blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mart, 2025 00:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Erkekler Kupa Voley’de şampiyon Fenerbahçe

2025 Erkekler AXA Sigorta Kupa Voley final müsabakasında Fenerbahçe Medicana, Halkbank’ı 3-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Salon: Yenişehir
Hakemler: Ozan Sarıkaya, Yavuz Akdemir
Halkbank: Yunus Emre Tayaz, Micah Kupono Maa, Dick Kooy, Sercan Yuksel Bidak, Mirza Lagumdzija, Yoandy Leal Hidalgo (Volkan Döne (L), Ekrem Caner Çiçekoğlu, Marek Sotola, İzzet Ünver)
Başantrenör: Igor Kolakovic
Fenerbahçe: Earvin Ngapeth, Hakki Capkinoglu, Kaan Gurbuz, Yigit Gulmezoglu, Jeffrey Jendryk, Fabian Drzyzga, (Caner Dengin (L), Baturalp Burak Güngör (L), Caner Pekşen, Luburic)
Başantrenör: Slobodan Kovac
Setler: 19-25, 23-25, 17-25
Süre: 89 dakika (28, 34, 27)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Ağustos, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Düzce’de fındık hasadı başladı

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde havaların sıcak gitmesi fındığı erken olgunlaştırırken üreticiler, gözü üzere baktıkları mahsulü toplamaya başladı.
Düzce’de yıl boyunca büyük ihtimam gösterilerek bakımı yapılan don ve sıcak havadan etkilenen fındık, havaların sıcak gitmesinden ötürü erken olgunlaştı. Gölyaka ilçesinde birtakım fındık üreticileri ise erkenden hasada başladı. Erken hasat yapılan fındık harmana indirilirken, üretici zirai dona karşın fındıkların kaliteli olduğunu vurguladı.
Fındık üreticisi tıpkı vakitte sevilen sinema ve tiyatro sanatkarı Nurullah Çelebi, "Evet biz fındık hasadına başladık. Geçen yıl rekolte de Türkiye üçüncüsüymüşüz. Fakat bu sene tıpkı rekolte beklenmiyor Düzce’de. Zirai don sebebi ile fındıklarımız yandı. Bu sebeple tahminen sonuncu bile olabiliriz. Hele bu kuraklıkta daha da berbat oluyor. Dünya piyasasında kullanılan çikolataların içinde bizim fındığımız var. Eserimiz hakikaten çok kaliteli. İnşallah kaliteli fındıklarımız çok olur. Fakat kuraklık mahvetti fındıkları. Ben erken başladım zira biraz korktum. Çok sıcak var ve sıcaklık fındığı daha da bozuyor. Bu yüzden huzursuz olduk lakin benim fındığım olmuş durumda bir eza yok" halinde konuştu.

"Toplama maliyetleri yükseldi"
Fındık üreticisi Engin Eğilmez ise; "Fındık bu sene rekolte aşağı üst yarı yarıya. Geçen sene 3 ton fındık alan bu sene 1,5 ton civarı fındık alıyor. Birinci bahar aylarında ayaz olması fındığın rekoltesini düşürdü. Kimi yerlerde hiç yok. Birtakım yerlerde kötü değil. Kimi yerlerde de çok fındık var ancak yer yer her yerde var denilemez. Toplama maliyetleri çok yüksek bu sene. Personellik fiyatları maliyetleri yükseldi. Bir kaç kişi emekçi yerine makine aldı. O formda toplamayı düşünüyorlar. Lakin genel olarak baktığımızda toplama maliyetleri çok yüksek. Hem rekoltenin az olması hem de toplama maliyetlerinin yüksek olması bir ölçü üreticiyi zorluyor" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin