Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde orman işçileri tarafından engerek yılanı görüntülendi. Yılanı gören işçiler elleri ile tutup tekrar doğaya saldı.
Kastamonu’nun Taşköprü ilçesi Dikten köyü Çepiç yaylasında çalışan orman işçileri, nesli tehlike altında ve korunması gereken türler arasında yer alan boynuzlu engerek yılanını ağaç üzerinde gördü. İşçiler yılanı yakalayarak ellerine aldılar. İşçiler bir süre yılanı inceledikten sonra tekrar doğal yaşam ortamına saldı.


Engerek yılanını yakalayıp telefonla görüntülediler
Taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Aydınyayla çevresinde faaliyet gösteren bir taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı.
Olay, saat 13.00 sıralarında Alaplı Aydınyayla kırsalında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, taş ocağında kontrollü dinamit patlatması gerçekleştirildiği sırada çevreye savrulan kaya parçaları bazı işçilere isabet etti. Diğer işçilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan E.T., F.G., E.D. ve E.B., olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Alaplı ve Ereğli Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

