Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Ekim, 2021 12:19 tarihinde yayınlandı
0

Ertuğrul’dan Eflani’ye  2. Etap TOKİ Müjdesi

Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, 1. Etap TOKİ Konutlarının ardından 2. Etap konutları için Eflanililere müjde verdi.

Her türlü olumsuz propagandaya rağmen kendilerine inanan ve güvenen vatandaşların 1. Etap TOKİ konutlarını aldıkları için karlı çıktığını ifade eden Başkan Ertuğrul; “Yetişemeyenlere yönelik 2. Etap TOKİ projesi için kolları sıvadık. Dün itibarı ile “ anket çalışması “ başlattık. Talepleri toplayıp TOKİ ile masaya oturacağız.” dedi.

Başkan Ertuğrul yaptığı açıklamada;  “TOKİ 1. Etap konutlarında 96 daire hak sahiplerine teslim edildi, aileler dairelerine yerleşti.

TOKİ 1. Etapta, her türlü olumsuz propagandaya rağmen bize inanan ve sözümüze güvenen vatandaşlarımız karlı çıktı. Konumu, inşaat kalitesi, alt yapısı, ulaşımı, sosyal alanları, oyun parkı ve otopark imkanları gibi özellikleri nedeni ile büyük beğeni kazandı.

Eflani Belediyesi olarak, maddi ve manevi ciddi efor sarfettik. İmar plan tadilatı, 18. Madde uygulaması, yol, su, kanalizasyon, arsaların temini, satın alma ve kamulaştırma ( hala devam eden kamulaştırma davası var ) gibi. Şükürler olsun başardık ve bu bize mükafat olarak yetti.

TOKİ 1. Etabına yetişemeyenler pişman ama, üzülmelerine gerek yok. Yetişemeyenlere yönelik 2. Etap TOKİ projesi için kolları sıvadık. Dün itibarı ile “ anket çalışması “ başlattık. Talepleri toplayıp TOKİ ile masaya oturacağız.

TOKİ 1. Etabın hemen yanında TOKİ nin 8.500 M2, belediyemizin 6.500 M2 olmak üzere 15.000 M2 arsa mevcut. Alt yapı hazır. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda hiç bir fedakarlıktan kaçınmadan gereğini yapacağız.

TOKİ 2. Etaptan konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız belediyemize müracaat ederek isimlerini ve iletişim bilgilerini vererek kayıt yaptırabilirler” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kelkit cayi tasti agaclik alan nehre donustu seralar sular altinda kaldi Uar9EeBi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.

Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.

Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin