Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Kasım, 2024 08:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Erken müdahale faciayı önledi: Odunluk ve müştemilat alev alev yandı

Bolu’da odunluk ve müştemilatta yangın çıktı. Alev alev yanan ahşap yapılardaki yangın, yakında bulunan eve sıçramadan itfaiyenin erken müdahalesiyle söndürüldü ve olası bir facianın önüne geçildi.
Yangın, Aşağısoku Mahallesi Kilitli Sokak üzerinde bulunan bir odunlukta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, henüz bilinmeyen bir nedenle odunlukta yangın başladı. Alevlerin hızlı büyümesiyle yangın odunluğun bitişindeki müştemilata da sıçradı. Durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine kısa süre içerisinde gelen Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri alevleri kontrol altına aldı. Çıkan yangın erken müdahale sayesinde yakınında bulunan eve sıçramadan söndürüldü. Odunluğun alev alev yanışı ise vatandaş kamerasına yansıdı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Nisan, 2025 14:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Güvercinler için klimasını kapattı

Karabük'te bir inşaat mühendisi yuva yapan güvercinler için klima kullanımını durdurdu.

Kent merkezinde bir iş hanının 4'üncü katındaki ofisine gelen inşaat mühendisi Yusuf Aydın, pencere kenarında hareket eden iki yabani güvercini fark etti. Pencereyi açan Aydın, güvercinlerin klima motoruna yuva yaptığını gördü. Güvercinlerin yumurtlayacaklarını fark eden Aydın yuvayı çalı çırpı ile sağlamlaştırıp yuvayı genişletti. Güvercinlere marul, karnabahar gibi yiyecekler temin etmeye başladığını anlatan Aydın, "Güvercinlerin küçük odun parçaları taşıdığını gördüm. Yuva yapma gayretleri vardı. Biraz daha çalı çırpı toplayıp yuvalarını büyüttüm. Yumurtlayacakları belliydi ve birkaç gün sonra 2 tane yumurta yaptılar. Yavrular dünyaya gelirse buradan düşme ihtimalleri düşüncesiyle yuvayı büyüttük. Yemini, suyunu, marulunu, karnabaharını koymaya başladık. Artık yerinden hiç kalkmıyor. Tamamen yavrularına odaklanmış. Hatta bazen yiyecek koyacağımız zaman kızıyor, müdahale ediyor" dedi.

Ofisine gelen ziyaretçilerin, yuvadaki güvercini görünce sevindiklerini belirten Aydın, "Yumurtlayacakları ve yavrularının çıkacakları günü bekliyoruz. İnşallah onları da görürüz. Yavrularına güvenli bir yer yapmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.