Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Eylül, 2023 14:15 tarihinde yayınlandı
0

Engelli Bireylere Yönelik Aktif Yaşam Merkezi Açılıyor

Ülke genelinde 135 adet bulunan Engelli Bireylere Yönelik Aktif Yaşam Merkezi 136.ncısı Karabük’te açılacak.

Engelli Bireylere Yönelik Aktif Yaşam Merkezi için protokol Valilikte düzenlenen törenle imzalandı.  Valilik Makam Toplantı Salonunda gerçekleştirilen protokol törenine, Vali Mustafa Yavuz, Belediye Başkanı Rafet Vergili ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç ve diğer yetkililer katıldı.

Ülkemiz genelinde 135 adet bulunan Engelli Bireylere Yönelik Aktif Yaşam Merkezi ile engelli bireylerin toplumsal yaşama katılımlarını ve bağımsız yaşama becerilerinin artırılmasını desteklemek, engelli bireye sahip ailelere gündelik yaşamda engelli bireyi dışındaki diğer meşguliyetlerine zaman ayırabilmesi imkan sağlanması hedefleniyor. Merkezde sunulacak diğer hizmetler arasında; engelli bireylerin kişisel bakımlarının yapılması, engelli birey ve ailelerine sunulacak rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetleri, EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) kursları, eğitsel, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler” gibi hizmetler verilecek.

İmzalanan protokole göre  Beşbinevler Bahçelievler Mahallesinde 3500 m2 yüzölçümlü taşınmaz üzerinde yer alan mülkiyeti Karabük Belediye Başkanlığına ait bina gerekli tadilatların tamamlanmasının ardından hizmete girecek. (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
gumushanenin tekke beldesinde secim heyecani basladi rN8Hjund
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Haziran, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Gümüşhane’nin Tekke beldesinde seçim heyecanı başladı

Yüksek Seçim Kurulu kararıyla yeniden belde statüsü kazanan Gümüşhane’nin Tekke beldesinde belediye başkanlığı ve belediye meclisi seçimleri için oy verme işlemi başladı. Vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren sandıklara giderek oylarını kullanmaya başladı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun kararıyla yeniden belde statüsü kazanan Gümüşhane’nin Tekke beldesinde seçim heyecanı yaşanıyor. Sabah saat 08.00 itibarıyla başlayan oy verme işlemi kapsamında beldede kurulan 9 sandıkta seçmenler oylarını kullanmaya devam ediyor.

Toplam 2 bin 969 seçmenin bulunduğu beldede bugün belediye başkanı ve belediye meclis üyeleri belirlenecek. Seçimlerin başlamasıyla birlikte vatandaşlar sabahın erken saatlerinde sandık başına giderken, oy verme işlemleri sakin ve yoğun katılımla sürüyor.

Toplam 11 adayın yarıştığı seçimlerde gözler özellikle Cumhur İttifakı’nın adayı Kemalettin Demirkıran ile CHP’nin adayı Barış Demirkıran üzerinde yoğunlaştı. Önceki seçim sonuçları ve sahadaki tablo dikkate alındığında yarışın iki aday arasında geçmesi bekleniyor.

Oy verme işlemi gün boyunca devam edecek. Saat 17.00’da sandıkların kapanmasının ardından yapılacak sayımın ardından Tekke’nin yeniden belde statüsü kazanmasının ardından seçilecek ilk belediye başkanı belli olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin