karabuk
İmsak 06:03
Güneş 07:28
Öğle 13:08
İkindi 16:08
Akşam 18:38
Yatsı 19:58
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ağustos, 2023 08:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Erbaş: “4-6 yaş Kur’an kursları, çocukların Allah’ın isteğine uygun olarak yetiştirildiği mekanlardır”

Diyanet İşleri Lideri Prof. Dr. Ali Erbaş, 4-6 yaş Kur’an kurslarının ehemmiyeti değinerek, “Bu Kur’an kurslarımız 4-5-6 yaşındaki çocukların Allah’ın isteğine uygun olarak yetiştirilen mekanlardır” dedi.
Diyanet İşleri Lideri Prof. Dr. Ali Erbaş, Ordu’nun Ünye ilçesinde üretimi tamamlanan Ünye İlçe Müftülüğü hizmet binası ile 15 öteki yatırımın toplu açılış programına katıldı. Ünye İlçe Müftülüğü önünde düzenlenen programda konuşan Prof. Dr. Ali Erbaş, Kur’an-ı Kerim’deki ayetlerin bir çeşmeden akan yeni su üzere her okunduğunda yeni yeni manalar ilham ettiğini söyledi.

“4-6 yaş Kur’an kursları, çocukların Allah’ın isteğine uygun olarak yetiştirildiği mekanlardır”
4-6 yaş Kur’an kurslarına değinen Prof. Dr. Ali Erbaş, burada tüm müftülerin, Kur’an kursu öğreticilerin, müezzinlerin emeklerinin olduğuna değindi. Erbaş, “Bu Kur’an kurslarımız 4-5-6 yaşındaki çocukların Allah’ın isteğine uygun olarak yetiştirilen yerlerdir. Biz burada çocuklarımıza evvel sevgiyi öğretiyoruz. Sevgi olmaz ise hiçbir şey olmaz. Burada sevmeyi öğretiyoruz. Neyi sevecek? Allah’ını sevecek, Peygamber’ini sevecek, kitabını sevecek, annesini, babasını ve büyüklerini sevecek, vatanını, ezanını, bayrağını sevecek. Bu harika mübarek pahalar, bunları sevmek lazım. Bunları seven kuşakları yetiştirmek lazım” formunda konuştu.

“Üniversitelerimizde 9 milyon gencimiz eğitim alıyor”
Türkiye’nin her noktasında üniversitelerin olduğunu ve bu üniversitelerde eğitim alan 9 milyon öğrenci bulunduğuna değinen Erbaş, “Üniversitelerimizde 9 milyon gencimiz eğitim alıyor. Gençlerimizi yalnızca kendi alanları ile baş başa bırakırsak, onları İslam ahlakı ile donatmazsak, onları Efendimiz’i daha yakından tanıyan gençler olarak yetiştirmez isek eksik kalır. Kendi alanlarında çok âlâ olabilirler lakin bizim medeniyetimiz noktasında, bir eğitim ile onlara dayanak olmazsak eksik kalırlar. Bizim medeniyetimiz dünyayı ve ahireti birlikte dikkate almamızı isteyen bir medeniyettir. ‘Dünyası için ahiretini ihmal eden, ahireti içinde dünyasını ihmal eden zarardadır’ buyuran bir Peygamberin ümmetiyiz. Dünyayı da ihmal etmeyeceğiz, ahireti de ihmal etmeyeceğiz. Dünya ahiretin tarlasıdır. Peygamber Efendimiz de o denli buyuruyor” tabirlerine yer verdi.

Ünye’de vatandaşların hayırda yarıştığını, daha fazla Kur’an kursu açılması ve gençlik merkezileri açılması gerektiğini söz eden Erbaş, yapılan yatırımları açmaktan memnunluk duyduklarını lisana getirerek, “Temelinden tamamlanmasına kadar, yerinden duvarların örülmesine ve sınıflarının donatılmasına varıncaya kadar bir tuğla bile bile emeği olan kardeşlerimizden Allah razı olsun. Rabb’im onların yapmış oldukları bu katkıları, bu bağışları hesabın ve kitabın kurulduğu gün en hoş bir formda karşımıza çıkarsın inşallah. Tekrardan güzel ve uğurlu olsun” diye konuştu.
Programda Ordu Vilayet Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, Ünye Belediye Lideri Hüseyin Tavlı, Ünye İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş da birer konuşma gerçekleştirerek, yapılan yatırımların iyi olmasını temenni etti.
Konuşmaların akabinde İlçe Müftülüğüm ve öbür hizmetlerin açılışı gerçekleştirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Şubat, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Öğrenciler marşla girdi, mehterle karşılandı

Düzce’de Ramazan ayı nedeniyle sahura kadar açık olan Sabiha Ulusoy Kütüphanesi, farklı bir sürprize ev sahipliği yaptı. İki yıldır iftar sonrası kendi aralarında mehter marşı çalarak toplu halde kütüphaneye giren öğrenciler, bu kez karşılarında Düzce Belediyesi Mehteran takımını bulunca hayret ettiler.
Düzce Belediyesi tarafından Sabiha Ulusoy Kütüphanesi’ni kullanan öğrencilere Mehteran takımı ile sürpriz hazırlandı. İftar sonrasında mehter ekibi öğrencilerden önce kütüphane içerisinde konuşlandı. İftarın ardından her zamanki gibi marş açarak coşkulu şekilde kütüphaneye yönelen öğrenciler, içeri girdiklerinde canlı mehter marşıyla karşılandı.
Marşların kütüphane içerisinde yankılanmasıyla öğrenciler büyük sürpriz ve heyecan yaşadı. Alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde karşılanan mehter gösterisi, Ramazan akşamına unutulmaz bir atmosfer kattı.
Düzce Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Burçin Sarıcan, gençlerin oluşturduğu bu güzel geleneğe kayıtsız kalmak istemediklerini belirterek, öğrencilerin motivasyonunu artırmak ve Ramazan coşkusunu paylaşmak amacıyla böyle bir sürpriz hazırladıklarını ifade etti.

"Böyle bir sürpriz beklemiyorduk"
Sürpriz karşısında hem şaşıran hem de mutlu olan öğrenciler, etkinlik için Düzce Belediyesi’ne teşekkür ederek; "Biz kütüphaneye mehteran marşı ile giriş yapıyorduk. Bunu bir gelenek haline getirmiştik. Bu akşam böyle bir sürpriz beklemiyorduk. İlk önce hoparlörden mehter marşı çaldığını sandık. Ancak daha sonra Düzce Belediyesi’nin mehteran ekibini görünce çok şaşırdık ve gururlandık. Bize çok güzel bir sürpriz ve anı oldu. Düzce Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’ye teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.

Bizi sosyal medyadan takip edin