Karabük Postası tarafından
04 Aralık, 2015 15:57 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Engelli Kuruluşlarından Vali Vekili”ne Ziyaret

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlama faaliyetleri kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Yönetimi ve engellilere yönelik ilimizde faaliyet gösteren resmi ve özel okulların yöneticileri ile öğrenciler Vali Vekili Abdullah Acar’ı ziyaret etti. Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarete Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Durmuş Ali Daldallı, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz, Resmi ve Özel Okul Yöneticileri ile öğrenciler katıldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Vekili Abdullah Acar “ Sadece Türkiye değil Dünya geneline baktığımız zaman % 10-12 kadar engelli vatandaşımız bulunuyor. İnsanların bir gün engelli durumuna düşmeyeceğinin garantisi yok. Bugün sağlamız ancak yarın bir hastalık veya bir trafik kazası sonucu hepimiz engelli olabiliriz. Bunun için gerek iş hayatımızda gerekse trafikte alınabilecek tüm tedbirleri almamız gerekiyor. Devletimiz engelliler ile ilgili birçok çalışma ve düzenlemeler yaptı. Bunların başında eğitim alanında yapılan yenilikler geliyor ayrıca engelli vatandaşlarımızın çalışma hayatı konusunda sosyal hayata katılmaları noktasında da çalışmalar yapılıyor. Daha güzel günlerde buluşmak ümidiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününüzü tebrik ediyorum.”dedi. Kutlama faaliyetleri kapsamında KARES Alışveriş Merkezinde Türkiye Özel Eğitim Vakfı ve Aylin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi işbirliğinde Aylin Müzik Gurubu tarafından mini konser düzenlendi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlama faaliyetlerinin son bölümünde Kent Meydanında bulunan Belediye Evlendirme Dairesi Salonunda “Engellilere Sağlanan Olanaklar” konulu panel düzenlendi. Panele Vali Vekili Abdullah Acar, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, İŞKUR İl Müdürü Coşkun Güven, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Durmuş Ali Daldallı, Karabük Üniversitesi öğrencileri ile vatandaşlar katıldı. İlimizde engelli vatandaşlarımıza yönelik faaliyet gösteren özel eğitim kurumlarında eğitim gören öğrenciler tarafından sunulan çiçekçi kız, halk oyunları gösterisi, semazen gösterisi ve mehteran takımının gösterileri büyük beğeni ile izlendi. Düzenlenen etkinliğe destek vermek için sahne alan Sanatçı Aydilge’nin konseri salonu coşturdu. Törenin son bölümünde Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şubesi, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Hayırsever Vatandaşlar tarafından alınan Akülü Sandalyeler sahiplerine teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Ağustos, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Prof. Dr. Cumhur Aydemir: “Anne sütü, sağlıklı nesillerin temelidir”

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Neonatoloji Bilim Kolu Lideri Prof. Dr. Cumhur Aydemir, 1-7 Ağustos Emzirme Haftası münasebetiyle yaptığı açıklamada, anne sütünün bebek sıhhati açısından vazgeçilmez bir besin olduğunu belirterek, "Anne sütü, sağlıklı jenerasyonların yetişmesine katkı sağlar" dedi.
Dünya Sıhhat Örgütü (DSÖ), UNICEF ve Sıhhat Bakanlıkları öncülüğünde her yıl kutlanan Emzirme Haftası kapsamında yazılı bir açıklama yapan Prof. Dr. Aydemir, emzirmenin sürdürülebilir bir halde desteklenmesinin kıymetine dikkat çekti.
Aydemir, DSÖ’nün bu yıl emzirme konusunda sıhhat sistemlerinin daima dayanak sağlayacak formda güçlendirilmesini öncelik haline getirdiğini belirterek, "Her annenin, istediği sürece emzirmek için gereksinim duyduğu takviyeye ve bilgiye erişebilmesi sağlanmalıdır. Bunun için nitelikli emzirme danışmanlığına yatırım yapılmalı, Mama Kodu uygulanmalı ve bayanları destekleyen ortamlar oluşturulmalıdır" sözlerini kullandı.
Dünya Emzirmeyi Destekleme İttifakı’nın (WABA) belirlediği 2025 yılı teması hakkında bilgi veren Aydemir, "Bu yılın teması ‘Emzirmeyi Önceliklendirin: Sürdürülebilir Dayanak Sistemleri Oluşturun’ olarak belirlendi. Aileler, topluluklar, iş yerleri, sıhhat sistemleri ve hükümetler birlikte hareket ettiğinde, emzirmeye verilen takviyenin jenerasyonlar uzunluğu sürecek olumlu tesirleri olur" dedi.
Aydemir, Türkiye’de Emzirme ve Anne Sütü Gönüllüleri Derneği (TEMAS) üzere kuruluşların bu sürece kıymetli katkı sunduğunu tabir ederek, şunları söyledi:
"Bebeklere birinci 6 ay yalnızca anne sütü verilmesi, akabinde uygun ek besinlerle birlikte emzirmenin en az 2 yaşına kadar sürdürülmesi, kültürel bir norm haline gelmelidir. Bu süreçte sadece annenin değil, tüm aile bireylerinin bebek ve çocuk bakımına dahil olması desteklenmelidir."
Ulusal Emzirme Yardım Çizgisi, çevrim içi ve yüz yüze eğitimlerin bilhassa aile takviyesi olmayan ebeveynler için değerli bir rol üstlendiğini belirten Aydemir, "Geleceğimiz olan çocuklarımızın, kendileri için en ülkü besin olan anne sütü ile beslenmesini sağlayarak sağlıklı kuşakların yetişmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Gelin, daima birlikte emzirmeyi destekleyen bir dünya oluşturalım" davetinde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin