Ramazan Öztürk tarafından
05 Aralık, 2023 11:23 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 11:52
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Engelli Bireyler Yeteneklerini Sergiledi

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte engelli bireylerin sergilediği performans büyük beğeni topladı.

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Karabük'te program düzenlendi. 100. Yıl Mahallesinde düzenlenen etkinliğe Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, kurum müdürleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. blank Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşasını yapan Vali Mustafa Yavuz, “Engelli bireyin sabır ve yaşama bağlılığına hayran olmamak elde değildir. Her birimiz hayatın zorlu yollarında karşılaştığımız engellerle kendimizce mücadele ederken unutmamamız gereken bir nokta vardır. Asıl en büyük engel sevgisizliktir. Gerçek güç engellerle yüzleşirken birbirimize destek olmak ve sevgiyle kucaklaşma yeteneğimizde saklıdır. Engelli bireylerin yaşadıkları zorlukları anlamak, empati yapmak ve onların güçlü yanlarını vurgulamak daha anlamlı bir toplum inşa etmemize katkı sağlayacaktır” dedi. blank Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Abdurrahman Bilgiç de engelleri aşmanın bir inanç meselesi olduğunu, başarının anahtarının da öncelikle buna inanmaktan geçtiğini engelli bireylerin bunu yaşayarak her gün ispat ettiğini söyledi. Konuşmanın ardından özel eğitim merkezlerindeki engelli bireylerin yeteneklerini sergiledikleri gösteriler katılımcılar tarafından alkış alarak büyük beğeni topladı. (Ramazan Öztürk) blank
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
09 Mayıs, 2025 23:05 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Milletvekili Şahin, Eflani’de öğrencilerle buluştu

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Karabük Üniversitesi öncülüğünde hayata geçirilen kariyer etkinliği kapsamında öğrencilerle bir araya geldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) bünyesindeki “Üniversiteden Liseye, Tecrübeden Birliğe Kariyer Buluşmaları” projesi, gençlerin kariyer planlamalarına yön vermeyi amaçlıyor.

Karabük Üniversitesi Genç İletişimciler Kulübü’nün koordinasyonunda, TÜGVA Karabük Lise Koordinatörlüğü ve Genç Gönüllüler Kulübü iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında Eflani Genç Ofis’te gerçekleşen etkinlikte, Milletvekili Şahin öğrencilere kariyer, hedef belirleme ve kişisel gelişim alanlarında önemli tavsiyelerde bulundu.

Şahin konuşmasında, gençlerin çağın gerekliliklerini iyi analiz etmesi gerektiğini vurgulayarak, “İstikamet belirlemek, sadece meslek seçimi değil, hayatta nerede duracağını bilmektir. Bu yolda kendinize ve çevrenize değer katacak hedefler belirleyin” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte öğrenciler, Milletvekili Şahin’e merak ettikleri soruları yönelterek birebir diyalog kurma imkânı buldu. Soru-cevap bölümü, samimi ve etkileşimli bir ortamda gerçekleşti.

Programda; Eflani Kaymakamı Ömer Bulut, Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Eflani Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Emrah Aydemir, Eflani Millî Eğitim İlçe Müdürü Mehmet Çelebi, Pınarbaşı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ünal Şahin ve AK Parti Karabük Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Safa Öz de yer aldı.

Etkinlik, gençlerin geleceğe dair motivasyonlarını güçlendirmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

blank
Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.