Reklam
Reklam
66ed5edabc9a5 jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
20 Eylül, 2024 14:39 tarihinde yayınlandı
0

Engelli ve Eski Hükümlülere Destek

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelerine destek vermeye devam ediyor

İŞKUR, engelli bireyler ve eski hükümlülerin istihdama kazandırılması amacıyla önemli projelere destek vermeye devam ediyor. Engellilerin mesleki eğitim, rehabilitasyon ve iş uyum süreçlerine katkı sağlayan kurum, aynı zamanda kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere yönelik hibe destek programları sunuyor.

İŞKUR İl Müdürü Ferhat Sarıçam, engelli ve eski hükümlü vatandaşlara sağlanan hibe desteği için başvuruların 18 Eylül’de başladığını ve 6 Aralık’ta sona ereceğini açıkladı. Sarıçam, bu yıl özellikle otizmli vatandaşların iş gücü piyasasına katılımını teşvik eden projelere öncelik verileceğini belirtti.

ENGELLİLERE YÖNELİK FIRSATLAR

İŞKUR tarafından sunulan projelerden engelli vatandaşlar çeşitli alanlarda faydalanabilecek. “Kendi İşini Kurma Hibe Desteği” en çok talep gören desteklerden biri olurken, bunun yanı sıra mesleki eğitim ve rehabilitasyon kursları, destek teknolojileri ve korumalı iş yeri projeleri de engellilere istihdamda avantaj sağlıyor.

ESKİ HÜKÜMLÜLERE DESTEK

Eski hükümlü vatandaşlara ise özellikle kendi işini kurmaları için önemli fırsatlar sunuluyor. Sarıçam, 2014 yılından bu yana 2 bin 746 eski hükümlü vatandaşa 109 milyon 968 bin 815 TL hibe desteği sağlandığını ifade etti.

İŞKUR’un bugüne kadar toplamda 7 bin 237 projeye 385 milyon 897 bin 77 TL kaynak sağladığını belirten Ferhat Sarıçam, bu projeler aracılığıyla 3 bin 608 engelli vatandaşın 183 milyon 198 bin 277 TL hibe desteği aldığını vurguladı.

Bu destekler sayesinde engelli bireyler ve eski hükümlülerin iş gücüne kazandırılması ve toplumsal hayata daha aktif katılım sağlamaları hedefleniyor. Başvuru süreci halen devam eden hibe desteği programlarına, engelli ve eski hükümlü vatandaşların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
giresunda kedinin devirdigi cuvaldaki cevizleri yoldan gecen vatandaslar topladi CTRDdLdp
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Giresun’da kedinin devirdiği çuvaldaki cevizleri yoldan geçen vatandaşlar topladı

Giresun’da bir işyerinin önünde bulunan ceviz dolu çuval, sokak kedisi tarafından devrildi. Yola saçılan cevizleri yoldan geçen vatandaşlar el birliğiyle toplarken, o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Giresun’da bir işyerinin önünde bulunan ceviz dolu çuvalı sokak kedisi devirdi, çevredeki vatandaşlar ise yola saçılan cevizleri toplamak için seferber oldu. O anlar işyerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Olay, Giresun’un Yeniyol mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Yağızbey isimli işyerinin önünden geçen bir sokak kedisi, işyeri önünde bulunan ceviz dolu çuval üzerinde tırnaklarını törpülemeye başladı. Bu sırada dengesini kaybeden çuval devrilirken, cevizler kaldırıma ve yola saçıldı. Gürültüyle birlikte olay yerinden kaçan kedinin ardından işyeri çalışanları dışarı çıktı.

Ne olduğunu ilk anda anlayamayan çalışanlar, çevredeki vatandaşların da yardımıyla yere saçılan cevizleri toplamaya başladı. Daha sonra güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen işyeri çalışanları, çuvalı devrilenin mahallede sıkça görülen bir sokak kedisi olduğunu fark etti.

“Mahallenin kedisi genelde çuvallarda tırnaklarını törpülüyordu; Bu kez çuvalı devirmiş”

Yaşananları anlatan işyeri çalışanı Ahmet Emrehan Pir, “İçeride müşterimizle ilgileniyorduk. Bir anda dışarıdan büyük bir ses geldi. Dışarı çıktığımızda cevizlerin yere saçıldığını gördük. İlk başta panik olduk ama çevredeki vatandaşlar hemen yardıma koştu. Kameraları izlediğimizde ise çuvalı kedinin devirdiğini gördük. Mahallenin kedisi genelde çuvallarda tırnaklarını törpülüyordu. Bu kez çuvalı devirmiş” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin