Engelliler Haftası kapsamında  bir dizi etkinlik yapıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Mayıs, 2017 11:49 tarihinde yayınlandı
0
0

Engelliler Haftası kapsamında  bir dizi etkinlik yapıldı

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında  tüm yurtta olduğu gibi Karabük’te de çeşitli etkinlikler yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Türkiye Sakatlar Derneği tarafından hazırlanan program, Yenişehir Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda bir konuşma yapan Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz, dünya nüfusunun yaklaşık 500 milyonun engelli olduğunu söyledi.
Engelliler Haftasının sadece Türkiye’de değil dünyanın her ülkesinde kutlandığını kaydeden Yılmaz, “Türkiye nüfusunun yüzde 12,29’unun yani 8.5 milyon engelli olduğu düşünüldüğünde engelliler haftasının ne denli önemli bir hafta olduğu anlaşılabilir. Ülkemizde yaşayan erkeklerin yüzde 11,10’u kadınların ise bu oranı 13,45’i bulmakta. Günlük hayatımızı gözden geçirdiğimizde 8.5 milyon insanın hayatın içersinde yer almadığını üzülerek görüyoruz. Öncelikle her sağlıklı insanın birer engelli adayı olduğu unutulmamalıdır. İnsan doğuştan bazı engellerle dünyaya gelebileceği gibi, kaza ve hastalık gibi sebeplerden dolayı da engelli olabilir. Burada önemli olan engelin nasıl yada ne boyutta ortaya çıktığı değil, sağlıklı insanların zihinlerindeki engelleri kaldırıp, onların engellilerle birlikte dünyayı daha yaşabilir hale getirme çabasına girebilmelerini sağlamaktadır” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Atatürk Anıtı’ndan çarşı merkezine kadar engelli bireyler için farkındalık oluşturmak adına yürüyüş gerçekleştirildi.
Etkinlikte ayrıca KARES AVM’de engellilerin yaptığı resim ve el sanatları sergisinin açılışı yapıldı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldak ve bartin icin firtina uyarisi wOdn9KwB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak ve Bartın için fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi, Batı Karadeniz’in doğusu için fırtına uyarısında bulundu.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde rüzgârın 17 Nisan 2026 günü öğle saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğu yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Fırtınanın aynı gün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesinin beklendiği, uyarının ise 13.00 ile 23.59 saatleri arasında geçerli olacağı bildirildi.

Meteorolojik değerlendirmede, fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin