Reklam
Reklam
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
06 Ekim, 2023 14:21 tarihinde yayınlandı
0

Erasmus Günleri #ERASMUSDAYS Etkinlikleri Düzenlendi

Erasmus+ Programı’nın tanınırlığını ve bu programa yönelik projelerin görünürlüğünü artırmak, potansiyel yararlanıcıları Erasmus+’tan faydalanmaya teşvik etmek  amacıyla 2018 yılından bu yana ülkemizin de katılımıyla Ekim ayı içerisinde Erasmus Günleri (#ERASMUSDAYS) etkinlikleri düzenleniyor.

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi koordinesinde bu yılki Erasmus Günleri (#ERASMUSDAYS) etkinlikleri bugün Karabük Öğretmenevi toplantı salonunda düzenlendi.

Programa İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ, müdürlük yöneticileri, Erasmus+ projelerinde yer alan yönetici, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Program, Erasmus İl Koordinatörü Yenişehir Atatürk Ortaokulu Müdürü Adnan CANSIZ’ın açılış konuşmasını yapması ardından Karabük’ün Erasmus Plus öyküsünün canlandırıldığı video gösterisi ile başladı.

Video gösterisinin ardından İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ #ERASMUSDAYS etkinlikleri ve Karabük’ün eğitim-öğretimi hakkında kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ, şunları söyledi; “Sözlerimin başında güçlü bir Ar-Ge ekibimizin olduğunu son yıllarda ulusal ve uluslararası projelerde ilimize önemli derecede kaynak sağlandığını, Karabük Eğitim Ailesinin bu projelerden en azami şekilde faydalandığı belirtmek isterim.

Bunun en güzel örneklerinden birisi ise Avrupa Birliği kaynaklı projeler ve eğitim projelerinde ilimiz son yıllarda büyük bir atılım yaparak İstanbul ve Ankara’dan sonra Türkiye’de 3. Sıraya yükselmiştir.

Avrupa Birliği ve Erasmus+ Projelerinde Karabük İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz Ar-Ge Birimi ve okul proje yürütme ekipleri tarafından hazırlanan Okul Eğitimi ve Mesleki Eğitim Alanında son üç yılda toplamda 23 farklı proje ile 1.435,076,00 EURO hibe kazanımı elde edilmiştir.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında başlattığımız Erasmus+ Okul Eğitimi ve Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamında 7 yıl boyunca öğretmen ve öğrencilerimiz yurt dışında çeşitli ülkelerde staj faaliyeti ve deneyim kazanmaya devam etmektedir. Bugüne kadar toplamda 48 yönetici, 277 öğretmen ve 192 öğrencimiz projelerde faydalandı.

Hamdolsun geçtiğimiz dönemlerin üstüne ekleyerek her dönem okullarımızın kalitesini artıracak, öğretmen ve öğrencilerimize dokunacak projeler gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

Bu anlamda sizlerin huzurunda Ar-Ge ekibimiz başta olmak üzere projelerde emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve ortaklarımıza teşekkür ediyorum.

Ülkemizin âli hedeflerine emin adımlarla ilerlerken proje kenti Karabük ile eğitimin meşalesi olan çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin kaliteli ve donanımlı okullarda eğitim öğretim görmeleri noktasında çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Devletimizin güçlü imkanları çerçevesinde Bakanlığımızın koordinesinde yeni okullar inşa etmemiz ile birlikte güçlendirme, bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştiriyoruz.

Okullarımızda çalışan tüm personel ve öğrencilerimizin can güvenliğini tehlikeye atacak durumlara taviz vermiyoruz. Deprem analizi sonucunda belirli bir plan çerçevesinde yıkılması gereken okulumuz varsa yıkıyor, güçlendirilmesi gereken okul varsa güçlendirme çalışmalarını yapıyoruz. Önceliğimiz her zaman güvenlik olmuştur.

Yaptığımız eğitim yatırımları Karabük’ümüzün eğitim kalitesini ve seviyesini artırmaktadır.

Bunun en güzel sonuçlarını LGS-YKS sınavlarında, projelerde, ulusal ve uluslararası düzenlenen yarışmalardan almaktayız.

Sadece Bireysel Başarıda Değil, Kitlesel Başarıda da Üst Noktalardayız

Eğitimin tüm alanlarında başarılarıyla temayüz etmiş bir il olarak LGS ve YKS’de Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarı elde ettik. LGS’de geçtiğimiz dönem 5 öğrencimiz Türkiye Birinciliği elde ederken bu yıl ki sınavda 2 öğrencimiz Türkiye Birinciliği 6 öğrencimiz ise tüm sorulardan sadece 1 soru yanlış yapmıştır.

YKS’de ise geçtiğimiz dönem ilk 20 Binde 112 öğrencimiz yer alırken bu dönem 202 öğrencimiz ilk 20 Binin içerisinde yer alarak başarı seviyesini artırmıştır.

Son üç yılda ulusal ve uluslararası düzenlenen çeşitli yarışmalarda Avrupa ve Balkan Şampiyonluklarımız bulunmaktadır. Akademik başarımızın yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da öğrencilerimizi her daim destekliyor ve bütün imkanları seferber ediyoruz. Düzenlenen yarışmalarda 2021 yılında 7, 2022 yılında 16 iken bu yıl 27 farklı branşta dereceler elde ettik.

Fatih Projesi Kapsamında Karabük’te etkileşimli tahtası olmayan okul kalmadı.

Öğrencilerin akademik başarısının yanı sıra kendilerini sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal alanlarda da keşfetmesi bununla birlikte vatanını milletini seven, gelenek ve göreneklerimize sahip çıkan, milli ve manevi duygularla donanmış, erdemli bireyler olarak yetiştirilmesi en büyük temennimizdir.

Bakanlığımızın üst düzey eğitim politikalarıyla Türkiye Yüzyılının inşasında özellikle ve öncelikli olarak eğitim ailemizin her bir ferdine büyük görev ve sorumluluklar düştüğünün farkındayız. Bu şiar ile çalışmalarımızı dur durak bilmeden devam ettiriyoruz.

Bu düşünceler ile Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN liderliğinde, Valimiz Sayın Mustafa YAVUZ öncülüğünde, eğitime her daim desteklerini sürdüren Milletvekillerimiz Sayın Cem ŞAHİN, Sayın Ali KESKİNKILIÇ ve Karabük Belediye Başkanımız Sayın Rafet VERGİLİ ile Karabük Eğitim Ailemizin tüm fertleriyle, eğitime her daim katkıları olan Sivil Toplum Kuruluşlarımızla Türkiye Yüzyılı Vizyonuna yakışır bir şekilde İlimizin Eğitim Kalitesini daha da ileri seviyeye taşıyacağız.”

İl Millî Eğitim Müdürünün konuşmasının ardından Erasmusdays için hazırlanan video klip gösterisi, Erasmus+ Programı yararlanıcı deneyimlerinin aktarıldığı program katılım sertifikalarının verilmesi ile son buldu. (Ramazan Öztürk)

Bizi sosyal medyadan takip edin
cografi isaretli taskopru sarimsaginin katma deger ve marka gucu bu projeyle artacak QJ4hcGbT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Coğrafi işaretli Taşköprü sarımsağının katma değer ve marka gücü bu projeyle artacak

Türkiye’nin coğrafi işaretli ve AB tesciline sahip en önemli tarım ürünlerinden biri olan Taşköprü sarımsağının ulusal ve uluslararası pazarlardaki rekabet gücünü arttırmak amacıyla hayata geçirilen proje ile yol haritası hazırlanacak.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUZKA) 2026 Yılı Tarımda Verimlilik ve Katma Değerin Artırılması Teknik Destek Programı kapsamında, Taşköprü Belediyesi tarafından yürütülecek proje çerçevesinde Taşköprü sarımsağının üretimden pazarlamaya kadar tüm süreçleri analiz edilerek sürdürülebilir kalkınmayı destekleyecek bir stratejik yol haritasının hazırlanması amaçlanıyor. Taşköprü Belediye Başkanlığında gerçekleştirilen imza töreninde, projenin protokol sözleşmesi Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ile KUZKA Genel Sekreteri Mehmet Akif Eraslan tarafından imzalandı.

Yol haritası hazırlanacak

Türkiye’de sarımsak üretiminin simge merkezlerinden biri olan Taşköprü’de yıllık yaklaşık 25 bin ton üretim gerçekleştirilirken, 2 bin 531 üretici geçimini bu önemli tarımsal üründen sağlıyor. Ancak mevcut depolama ve pazarlama altyapısındaki eksiklikler nedeniyle ürünün önemli bir bölümü hasat döneminde piyasaya sürülüyor ve üreticiler çoğu zaman düşük fiyatlarla satış yapmak zorunda kalıyor. Proje ile Türkiye’nin coğrafi işaretli ve AB tesciline sahip en önemli tarım ürünlerinden biri olan Taşköprü sarımsağının ekonomik değerinin artırılması hedefleniyor.

KUZKA desteğiyle hazırlanacak stratejik yol haritasının, Taşköprü sarımsağının depolama, pazarlama ve markalaşma kapasitesini güçlendirerek üreticilerin gelir düzeyinin artırılmasına, tarımsal ticaretin gelişmesine ve Türkiye’nin coğrafi işaretli tarımsal markaları arasında daha güçlü bir konuma taşınmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Mehmet Akif Eraslan, proje kapsamında Bölgede sürdürülebilir bir kalkınmanın desteklenmesi amacıyla Taşköprü sarımsağı için stratejik bir yol haritasının hazırlanacağını söyledi. Eraslan, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen ‘Anadoludakiler’ programının ’81 İl 81 Ürün’ kapsamında geliştirilen çalışmalar arasında da yer alan Taşköprü sarımsağının öncelikli olarak mevcut durum analizi yapılarak ürün değer zinciri incelenecek. Paydaşların katılımıyla çalıştaylar düzenlenecek ve elde edilen veriler doğrultusunda yatırım ve proje önerilerini de içeren kapsamlı bir yol haritası hazırlanacak. Yol haritasında özellikle depolama, paketleme, markalaşma ve pazarlama altyapısının güçlendirilmesine yönelik stratejiler belirlenecek. Amacımız Taşköprü sarımsağını yalnızca bir tarımsal ürün olarak değil, yüksek katma değer üreten güçlü bir marka olarak konumlanmasını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

“Geleceğe yatırım yapmaya devam edeceğiz”

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ise projenin ilçe tarımı açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Taşköprü sarımsağımızın marka değerini yükseltecek önemli bir süreci başlatıyoruz. Üreticilerimizin daha fazla kazanmasını sağlayacak, ürünümüzün ulusal ve uluslararası pazarlardaki gücünü artıracak bu proje ile geleceğe yönelik güçlü bir yol haritası oluşturacağız. Taşköprü’müz için üretmeye, tarımımıza değer katmaya ve geleceğe yatırım yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin