Erken teşhis ve tanı için ücretsiz sağlık testi - Karabük Haber Postası
erken teshis ve tani icin ucretsiz saglik testi 1Sin9pnh jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Eylül, 2024 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Erken teşhis ve tanı için ücretsiz sağlık testi

9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında “Sağlığınızı Koruyacağınız Bir Yaşama Davetlisiniz” sloganıyla düzenlenen etkinlikte sağlıklı hayat merkezleri ve sunduğu hizmetler halka tanıtıldı.

3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “Sağlığınızı Koruyacağınız Bir Yaşama Davetlisiniz” sloganıyla düzenlenen ve sağlıklı hayat merkezlerinin vatandaşlara sunduğu hizmetleri tanıtmayı hedefleyen etkinlik, Canik ilçesinde bulunan bir AVM’de yapıldı. Etkinlik kapsamında Samsunluların sağlıklı hayata ilk adımlarını atmaları için gerekli olan tansiyon, kan şekeri, karbonmonoksit, boy ve kilo ölçümleri ücretsiz olarak gerçekleştirildi.

“Temel hedefimiz insanların hasta olmadan hastalıklardan korunmasını sağlamak”

Hastalıktan koruyucu önlemlere büyük önem verdiklerini ifade eden Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, “3-9 Eylül ‘Halk Sağlığı Haftası’ etkinlikleri kapsamında AVM’de halkımıza sağlıklı hayat merkezleri hakkında bilgi vermek istiyoruz. Sağlıklı hayat merkezleri Samsun’da nerede var, lokasyonları nelerdir ve neler yaptığımızı anlatmak istiyoruz. Aslında Sağlık Bakanlığı ve Samsun İl Sağlık Müdürlüğü olarak birinci basamak sağlık hizmetleri anlamında çok çeşitli vatandaşımıza hizmetler vermekteyiz ama maalesef vatandaşlarımız tarafından verdiğimiz hizmetler tam anlamıyla bilinmiyor. Sağlıklı hayat merkezlerinde psikologlarımız var, diyetisyenlerimiz var, fizyoterapistlerimiz var, çocuk gelişimi uzmanlarımız, kanser, erken teşhis merkezlerimiz var. Bizim buradaki temel hedefimiz insanların hasta olmadan hastalıklardan korunmasını sağlamak veyahut da hastalığını çok erken aşamada tanısını sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

“2 sağlıklı hayat merkezi daha yapılacak”

2 olan sağlıklı hayat merkezine 2 yeni merkezin daha ekleneceğini belirten Dr. Uras, “Sağlıklı hayat merkezlerimizde KETEM var. Burada erken teşhisle alakalı bilgilendirmeler yapıyoruz. Bayanlara meme kanseriyle alakalı nasıl muayene yapacağını, rahim ağzı kanserinin erken tanısını nasıl konacağını, büyük abdest yani dışkıda yapılan bir test ile bağırsak kanseri tanısının nasıl erken kullanabileceğini, bunlarla alakalı bilgilendirmeler yapıyoruz. İnsanların tansiyon takibini nasıl yapması gerektiğini, şeker hastalarının insülini nasıl kullanacağını, diyetisyen eşliğinde nasıl beslenmesi gerektiğini, kronik hastalıkları olanların tansiyon hastasının ne yemesi ne yememesi ne içip ne içmemesi hakkında bilgilendirmeler yapıyoruz. Kısaca sağlıklı hayat merkezlerinde ‘hayat var’ diyoruz. Sağlıklı bir hayat var. Bütün vatandaşlarımızı sağlıklı hayat merkezlerimize bekliyoruz. Canik’te ve Atakum’da şu an için 2 tane sağlıklı hayat merkezimiz Samsun halkına hizmet vermekte. Kısa bir zaman içinde dört tane farklı lokasyonda daha sağlıklı hayat merkezi açmayı planlıyoruz. Çarşamba olsun, Vezirköprü olsun ilçeler dahil 4 noktada vatandaşımıza hizmet vereceğiz” diye konuştu.

Ölçümlerden ücretsiz bir şekilde yararlanan vatandaşlar da halk olarak hasta olmadan da hastaneye gitmenin ve koruyucu önlemler almanın çok önemli olduğunu belirterek, sağlıklı hayat merkezlerinin vatandaş için yararlı bir hizmet olduğunu ifade ettiler.

Öte yandan bu ölçümler dışında ayrıca ekipler tarafından farklı yaş gruplarına yönelik sağlıklı beslenme, diyet ve diş sağlığının nasıl korunacağı konularında da uygulamalı eğitimler verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sahin bizler secimle iktidara geldik ANpPsrBj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Şahin: “Bizler seçimle iktidara geldik”

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda İYİ Parti Grubu’nun “bürokratların ve bakan yardımcılarının siyasi parti faaliyetlerine katılması” konulu genel görüşme önerisine AK Parti Grubu adına cevap verdi.

Şahin, konuşmasında kamu görevlilerinin tarafsızlığı ve liyakat ilkesinin Anayasa’nın 128’inci maddesi ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında güvence altına alındığını belirterek, “Kamu görevlilerinin siyasi tarafsızlığı mevcut hukuk düzeniyle güvence altına alınmıştır” dedi.

Türkiye’nin 16 Nisan 2017 anayasa değişikliğiyle Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçtiğini hatırlatan Şahin, yürütmenin millet tarafından seçilen Cumhurbaşkanı ve onun belirlediği siyasi iradenin sorumluluğunda olduğunu ifade etti. Şahin, “Bakanlar ve bakan yardımcıları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca istisnai ve siyasi nitelikli görevlerdir” diye konuştu.

“Siyasi irade ile temas kaçınılmaz”

Bakan yardımcıları ile üst düzey bürokratların görevleri gereği siyasi irade ile temas hâlinde olmalarının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Şahin, “Bu temas, kamu hizmetinin etkin ve verimli yürütülmesi için gereklidir. Bakan yardımcılığı makamı hem idari hem de siyasi bir köprü görevi görmektedir. Bu makamlar, siyasi iradenin politikalarını teknik düzeyde hayata geçirmek için vardır” ifadelerini kullandı.

Önergede bazı isimler üzerinden yürütülen tartışmaların liyakatten ziyade siyasi amaç taşıdığını savunan Şahin, kamu görevlilerinin geçmiş mesleki başarılarının üst düzey görevler için engel değil referans olduğunu dile getirdi. Şahin, “Yetişmiş insan kaynağını ‘siyasi yakınlık’ yaftasıyla diskalifiye etmeye çalışmak, liyakat sistemine zarar vermektedir” dedi.

“AK Parti darbe sonrası oluşan iktidarlara benzemez”

Konuşmasının sonunda genel görüşme açılmasına karşı olduklarını belirten Şahin, “Saygıdeğer milletvekilleri, burada sarf edilen bazı ifadeleri talihsiz buluyorum. Ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne de AK Parti darbe sonrası oluşan iktidarlara benzer. Bizler seçimle iktidara geldik. Cumhurbaşkanımız da girdiği her seçimi yüksek oy oranıyla kazanmış bir siyasetçidir. AK Parti iktidarlarını darbe sonrası oluşan iktidarlara benzetmek, en hafif tabiriyle haksızlıktır” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin