Nurettin Acar tarafından
10 Haziran, 2020 09:09 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 1

Erzincan’a Karabüklü Vali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Erzincan İline Karabüklü hemşerimiz Zeytinburnu Kaymakamı Mehmet Makas Vali olarak atandı. Erzincan’ın Refahiye ilçesinde 2007-2011 yıllarında Kaymakamlık yapan Zeytinburnu Kaymakamı Mehmet Makas, 9 yıl aradan sonra kaymakamlık yaptığı ilçenin bağlı bulunduğu ile vali olarak atandı. Resmi Gazetede yayımlanan atama kararlarına göre 33 ilin valisi değişti, 17 ilin valisi, mülkiye başmüfettişi oldu ve 16 ilin valisi de yeni illere atandı. Kararnameye göre, Erzincan Valisi Ali Arslantaş Burdur’a atanırken Zeytinburnu Kaymakamı Mehmet Makas’ta Erzincan Valisi olarak atandı. Erzincan Valisi olarak atanan Mehmet Makas, 2007- 2011 yıllarında Refahiye Kaymakamı olarak 4 yıl boyunca görev yapmıştı. MEHMET MAKAS KİMDİR? 1975 yılıda Karabük ili Safranbolu ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Safranbolu'da tamamladı. Yüksek öğrenimini 1993-1997 yılları arasında Selçuk Üniversitesi İ.İ.B.F. Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı. Daha sonra yedek subay olarak vatani görevini tamamladı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi bölümünde Yüksek Lisansını yaptı. 2000 yılında Kastamonu'da Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Sırasıyla Afyon-Hocalar, Sinop-Saraydüzü Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. Daha sonra bilgi ve deneyimini arttırmak üzere altı ay süre ile İngiltere' de Londra Middlesex Üniversitesi'nde eğitim gördü. Yurda döndüğünde Milli Güvenlik Akademisi Kamu Diplomasisi kursu aldı. Kaymakamlık kursunu da başarıyla tamamlayarak çeşitli ilçelerde Kaymakamlık görevini ifa etti. Evli ve bir çocuk babası. Erzincan’ıa Vali olarak atanan Hemşerimiz Mehmet Makas’a yeni görevinde başarılar dileriz.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mart, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da Ramazan coşkusu: Çocuklar eğlendi, gelenekler yaşatıldı

Taşköprü Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinliklerinde doyasıya eğlenen çocuklar renkli anlara sahne oldu.
Taşköprü Belediyesi tarafından iftar sonrası açık hava düğün salonunda gerçekleşen etkinliklerde, klâsik Ramazan ruhu canlandırılırken, çocuklar için cümbüş dolu bir akşam hazırlandı. Animasyon şovları, oyun kümeleri, yüz boyama aktiflikleri ve ikramlarla zenginleşen program, bilhassa minik iştirakçilerden büyük ilgi gördü. Pamuk şeker ve patlamış mısır ikramlarının yapıldığı aktiflikte eğlenceli dakikalar yaşandı.
Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Ramazan ayı boyunca cuma günleri saat 20.30’da düzenlenecek etkinliklerle, çocukların keyifli vakit geçirmesi ve geleneklerin yaşatılmasını amaçladıklarını belirtti.
Başkan Arslan, "Ramazan ayının manevi atmosferini daima birlikte yaşarken, çocuklarımızın sevinciyle daha da güzelleşiyoruz. Taşköprü Belediye Başkanlığı olarak düzenlediğimiz Ramazan Aktiflikleri kapsamında bu akşam, miniklerimizin memnunluk dolu anlarına şahitlik ettik. "Nerede o eski Ramazanlar?" derken, iftar sonrası meydanları dolduran çocuk sesleriyle geçmişe hoş bir seyahat yaptık. Birbirinden eğlenceli şovlar, oyun kümeleri ve elbette patlamış mısır ile pamuk şeker ikramlarımızla unutulmaz bir gece yaşadık. Yüz boyama etkinliklerinden keyifli oyunlara kadar çocuklarımızın doyasıya eğlendiği bu hoş akşamda, onların gülümsemesi bizler için en büyük memnunluk oldu. Sevgili çocuklar ve değerli ailelerimiz, hepinize iyi geceler diliyorum. Ramazan ayı boyunca her cuma saat 20.30’da açık hava düğün salonumuzda buluşmaya devam edeceğiz. Bu hoş anları bizlere yaşatan değerli animasyon takımımıza teşekkürlerimi sunuyorum" sözlerini kullandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.