Engelliler İçin Farkındalık Oluşturdular - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Mayıs, 2014 14:42 tarihinde yayınlandı
0
0

Engelliler İçin Farkındalık Oluşturdular

Eflani ilçesi İMKB Çok Programlı Lisesi öğrencileri, engelli vatandaşların yaşamlarına dikkat çekti.10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Eflani İMKB Çok Programlı Lisesi 11-D sınıfı öğrencileri, okuldaki öğretmen ve öğrencilerin dikkatini, engellilere çekmek için duvar gazetesi hazırladı. Duvar gazetesinde engelli vatandaşların yaşam şartları, zorlukları iletişim konuları kendilerini anlatma şekilleri ve bir engellinin hatırasını anlatan bir dizi yazılar yazılarak, yılda bir hafta da olsa onların sorunlarına dikkat çekildi.

Okul Müdürü Hüseyin Işıklar, “Öğrencilerimiz böyle bir uygulama yapmak istediklerinde çok memnun oldum. Kendilerini desteklediğimi belirterek tebrik ettim. Okulumuz öğrencileri yıl boyunca Mavi kapak biriktirerek engellilere destek vermekte” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldaktan yerli siber guvenlik hamlesi kuantum pi dikkat cekiyor 8vTjcTii
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Nisan, 2026 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’tan Yerli Siber Güvenlik Hamlesi: Kuantum Pi Dikkat Çekiyor

Türkiye’nin siber güvenlik alanında dışa bağımlılığını azaltmayı hedefleyen yerli ve milli platform Kuantum Pi, Zonguldak Teknopark’tan çıkarak kamu ve özel sektörde dikkatleri üzerine çekti. Türk mühendisler tarafından geliştirilen sistem, özellikle kritik altyapıların korunmasında stratejik bir çözüm olarak öne çıkıyor.

Kuantum Siber Güvenlik A.Ş. tarafından geliştirilen platformun, Türkiye’nin “Milli Teknoloji Hamlesi” vizyonu kapsamında önemli bir boşluğu doldurması hedefleniyor. Yetkililer, siber güvenliğin yalnızca teknik bir konu değil, doğrudan milli güvenliğin bir parçası olduğuna dikkat çekiyor. Kuantum Pi’nin geliştirme süreci, KOSGEB ve TÜBİTAK destekleri kapsamında yaklaşık 400 bin dolarlık hibe ile hayata geçirildi. Proje ayrıca Bilişim Yıldızları ve Yerli & Milli Teknoloji Geliştirme ödüllerine layık görüldü.

Uzmanlara göre, Türkiye’de kullanılan siber güvenlik çözümlerinin büyük bölümünün yabancı menşeli olması, hem maliyet hem de veri güvenliği açısından risk oluşturuyor. Yerli çözümlerin yaygınlaşmasıyla bu risklerin minimize edilmesi amaçlanıyor.

Kritik Ziyaret Gerçekleşti

Kuantum Siber Güvenlik A.Ş. yetkilileri, projeyi ve geldiği noktayı paylaşmak üzere Köksal Toptan ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen görüşmede, Kuantum Pi platformunun teknik yapısı ve Türkiye’nin siber güvenlikte bağımsızlık hedeflerine sağlayacağı katkılar detaylı şekilde ele alındı. Görüşmede ayrıca, yerli siber güvenlik çözümlerinin kamu kurumlarında yaygınlaştırılması ve kritik altyapılarda kullanımının artırılması konuları gündeme geldi.

Hedef Siber Bağımsızlık

Kuantum Pi’nin önümüzdeki süreçte kamu kurumlarında pilot olarak uygulanması, kritik altyapılarda devreye alınması ve KOBİ’lere yaygınlaştırılması planlanıyor. Bu adımların, Türkiye’nin siber güvenlikte dışa bağımlılığını azaltarak stratejik bağımsızlığını güçlendirmesi bekleniyor. Zonguldak Teknopark’tan çıkan proje, Anadolu’da geliştirilen yüksek teknoloji ürünlerinin geldiği noktayı gözler önüne seriyor. Uzmanlar, bu tür yerli girişimlerin desteklenmesinin Türkiye’nin küresel teknoloji rekabetindeki konumunu güçlendireceğini belirtiyor.

Kuantum Pi, yerli mühendislik gücüyle geliştirilen ve Türkiye’nin dijital güvenliğini sağlamayı hedefleyen stratejik bir teknoloji olarak öne çıkmaya devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin