TOKİ tarafından Safranbolu Yazıköy Mevkiine yapılan 506 Konuttan Engellilere ayrılan 54 konut, Aslanlar SAKEM’de Noter huzurunda yapılan kura çekilişi sonucu sahiplerini buldu. Kura çekilişi öncesi bir konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “Bugün burada İnşallah hayırlı bir hizmet için bir arada bulunmaktayız” dedi.
Yazıköy Mevkiinde yapımı tamamlanmak üzere olan ve geçtiğimiz aylarda kuraları çekilen konutların ardından yine başka bir kurada engelli vatandaşlar için ayrılan TOKİ konutlarının kura çekimi için bir arada olduklarını dile getiren Başkan Aksoy; “Bu proje hemen hemen hiç yoktan bu hale geldi. Bunu sizlere kısa bir şekilde izah edeyim; İlk etapta 460 konut yapılmak üzere yola çıkıldı. Arazimiz de buna göre ayarlanmıştı. Sağ olsun o dönemki hemşerimiz, TOKİ Başkanımız demişlerdi ki Başkanım bu projede 500 daireyi aşıp hatta buna bir de okul ilave edelim. Bizlerde hemen bu konunun üzerine giderek imar tadilatlarımızı yaparak daire sayısı konut kuraları çekildikten hemen sonra 500’ün üzerine çıkarıldı ve orada 40’ın üzerinde daire oluşmuş oldu. Burayı nasıl değerlendireceğimizi düşünürken bir engelli kardeşimiz geldi ve sordu. Engelli vatandaşlar için ne yapıyorsunuz diye. Bu soru üzerine derhal giderek TOKİ Başkanımız ile görüşerek böyle bir öneride bulundum ve sağ olsunlar hemen kabul ettiler ve 54 daireyi engelli kardeşlerimiz için ayırmış olduk” dedi.
3. ETAP TOKİ KİRKİLLE’DE BAŞLIYOR
80 başvurunun olduğunu kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; hesaba vurduğumuzda neredeyse 3 kişiden bir tanesine ev çıkacak. Ancak çıkmayanlar sakın üzülmesin, 3. Etap TOKİ projemizi Kirkille’de başlatıyoruz” dedi.
Başkan Aksoy şöyle konuştu:
“ Bu projede de zemin katları yine engelli hemşerilerimize tahsis edilmesi ile ilgili müracaatlarımı derhal yapacağım.
Kirkille TOKİ ile ilgili plan Belediye Maclisinden geçti. TOKİ bizlerden yolları ve bağlantıları ile ilgili çalışmaları tamamlamamızı istedi. Onu da hemen tamamladık. Şu anda imar planından geçirdik ve muhtemelen Haziran ayına kadar projemizi tamamlar tamamlamaz 3. Etap TOKİ projemizi de Kirkille’nin hemen karşısında inşa etmeye başlayacağız.
Hem Çevre ve Şehircilik Bakanımız hem de TOKİ Başkanımız Safranbolu’ya geldiler. Sayın Bakanımız ve TOKİ Başkanımız ile Yazıköy TOKİ’ye gittik. Hem incelemek hem de kamuoyunda bazı söylemler var idi. Kendimiz de bunları tek tek yerinde inceleyerek hiçbir eksiğinin olmadığını gördük. Her konut tertemiz sahiplerini bekliyor.”
Aksoy’un konuşmasının ardından kura çekimine geçildi. İlk kura çekimini küçük bir çocuk gerçekleştirdi. Kurada adı okunanların göz yaşlarını tutamadıkları gözlendi.


Engelli Konutları Sahiplerini Buldu
İran’ın Trabzon Başkonsolosu Mohebati: “Dünya, İranlıların dimdik dayanmasına çok şaşırdı”
İran İslam Cumhuriyeti’nin Trabzon Başkonsolosu Naser Mohebati, dünyanın İranlıların saldırılara dimdik dayanmasına çok şaşırdığını belirterek, “Ülkemiz bir iki günlük kültüre sahip değil. Tarih boyu kültürümüz ve medeniyetimiz var. Bu kolaylıkla yıkılmaz, yakılmaz” dedi.
İran İslam Cumhuriyeti’nin Trabzon Başkonsolosu Naser Mohebati, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bölgedeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. İran’ın kültürel yapısına vurgu yapan Mohebati, savaş ve müzakere süreçlerine dair mesajlar verdi. İran’ın tarih boyu kültürü ve medeniyeti olduğunu kaydeden Mohebati, “Bizim rehberimiz şehit oldu. Kendisi de bunu istiyordu. Liderimiz bununla çok iftihar ediyordu. Şehit olmayı arzu ettiğini çok tekrar etmişti. Çok insanlar vardı hak yolunda çalışanlar, gazilerimiz. Tarih boyunca kültürümüzde olanlar şehadeti arzu etmişlerdi, şehit oldular. Çocuklarımızın şehit olmasına çok üzüldük. Dünya, İranlıların dimdik dayanmasına çok şaşırdı. Nasıl olur da bir ülkeyi bombalarsın da memleketin lideri, insanları şehit olur ama o ülke dağılmaz ve yıkılmaz? Bizim kültürümüzde bu var. Ülkemiz bir iki günlük kültüre sahip değil. Tarih boyu kültürümüz ve medeniyetimiz var. Bu kolaylıkla yıkılmaz, yakılmaz. Ekonomimizin, insanlarımızın, binalarımızın yıkılması mümkün müydü? Ülke dimdik dayandı, istikrarını kaybetmedi. İran bunu gösterdi. İran’ın halkı önemliydi” diye konuştu.
“Müzakere olurken yeni savaş başlattılar”
Müzakere sürecine de değinen Mohebati, “Geçen sene savaştan 12 gün önce İran, ABD ve Avrupa ülkeleriyle konuşurken onlar bize saldırı yaptılar. Son savaştan 1 gün önce İran müzakeredeydi, karar verilmişti. Müzakere olurken yeni savaş başlattılar. Bu gösterir ki; onların hedefleri hiçbir zaman müzakere değildi. Müzakereden zaman kazanırlar, silahlanırlar ve büyük bir savaşa yeniden başlarlar. İran şimdi diyor ki, ‘savaşları bitirin, müzakere yapalım, konuşalım’. Bu mühim bir mesajdı” şeklinde konuştu.
“Türkiye’nin tüm telaşı bu savaşı bitirmekti”
Türkiye ile İran’ın ilişkilerine de değinen Mohebati, “İran dedi ki, ‘Ben Türkiye toprağına hiçbir zaman füze göndermedim’ ve göndermez. Türkiye ile İran’ın kardeşliği çok istikrarlıdır. Tarih boyu böyledir ve çok önemlidir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iyi mesajlar gönderdi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan çok iyi mesajlar verdiler. Bu konuda Türkiye’yi kendimize kardeş biliriz. Türkiye’nin tüm telaşı bu savaşı bitirmekti” ifadelerini kullandı.


