Erken müdahale faciayı önledi: Odunluk ve müştemilat alev alev yandı - Karabük Haber Postası
erken mudahale faciayi onledi odunluk ve mustemilat alev alev yandi LTG5nTJY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Kasım, 2024 08:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Erken müdahale faciayı önledi: Odunluk ve müştemilat alev alev yandı

Bolu’da odunluk ve müştemilatta yangın çıktı. Alev alev yanan ahşap yapılardaki yangın, yakında bulunan eve sıçramadan itfaiyenin erken müdahalesiyle söndürüldü ve olası bir facianın önüne geçildi.

Yangın, Aşağısoku Mahallesi Kilitli Sokak üzerinde bulunan bir odunlukta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, henüz bilinmeyen bir nedenle odunlukta yangın başladı. Alevlerin hızlı büyümesiyle yangın odunluğun bitişindeki müştemilata da sıçradı. Durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine kısa süre içerisinde gelen Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri alevleri kontrol altına aldı. Çıkan yangın erken müdahale sayesinde yakınında bulunan eve sıçramadan söndürüldü. Odunluğun alev alev yanışı ise vatandaş kamerasına yansıdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda 3 puduhepa kadin kultur festivali basladi 885H54F8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da 3. Puduhepa Kadın Kültür Festivali başladı

Çorum’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Hitit İmparatorluğu’nun güçlü kadın figürlerinden Puduhepa adına gerçekleştirilen kültür festivali yoğun katılımla başladı. Kortej yürüyüşü ve sahne gösterileriyle devam eden program, katılımcılardan ilgi gördü.

Çorum Belediyesi tarafından organize edilen festival için Hürriyet Meydanı’nda toplanan kadınlar, belediye bandosu eşliğinde Bedesten’e kadar yürüdü. Festivalde sahne alan halk oyunları ekibi, sergilediği gösteriyle izleyicilerden beğeni topladı. Kadınların toplumsal hayattaki yerini anlatan koreografi de katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Programda konuşan Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, kadınların kültürü geleceğe taşıyan en önemli unsur olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin toplumsal farkındalığa katkı sağladığını ifade etti.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise festivalin daha geniş kapsamlı hale getirildiğini belirterek, “Bu yıl daha neşeli yapıyoruz. Daha fazla etkinlikle yapıyoruz. Allah’ın izni ile kadının gücünü, kadının enerjisini tüm şehre yansıtacağız. Bundan sonra da geleneksel hale gelecek ve devam edecek” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin