Kardemir Karabükspor, hafta sonu deplasmanda karşılaşacağı Gençlerbirliği maçının hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürüyor. Karabükspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini ve lige hazır olduklarını söyledi.
Cumartesi günü saat 20.00’de Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda Gençlerbirliği ile oynayacağı müsabakanın hazırlıklarını Çamlık Sahası’nda gerçekleştirdiği antrenman ile sürdüren kırmızı-mavili ekip düz koşu ve istasyon çalışmasının ardından yarım sahada çift kale maç yaptı.
TSYD kupasında sakatlanan Latovlevici’nin dışında tüm oyuncuların katıldığı idman öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Erkan Sözeri, kamp döneminde oyuncuların çok istekli ve arzulu olduklarını, bunu da TSYD turnuvasında gösterdiklerini kaydetti.
İlk defa TSYD kupasını almalarının da lig öncesi takım için moral anlamında iyi bir sonuç olduğunu kaydeden Sözeri, “Oyuncularımız bireysel ve takım anlamında zihinsel ve fiziksel olarak iyi hazırlandı. Lige hazır olduğumuzu düşünüyorum. Güzel bir kamp dönemi geçirdik. Geçen yıldan kurulu bir takım olmamızdan dolayı defansif problemi olmayan bir ekibiz. Sadece ofansif yönden geçen sene sıkıntılar yaşadığımızdan kamp döneminde bu yönde çalışmalarımız oldu. Hazırlık maçlarında da bunun meyvesini aldık ve bunu lige yansıtmak istiyoruz” dedi.
Gençlerbirliği takımının yıllardır bir oyun formasyonu olduğunu da ifade eden Sözeri, “Zorlu bir maç ver biz de iyi bir takımız. Lige iyi başlamak istiyoruz. Hafta sonu ilk deplasmandan mutlu dönmek istiyoruz. Bu sene iyi şeyler yapıp iyi hedeflere gidecek bir yapıda oyuncularımızın arzu ve istekleri var. Zor maçları yaptığımız performanslarla iyiye çevireceğiz” diye konuştu.
İdmanı Kulüp başkanı Hikmet Ferudun Tankut ve taraftarlar da takip etti.


Erkan Sözeri: “Lige hazırız”
Siber dolandırıcılık operasyonunda 18 kişi tutuklandı
Karabük merkezli yürütülen siber dolandırıcılık operasyonunda, yatırım vaadiyle vatandaşları dolandırdığı belirlenen 18 şüpheli tutuklandı.
Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile ilgili şube müdürlüklerince müşterek gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, sosyal medya üzerinden yatırım yaparak yüksek kazanç elde etme vaadiyle dolandırıcılık yapan şebekeye yönelik operasyon düzenlendi.
Edinilen bilgilere göre, Karabük’te bir vatandaşın yaklaşık 4 milyon lira dolandırıldığı yönündeki ihbarı üzerine ekipler tarafından 10 ay süren planlı çalışma başlatıldı. Yapılan incelemelerde şüphelilerin, sosyal medya üzerinden verdikleri reklamlarla vatandaşları sahte yatırım sistemlerine yönlendirdiği belirlendi.
Şüphelilerin, oluşturdukları kayıt formları aracılığıyla ulaştıkları kişilerle E-Sim üzerinden alınan sanal numaralar kullanılarak WhatsApp üzerinden iletişime geçtiği, mağdurlara sahte yatırım uygulamaları indirterek yatırım danışmanlığı adı altında yönlendirmelerde bulunduğu tespit edildi. Zanlıların, ilk aşamada küçük miktarlarda kâr payı göndererek güven kazandıkları, daha sonra ise yüksek kazanç vaadiyle yüklü miktarlarda para topladıkları öğrenildi.
Elde edilen suç gelirlerinin paravan şirketler aracılığıyla farklı şahıs hesaplarına aktarıldığı, ardından kripto para borsaları üzerinden işlem yapılarak suç gelirlerinin aklanmaya çalışıldığı belirlendi.
Soruşturma kapsamında toplam 28 şüpheli hakkında işlem başlatılırken, şüphelilerin Karabük ile birlikte 38 ilde 46 kişiyi toplam 87 milyon lira dolandırdığı ortaya çıktı.
Şüphelilerin yakalanmasına yönelik 13 Mayıs 2026 tarihinde Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Yalova, Ankara, Antalya, Gaziantep ve Mersin’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda gözaltına alınan 27 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Şüphelilerden 7’si savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 2 kişi adli kontrol şartıyla salıverildi. Mahkemeye çıkarılan 18 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Firari 1 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Karabük İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, vatandaşların huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.

