri 10 Mayıs'a kadar her akşam birbirinden farklı filmlerle devam edecek.

blank
blank
blank
blank
Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.