Reklam
Reklam
e 1 jpg
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
15 Mayıs, 2024 12:55 tarihinde yayınlandı
0

Engelli Derneklerinden Vali Yavuz’a Ziyaret

Engelli Dernekleri, her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında, farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen Engelliler Haftası’nda Vali  Mustafa Yavuz’u ziyaret etti.

Ziyarette; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç, Safranbolu Engelli Derneği Başkanı Orhan Kayabaşı, Karabük Otistik Çocuklar Derneği Başkanı Bekir Karaman, Safranbolu Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Zeki Korkut, Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şubesi Başkan Yardımcısı Mustafa Toranoğlu, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Gelişim Vakfı Karabük Şubesi Başkanı Mustafa Doğan, derneklerin üyeleri ve engelli bireyler yer aldı.

Ziyarette yaptığı açıklamada, engelli bireylere aileleriyle birlikte sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir yaşam temenni eden Vali Mustafa Yavuz; özel gereksinimli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını belirterek, Engelliler Haftası’nın toplumsal farkındalığı artırması temennisinde bulundu.

Vali Mustafa Yavuz, dernek başkanlarından da hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında bilgi aldı.

Engelli Derneklerinden Vali Yavuza Ziyaret jpg

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta yesilirmak tasti 8 asirlik tas koprunun uc gozu su altinda kaldi Qy2EFaKt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta Yeşilırmak taştı, 8 asırlık taş köprünün üç gözü su altında kaldı

Tokat’ta Yeşilırmak’ın taşmasıyla tarım arazileri sular altında kalırken, 788 yıllık tarihi köprünün üç gözü de suya gömüldü.

Tokat’ta etkili olan sağanak yağış ve Almus Barajı’nın maksimum doluluk seviyesine ulaşmasının ardından dolusavaktan su tahliyesinin devam etmesi ile Yeşilırmak’ta taşkın meydana geldi. Irmak kenarındaki tarım arazileri ile Pazar ilçe girişindeki 1238 yapımı tarihi Selçuklu taş köprüsünün 4 gözünden 3’ü su içinde kaldı.

Yöre sakinlerinden Cemalettin Horosan, “1993 yılında yine ırmak gece gündüz aktı. O sene de yine aynı bu aylardaydı. Sonrasında ise arazimize giremedik. Araziye girdikten sonra da bir mahsul alamadık. Bu seneki ise daha da farklı yağdı. Biz daha bunu kaldıramayız. Allah’tan ümit kesilmez ama ümidimizi de yitirdik. Bu daha da akmaya devem ettiği için daha da bir faydası olmaz. Ekimini yaptığım 70 dönüm arazim su altında kaldı. Ekilen arazinin dekar başına 8 bin TL masrafı var. Bunun altından nasıl kalkacağız bilmiyorum. Bu kadar yükseldiğini bilmiyorum. Bu kadar su hiç yoktu. Bu tarih unutulmayacak bir tarih, Allah bir daha göstermesin inşallah” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin